Probleem met script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Rocky

Rocky

09/01/2007 20:47:00
Quote Anchor link
mod-edit::
Slechte topictitel
Een goede topictitel is kort, duidelijk en beschrijvend en gemakkelijk terug te vinden. Slechte topictitels zijn: help, fout, lukt niet, werkt niet, error, probleem, doet het niet, enz.

Hallo
hier zit een foutje in en rouleert niet (meer).
kun je de aantallen aanpassen ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$target
= "_blank";
$border = "0";

$link['1'] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link['2'] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link['3'] = "http://www.kempenmarkt.nl";

$banner['1'] = "http://www.kempenmarkt.nl/meurs/logo_50.gif";
$banner['2'] = "http://www.kempenmarkt.nl/bikeboosting/boosting_small.gif";
$banner['3'] = "http://www.kempenmarkt.nl/bannertje/labutech_small.jpg";

$banners = count($banner);
$links   = count($link);
$x       = rand(1, $banners);

if($banners != $links) {
    echo("Het aantal banners is ongelijk aan het aantal links.");
}
else {
    echo('<a href="'.$link[$x].'" target="'.$target.'"><img src="'.$banner[$x].'" border="'.$border.'"></a>');
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rocky
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 16:22:48
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2007 20:51:00
Quote Anchor link
Haal de quotes rond de keys van je arrays $link en $banner weg. Die key is geen string, maar een integer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$link
[1] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[2] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[3] = "http://www.kempenmarkt.nl";

$banner[1] = "http://www.kempenmarkt.nl/meurs/logo_50.gif";
$banner[2] = "http://www.kempenmarkt.nl/bikeboosting/boosting_small.gif";
$banner[3] = "http://www.kempenmarkt.nl/bannertje/labutech_small.jpg";
?>


Voor de rest zou ik niet inzien waarom het scriptje niet zou werken...
 
Rocky

Rocky

09/01/2007 21:01:00
Quote Anchor link
hij houdt er dan mee

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/decoratie/domains/decoratiehandel.nl/public_html/banner.php on line 5


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$target
= "_blank";
$border = "0";

[
code]<?php
$link
[1] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[2] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[3] = "http://www.kempenmarkt.nl";

$banner[1] = "http://www.kempenmarkt.nl/meurs/logo_50.gif";
$banner[2] = "http://www.kempenmarkt.nl/bikeboosting/boosting_small.gif";
$banner[3] = "http://www.kempenmarkt.nl/bannertje/labutech_small.jpg";
?>


$banners = count($banner);
$links   = count($link);
$x       = rand(3, $banners);

if($banners != $links) {
    echo("Het aantal banners is ongelijk aan het aantal links.");
} else {
    echo('<a href="'.$link[$x].'" target="'.$target.'"><img src="'.$banner[$x].'" border="'.$border.'"></a>');
}
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/01/2007 21:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? teveel... niet 1 op 1 kopieren maar gewoon even nadenken.
 
Rocky

Rocky

09/01/2007 21:10:00
Quote Anchor link
Dan doet hij niets meer !!
ben ook maar een beginner

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$target
= "_blank";
$border = "0";

[
code]<?php
$link
[1] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[2] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[3] = "http://www.kempenmarkt.nl";

$banner[1] = "http://www.kempenmarkt.nl/meurs/logo_50.gif";
$banner[2] = "http://www.kempenmarkt.nl/bikeboosting/boosting_small.gif";
$banner[3] = "http://www.kempenmarkt.nl/bannertje/labutech_small.jpg";
?>


$banners = count($banner);
$links   = count($link);
$x       = rand(3, $banners);

if($banners != $links) {
    echo("Het aantal banners is ongelijk aan het aantal links.");
} else {
    echo('<a href="'.$link[$x].'" target="'.$target.'"><img src="'.$banner[$x].'" border="'.$border.'"></a>');
}
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2007 21:14:00
Quote Anchor link
Wat zegt Arjan nou, niet letterlijk kopieren. Ook zelf even kijken hoe het in je script hoort te staan. Je hebt nu een php-open tagen een php-sluit tag teveel.

Verwijder die tags op regel 5 en 13 maar eens.

Daarnaast moet je niet aan die rand() gaan zitten. Als je daar die 3 als minimale waarde neerzet klopt het inderdaad niet meer. Daar moet gewoon een 1 staan. Sla er anders ook eens de php manual op na als je niet precies weet hoe een functie werkt!
 
Rocky

Rocky

09/01/2007 21:20:00
Quote Anchor link
oke fout is er uit

maar rouleert nog steeds niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$target
= "_blank";
$border = "0";


$link[1] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[2] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[3] = "http://www.kempenmarkt.nl";

$banner[1] = "http://www.kempenmarkt.nl/meurs/logo_50.gif";
$banner[2] = "http://www.kempenmarkt.nl/bikeboosting/boosting_small.gif";
$banner[3] = "http://www.kempenmarkt.nl/bannertje/labutech_small.jpg";
  

$banners = count($banner);
$links = count($link);
$x = rand(3, $banners);

if($banners != $links) {
echo("Het aantal banners is ongelijk aan het aantal links.");
}
else {
echo('<a href="'.$link[$x].'" target="'.$target.'"><img src="'.$banner[$x].'" border="'.$border.'"></a>');
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2007 21:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$x
= rand(3, $banners);
?>

Ik snap ook niet waarom je dit veranderd hebt tov het script dat je in je eerste post plaatste. Dit klopt niet. Waar hier die 3 staat, hoort een 1 te staan.

Ik zei al: als je niet weet welke parameters een functie nodig heeft, kijk dan gewoon even in de php manual. In dit geval dus onder rand.
 
Rocky

Rocky

09/01/2007 21:32:00
Quote Anchor link
doet hij het nog niet?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2007 22:06:00
Quote Anchor link
Ruud schreef op 09.01.2007 21:32:
doet hij het nog niet?

Ik vind de informatie die jij verstrekt erg duidelijk en overtuigend.

Niet dus!
Zet eens error_reporting(E_ALL); bovenin je script. Misschien krijg je wel errors. Verder duidelijk vertellen wat het wél doet en wat het niét doet.

Edit: Hoe oud is je php(versie)?

Van php.net:
In oudere versies van PHP, moest je de random number generator 'zaaien' voor gebruik met srand(). Sinds 4.2.0 is dit niet meer nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Rocky

Rocky

09/01/2007 22:40:00
Quote Anchor link
Geeft geen errors en dit script heb ik van internet gehaald.

het enige wat het moet doen is een paar banners rouleren.

hij neemt alleen de url van banner3 en laat die zien.
de andere 2 doet hij niets mee.
als proef hier te zien.

www.decoratiehandel.nl/ban/banner.php
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Als ik F5 druk krijg ik ze alledrie te zien.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2007 22:45:00
Quote Anchor link
Ik krijg het idee dat je een oudere php versie hebt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
//Zet eens in plaats van:
$x = rand(3, $banners);

//Dit neer:
// zaai met microseconden

function make_seed() {
   list($usec, $sec) = explode(' ', microtime());
   return (float) $sec + ((float) $usec * 100000);
}

srand(make_seed());
$x = rand(3, $banners);
?>
 
Rocky

Rocky

09/01/2007 22:50:00
Quote Anchor link
hij neemt een ander banner en als ik de 3 verander in 2 of 1 neemt hij een ander banner en wisselt niet met alle 3

nog iets aan te doen ??
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2007 23:01:00
Quote Anchor link
Zie mijn vorige twee posts.
 
Rocky

Rocky

09/01/2007 23:02:00
Quote Anchor link
if($banners != $links) { echo("Het aantal banners is ongelijk aan het aantal links."); } else { echo(''); } ?>


geeft foutmelding aan nu

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$target
= "_blank";
$border = "0";

$link[1] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[2] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[3] = "http://www.kempenmarkt.nl";

$banner[1] = "http://www.kempenmarkt.nl/eindhoven.gif";
$banner[2] = "http://www.kempenmarkt.nl/banner.gif";
$banner[3] = "http://www.kempenmarkt.nl/bannertje.gif";

$banners = count($banner);
$links = count($link);
function
make_seed() {
   list($usec, $sec) = explode(' ', microtime());
   return (float) $sec + ((float) $usec * 100000);
}

srand(make_seed());
$x = rand(3, $banners);
?>


if($banners != $links) {
echo("Het aantal banners is ongelijk aan het aantal links.");
} else {
echo('<a href="'.$link[$x].'" target="'.$target.'"><img src="'.$banner[$x].'" border="'.$border.'"></a>');
}
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2007 23:11:00
Quote Anchor link
De ?> op regel 21 moet daar niet staan maar helemaal aan het eind van de php code.
 
Michael -

Michael -

09/01/2007 23:16:00
Quote Anchor link
@Ruud: Sorry, maar ik heb t idee dat je zelf niet goed na je script kijkt. Je sluit php op regel 21 en if($banners....) staat dus BUITEN je phpscript! Daarom geeft ie dit dus als tekst weer en niet als script! Let gewoon even goed op je script en kopier niet alleen maar, maar kijk er ook na, dan leer je er van!
Haal dus de ?> op regel 21 weg en zet deze onderaan neer.

Edit: SanThe was me al voor :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael -
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2007 23:18:00
Quote Anchor link
@Ruud: Op http://www.decoratiehandel.nl/ wijst het plaatje naar de C-Schijf. Pas dat even aan.
 
Rocky

Rocky

10/01/2007 14:49:00
Quote Anchor link
Geen foutmeldingen, maar rouleert nog niet.

is nu te zien op www.decoratiehandel.nl/ban/banner.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$target
= "_blank";
$border = "0";


$link[1] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[2] = "http://www.kempenmarkt.nl";
$link[3] = "http://www.kempenmarkt.nl";

$banner[1] = "http://www.kempenmarkt.nl/meurs/logo_50.gif";
$banner[2] = "http://www.kempenmarkt.nl/bikeboosting/boosting_small.gif";
$banner[3] = "http://www.kempenmarkt.nl/bannertje/labutech_small.jpg";
  

$banners = count($banner);
$links = count($link);
function
make_seed() {
   list($usec, $sec) = explode(' ', microtime());
   return (float) $sec + ((float) $usec * 1000);
}

srand(make_seed());
$x = rand(2, $banners);

if($banners != $links) {
echo("Het aantal banners is ongelijk aan het aantal links.");
}
else {
echo('<a href="'.$link[$x].'" target="'.$target.'"><img src="'.$banner[$x].'" border="'.$border.'"></a>');
}


?>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2007 16:02:00
Quote Anchor link
Waarom heb je dit weer op 2 staan?
$x = rand(2, $banners);

Gewoon op 1 laten staan.
$x = rand(1, $banners);

En het werkt perfect hoor. Die link van jou werkt en ik heb het hier bij mij getest. Werkt ook perfect.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.