Probleem met session_start()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Barttje R

Barttje R

24/11/2008 23:29:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb op dit moment een site online, vandaar de spoed.
Ik heb een probleem, op bepaalde pagina's weergeeft hij het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at <DOCUMENT_ROOT>:1) in <DOCUMENT_ROOT> on line 2

DOCUMENT ROOT staat voor de map + bestandsnaam van het script.

Ik heb alles erover gelezen en het volgende ZELFS geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start();?>

Niks met enter, spaties en alles, en toch krijg ik deze error:S

Alvast bedankt!!
Barttje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barttje R
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 20:38:28
 
Beezz

Beezz

24/11/2008 23:34:00
Quote Anchor link
Geef eens wat meer script, en verander wat voor je geheim moet blijven.

Is erg moeilijk meekijken zo..........
 
Marco

Marco

24/11/2008 23:34:00
Quote Anchor link
Wordt de functie uitgevoerd voordat er iets anders gedaan wordt? Er mag niks ge-echoed worden voordat session_start() begint.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

24/11/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Zorg ervoor dat je session_start() echt op de aller aller eerste regel staat. Er mag helemaal niks voor ge-output worden.

dus als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php op de eerste regel zet, mag je session_start() ook wel op de 3e regel zetten.. dat maakt niet zoveel uit.

Als je maar zorgt dat er geen echo of wat dan ook voor staat (of lege regels voor de [code]<?php)

Kijk ook of je dingen include waar eventueel wat geoutput wordt.

Blijkbaar wordt er op <DOCUMENT_ROOT> on line 2 al iets ge-ouput
 
Barttje R

Barttje R

24/11/2008 23:37:00
Quote Anchor link
session_start(); staat bij mij altijd boven aan.
wel onder de regel ?php dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>


Ik heb nu 1 pagina helemaal gekopieerd naar een nieuw PHP bestand, die doet het weer:S en die andere niet.

onder de session_start heb ik wel een require staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
require('./config.php');
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barttje R
 
--

--

24/11/2008 23:41:00
Quote Anchor link
Welke editor gebruik je? Probeer het bestand eens te openen in Kladblok en kijk of er echt niets voor staat.

En verander je topictitel even. Hoe vervelend het ook moge zijn, jij bent heus niet belangrijker dan anderen.
 
Barttje R

Barttje R

24/11/2008 23:45:00
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf dreamweaver, volgends mij toen ik hem 1x in kladblok had geopent ging hij dat doen..

Srry, kweet dak nie belangrijker ben, maar het had ff spoed..

Ik heb die andere pagina nu ook gekopieerd naar nieuw PHP bestand, nu doet alles het weer.. maar het is wel vaag..

Alles wat ik er over gelezen had over dat ge-echo en enters en spatie, zaten er bij mij niet in:s

iemand nog enig idee waardor het anders kan komen?
(spoed heeft het nu dus niet meer)
 
--

--

24/11/2008 23:48:00
Quote Anchor link
Ja, een BOM karakter misschien.
 
Barttje R

Barttje R

24/11/2008 23:50:00
Quote Anchor link
En wat mag dat voorstellen?
bedoel je dat ik 1 teken over het hoofd heb gezien?
da kan het niet zijn, want toen ik alles heb gekopieerd naar een nieuw PHP bestand deed hij het gewoon weer.. heb alles (dus ook alle karakters) gekopieerd (met ctrl+a gwoon)..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barttje R
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

25/11/2008 00:08:00
Quote Anchor link
zo'n BOM is een bepaalde reeks tekens die je editor automatisch aan het begin van een bestand zet, in de editor zie je dit niet omdat hij dit verbergt, maar als je het bestand in bijv. kladblok opent zie je deze wel. Dreamweaver doet dit volgens mij ook wel eens.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/11/2008 00:13:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.