Probleem met uitlezen van content uit de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley Poelman

Wesley Poelman

15/06/2010 23:07:46
Quote Anchor link
Hey!

Ik zoek wat hulp bij het volgende probleem. Ik heb een connectie met mn database, heb in de database data staan en wil dat op dit moment er uit gaan halen. Mijn code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$pageid
= $_GET["pid"];
$workid = $_GET["wid"];

if (is_numeric($workid))
{

 $query = ("SELECT large FROM work WHERE id='".$workid."'");
 $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
 while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
 {

 echo "<center><img src=images/".$row['large']."></img></center>";
 }
}
else {
    $query = ("SELECT * FROM work WHERE project='".$pageid."'");
    $result = mysql_query($query) or die('Error getting data');
    while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    echo "<div class='project'>";
    echo "<a href='index.php?pid=$pageid&wid=".$row['id']."'>";
    echo "<div class='thumbnail'>";
    echo "<img src='images/".$row['thumbnail']."' width='300' height='225' /></div>";
    echo $row['name']."</a>";
    }
}
    
?>


Zoals je kunt zien maak ik helemaal in het begin de variables $pageid en $workid, deze zijn op het moment gelijk aan Beeldtaal en 2. Ook in mijn database bevind zich wel degelijk rij nummer 2. De tabel in mn database heet work en heeft de velden id, large, thumbnail, name, comment en project. Ik zie niet wat ik fout doe op dit moment, dat er iets fout is blijkt wel uit het niet tonen van content.

Met vriendelijke groet,


Wesley

TItel aangepast. Kies voortaan een duidelijkere titel.[/modedit]
Gewijzigd op 16/06/2010 10:51:24 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:19:09
 
Erik Rijk

Erik Rijk

15/06/2010 23:22:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$pageid = $_GET["pid"];
$workid = $_GET["wid"];
is nutteloos.

var_dump($result);
echo hier en daar binnen je if else constructie.. kijk tot waar de code komt. simpel debuggen kom je een eind mee :)
 
Wesley Poelman

Wesley Poelman

15/06/2010 23:42:44
Quote Anchor link
Hier deed hij het nog haha. Ik ben echt hopeloos met programmeren :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$pageid
= $_GET["pid"];
$workid = $_GET["wid"];

if (is_numeric($workid))
{

    $query = ("SELECT large FROM work WHERE id='".$workid."'");
    $result = mysql_query($query) or die('Error getting data');
    echo "Hello world!";
}
else {
    $query = ("SELECT * FROM work WHERE project='".$pageid."'");
    $result = mysql_query($query) or die('Error getting data');
    echo "No workid! Arg...";
}
    
?>
 

15/06/2010 23:51:24
Quote Anchor link
Kijk ook effe naar mysql_real_escape_string.
 
Milo S

Milo S

16/06/2010 08:20:23
Quote Anchor link
Als je nu een fatsoenlijke foutafhandeling inbouwt + beveiliging, dan kom je al een stukje verder.
 
Rein de Vries

Rein de Vries

16/06/2010 08:57:11
Quote Anchor link
probeer je SQL te quoten;
SELECT `field1`, `field1` FROM `tabel` WHERE `naam` = 'piet'

let op de verschillende quotes...
 
Steff   an

Steff an

16/06/2010 09:13:48
Quote Anchor link
Alsjeblieft, géén backticks(`) gebruiken! Deze zijn eigenlijk nergens goed voor. Het enige 'voordeel' bij het gebruik van backticks is dat je gereserveerde woorden wel mag gebruiken. Zo is "SELECT select FROM tabel" niet geldig, "SELECT `select` FROM tabel" wel. Houd bij je database-ontwerp gewoon rekening met gereserveerde woorden en je hebt die backticks niet nodig.
Gewijzigd op 16/06/2010 09:17:19 door Steff an
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.