probleem met tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rico

Rico

23/05/2006 02:32:00
Quote Anchor link
Ik heb een counter, hiervoor wil ik een tabel maken die per uur kijkt hoeveel bezoekers er zijn geweest.

Ik loop tegen het probleem aan dat ie van 0 tot 12 netjes weergeeft en daarna meteen 20 tot 22, maar 13 tot 19 en 23 laat ie niet zien. Ondanks dat het wel zou moeten. Ik heb het zo in elkaar zitten.
Hij slaat de tijd in de db op al 00:00:00

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
for ($uren = 0; $uren <= 24; $uren++) {
$uren1 = pag1($uren);

$sql = "SELECT tijd FROM ".$db_prfc."totaal WHERE tijd LIKE '".$uren1.":%:%'";
$res = mysql_query($sql) or die("SELECT Error: ".mysql_error());

$row = mysql_fetch_array($res);
$hits = mysql_num_rows($res);
?>


Ziet iemand waar ik fout ben gegaan? Ik heb verschillende dingen al geprobeert.

Alvast bedankt voor jullie tijd.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 19:10:23
 
Olger901

Olger901

23/05/2006 11:52:00
Quote Anchor link
Er zit een verschil tussen een int en date in een database. En als je een integer gebruikt wordt deze natuurlijk niet als tijd opgeslagen.
De beste manier om tijd op te slaan is natuurlijk in een TIME veld (in het geval van MySQL). Om de tijd goed te registreren moet je gebruik maken van de date/time functies die in PHP zitten gebruikt worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.