probleem met tijd verwerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reint

Reint

15/11/2007 19:29:00
Quote Anchor link
hey zit met een probleem

kan de tijd uit de database,(datetime) niet goed uit de database halen

de tijd is opgeslagen in datetime en ik wil de tijd er uit halen
heb het zelf geprobeerd met:

$topictime = strtotime($topictime)
en dan als echo time("H-M" $topictime);
gedaan

nu krijg ik allemaal gekke cijfers in plaats van de tijd.

hoop dat iemand mij kan helpen

mvg Reint
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 04:39:05
 
Noppes

Noppes

15/11/2007 19:49:00
Quote Anchor link
Kijk dan nog eens op de site van mysql
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html

=> DATE_FORMAT(date,format)
 
Frank -

Frank -

15/11/2007 19:55:00
Quote Anchor link
Rechtstreeks uit de handleiding:
Quote:
SELECT TIME('2003-12-31 01:02:03');
-> '01:02:03'

Ga dus niet met DATE_FORMAT() kloten, nergens voor nodig.
Edit: Soms dus wel nodig...

@MyMyselfAndI: Soms is het ook handig om even iets beter te lezen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Reint

Reint

15/11/2007 20:30:00
Quote Anchor link
ik wil het dus niet bij select doen. maar ik wil gewoon de datum

dus $rij['datum'] selecteren. en uit $rij['datum'] alleen de tijd halen
 
Frank -

Frank -

15/11/2007 20:33:00
Quote Anchor link
Reint schreef op 15.11.2007 20:30:
ik wil het dus niet bij select doen. maar ik wil gewoon de datum

dus $rij['datum'] selecteren. en uit $rij['datum'] alleen de tijd halen
Dat is dan niet zo slim. Jij wilt de tijd hebben, vraag de tijd dan op! Dat je ook de datum wilt hebben, doet daar niets aan af:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  DATE_FORMAT(datumtijd, '%d-%m-%Y') AS datum,
  DATE_FORMAT(datumtijd, '%h:%i') AS tijd
FROM
  tabelnaam
ORDER BY
  datumtijd DESC

En zie daar, 2 gegevens op basis van data uit 1 kolom.
 
Reint

Reint

15/11/2007 20:47:00
Quote Anchor link
ja maar kijk ik haal meer uit de database dan alleen de tijd :


$sql = "SELECT * FROM `partys_forum` ORDER BY `datum`" or die("<strong>FOUT:</strong>Er is iets misgegaan");

moet ik dan een aparte select gebruiken ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/11/2007 20:52:00
Quote Anchor link
Nope, noem alle kolomnamen die je op wilt halen in je SELECT gedeelte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    kolomnaam,
    kolomnaam2,
    DATE_FORMAT(datumtijd, '%d-%m-%Y') AS datum,
    DATE_FORMAT(datumtijd, '%h:%i') AS tijd
FROM
  tabelnaam
ORDER BY
  datumtijd DESC
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.