Probleem php code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ivo

ivo

16/01/2007 00:13:00
Quote Anchor link
Hallo ik hebt een groot probleem in mijn script krijgt ik iedere keer deze fout

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Wat kan ik hier tegen doen ik gebruik deze code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
include "include/config.php";
        $sql = "SELECT * FROM categorie  ORDER BY naam  ASC";
        $result = mysql_query($sql);

        if (mysql_num_rows($result) != 0)
        {

          echo "<select name=\"categorie\" style=\"width: 300;\" onchange=\"openURL()\">\n";    
          echo "    <option value=\"geen-url\""; If (!$Categorie) echo " selected"; echo " >Kies een categorie:</option>\n";    
          echo "    <option value=\"geen-url\">----------------------------------------------------------------</option>\n";

          While ($row = mysql_fetch_object($result))
          {
        
            echo "    <option value=\"plaats.php?categorie=$row->naam\""; If ($row->categorie == $name) echo " selected"; echo ">$row->naam</option>\n";
         }


         echo "</select><br><br>\n";
        }


        ?>


U kunt de fout ook op deze pagina vinden
www.i2web.nl/portfolio.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 16:24:36
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2007 05:32:00
Quote Anchor link
Je hebt geen foutafhandeling in je script. Maak dat eerst eens. Dan komt de echte fout vanzelf boven water. (Query fout).
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

16/01/2007 07:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
include "include/config.php";

$query = mysql_query("SELECT * FROM categorie ORDER BY naam ASC");
$rij = mysql_fetch_assoc($query);

if (mysql_num_rows($rij) != 0)
 {

    echo "    <select name='categorie' style='width: 300;' onchange='openURL()'>\n";    
    echo "    <option value='geen-url'". if (!$Categorie) ."selected>Kies een categorie:</option>\n";    
    echo "    <option value='geen-url'>----------------------------------------------------------------</option>\n";

    While ($row = mysql_fetch_assoc($query))
    {
        
        echo "    <option value='plaats.php?categorie=$row->naam'". if ($row['categorie'] == $name) ." selected>$row->naam</option>\n";
    }


    echo "</select><br><br>\n";
}

?>


zo moet hij ongeveer goed zijn ;)
een if moet nooit met een hoofdletter,
ik heb mysql_fetch_assoc gebruikt omdat het iets sneller is maar het is het zelfde als mysql_fetch_object
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

16/01/2007 08:10:00
Quote Anchor link
Sorry Guardian, maar klopt geen reet van :)
$query is geen query meer, maar een result. Mysql_num_rows vereist een result, maar jij geeft een array mee.
Voor zover ik weet mag een if best met hoofdletter, en aangezien te TS geen error erover kreeg, vermoed ik gelijk te hebben.

Zoals SanThe al aangaf, errors afhandelen.
mysql_error();
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

16/01/2007 11:41:00
Quote Anchor link
Heb je geen idee wat errors afhandelen is of zijn dan gewoon even vragen.
 
Willem vp

Willem vp

16/01/2007 11:53:00
Quote Anchor link
TIP: Als je daadwerkelijk klanten wilt krijgen, let dan ook eens op het taalgebruik op je website.

Als ik een potentiële klant was geweest, had ik je site al meteen bij de homepage weggeklikt en in de blacklist van mijn firewall gezet.
 
Ivo

ivo

16/01/2007 12:07:00
Quote Anchor link
Nu krijg ik op lijn 79 deze fout melding

Parse error: syntax error, unexpected T_IF in /home/kolk001/domains/i2web.nl/public_html/portfolio.php on line 79
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2007 12:11:00
Quote Anchor link
En dat moeten wij dan uit ons hoofd oplossen? Stukje relevant script is daarbij vaak wel handig. (Relevant, dus niet je hele script. Regel 75 t/m 83 ofzo is genoeg).

Edit: Typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Willem vp

Willem vp

16/01/2007 12:11:00
Quote Anchor link
Zoek naar tikfouten in je script op de regel(s) net voor je if. Denk aan vergeten haakjes of puntkomma's.
 
Ivo

ivo

16/01/2007 12:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
include "include/config.php";

$query = mysql_query("SELECT * FROM categorie ORDER BY naam ASC");
$rij = mysql_fetch_assoc($query);

if (mysql_num_rows($rij) != 0)
 {

    echo "    <select name='categorie' style='width: 300;' onchange='openURL()'>\n";    
    echo "    <option value='geen-url'". if (!$Categorie) ."selected>Kies een categorie:</option>\n";    
    echo "    <option value='geen-url'>----------------------------------------------------------------</option>\n";

    While ($rij = mysql_fetch_assoc($query))
    {
        
        echo "    <option value='plaats.php?categorie=$rij->naam'". if ($row['categorie'] == $name) ." selected>$rij->naam</option>\n";
    }


    echo "</select><br><br>\n";
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2007 12:15:00
Quote Anchor link
Op regel 10 staat een if() middenin een echo. Dat kan niet.
 
Ivo

ivo

16/01/2007 12:16:00
Quote Anchor link
Hoe moet dat dan
 
Ivo

ivo

16/01/2007 12:17:00
Quote Anchor link
dat snap ik
maar hoe :)
 
- wes  -

- wes -

16/01/2007 12:17:00
Quote Anchor link
anders
 
Willem vp

Willem vp

16/01/2007 12:21:00
Quote Anchor link
Zie hier
 
- wes  -

- wes -

16/01/2007 12:22:00
Quote Anchor link
er staat een prima werkende if om je fout if heen, kijk daar eens de kunst vanaf voordat je domme vragen gaat stellen
 
Willem vp

Willem vp

16/01/2007 12:24:00
Quote Anchor link
@Wes: De grap is zelfs dat in zijn eerste post de code wel goed was. De fout is ontstaan bij het overnemen van de verbeterde code van Guardian ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem vp
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2007 12:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (mysql_num_rows($rij) != 0)
 {

    echo "    <select name='categorie' style='width: 300;' onchange='openURL()'>\n";    
    echo "    <option value='geen-url'>Kies een categorie:</option>\n";    
    echo "    <option value='geen-url'>----------------------------------------------------------------</option>\n";

    While ($rij = mysql_fetch_assoc($query))
    {
        
        $selected = '';
        if ($row['categorie'] == $name)
        {

            $selected = ' selected';
        }

        echo '    <option value="plaats.php?categorie=' . $rij->naam . '"' . $selected .  '>' . $rij->naam . '</option>' . "\n";
    }


    echo "</select><br><br>\n";
}

?>

Edit: } vergeten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Ivo

ivo

16/01/2007 13:57:00
Quote Anchor link
Bedankt
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/01/2007 14:00:00
Quote Anchor link
wes schreef op 16.01.2007 12:17:
anders


wes, waarom elke keer van dit soort zinloze posts.. Als je hem kan en wil helpen, of een nuttige toevoeging hebt, meld dat dan, maar dit soort posts heeft niemand wat aan.
 
- wes  -

- wes -

16/01/2007 14:03:00
Quote Anchor link
ik moet mijn quota nog halen aan voor jou ogen zinloze spamposts voor dit jaar
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.