probleem met (true en false) functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

04/04/2016 00:47:05
Quote Anchor link
Ik krijg deze functie maar niet aan de praat. Wie kan mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function test ($_SESSION['voorbeeld']) {
if ($_SESSION['voorbeeld'] === "1") return true;
if ($_SESSION['voorbeeld'] > "1") return false;
}
Gewijzigd op 04/04/2016 00:50:33 door Jac E
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:23:55
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2016 00:53:41
Quote Anchor link
Is 1 hier ook daadwerkelijk een string of is het een getal?

Met === "1" vergelijk je een string.
Is het een getal gebruik dan geen quotes.
Gewijzigd op 04/04/2016 00:55:00 door - SanThe -
 
Jac E

Jac E

04/04/2016 01:15:20
Quote Anchor link
Dank je. Het gaat inderdaad om een getal. Ik krijg nu alleen een andere error.
Dus gaat de juiste kant op lijkt mij.

PHP Parse error: syntax error, unexpected '[', expecting ')'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function test ($_SESSION['voorbeeld']) {
if ($_SESSION['voorbeeld'] === 1) return true;
if ($_SESSION['voorbeeld'] > 1) return false;
}
Gewijzigd op 04/04/2016 01:16:32 door Jac E
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2016 01:23:00
Quote Anchor link
Waarom een SESSION-global in je functie tussen de haakjes gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class iets {

  public function test() {
  if ($_SESSION['voorbeeld'] === 1) return true;
  if ($_SESSION['voorbeeld'] > 1) return   false;
  }
}

?>
Gewijzigd op 04/04/2016 01:23:58 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2016 01:24:17
Quote Anchor link
Haal de spatie eens weg tussen test en (
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2016 03:01:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
public function test ($_SESSION['voorbeeld']) {

$_SESSION['voorbeeld'] hoort daar helemaal niet te staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
public function test () {
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/04/2016 08:59:37
Quote Anchor link
Klopt, mijn code (fictieve class, dat weer wel) zou moeten werken.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

04/04/2016 09:30:38
Quote Anchor link
Wat verwacht je voor resultaat wanneer "voorbeeld" de waarde nul of lager heeft ?
Volgens mij kom je dan in een ongedefinieerde status.

Gebruik een IF-THEN-ELSE om alle opties te ondervangen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/04/2016 13:08:37
Quote Anchor link
En wat gebeurt er als $_SESSION['voorbeeld'] kleiner dan 1 is, of $_SESSION['voorbeeld'] niet bestaat doordat de sessie-variabele niet bestaat of dat de sessie (nog) niet is gestart?

Verder heb ik dit nooit begrepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (whatever) {
    return true;
}
else {
    // dit is overigens niet wat hierboven gebeurt (niet in alle gevallen wordt false geretourneerd)
  return false;
}

?>

Waarom dan niet simpelweg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return whatever;
?>

"whatever" was blijkbaar al een "boolean statement", waarom zou je deze expliciet met "true" willen vergelijken.
 
Jac E

Jac E

04/04/2016 22:14:15
Quote Anchor link
Bedankt allen voor jullie juiste advies!
Gewijzigd op 04/04/2016 22:14:53 door Jac E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.