probleem screen.width en screen.height en IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Giel

Giel

16/07/2009 11:18:00
Quote Anchor link
Zo, ben ik weer.

Css is duidelijk niet mijn sterkste kant. Ik heb nog een aantal problemen met de resolutie.

Nu heb ik met zo'n javascript dat hij de resolutie test, en bijbehorende css pakt. Het is niet zo netjes, maar weet zo even snel niet iets anders.

Het probleem is dat firefox dat netjes leest maar IE niet. Het gaat om:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
    <script type="text/javascript">
    if ((screen.width == 1024) && (screen.height == 768)) {
    document.write('<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/styles_1024x768.css" />');
    }
    
    else document.write('<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>">');
    
    // -->
    </script>
    <noscript>Om deze website te bekijken dient u Javascript te activeren.</noscript>


Zoals je misschien ziet, maak ik gebruik van wordpress.. ;) Maar hoe kan het dat IE dit javascript niet leest?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 13:34:46
 
Tamara

Tamara

16/07/2009 11:42:00
Quote Anchor link
IE is altijd ontzettend streng met Javascript.

Ik ben zelf niet zo goed in javascript, maar probeer dit is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript">
<!--
    if ((screen.width == 1024) && (screen.height == 768)) {
    document.write('<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/styles_1024x768.css" />');
    }
    
    else document.write('<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>">');
    
     -->
    </script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

16/07/2009 13:17:00
Quote Anchor link
Een schonere oplossing is liquid CSS layout toepassen:
http://www.mardiros.net/liquid-css-layouts.html

javascript is zonde om hiervoor te gebruiken aangezien er ook mensen zullen wezen die javascript niet op hun computer aan hebben staan.
 
Zero XT

Zero XT

16/07/2009 13:48:00
Quote Anchor link
Tamara schreef op 16.07.2009 11:42:
IE is altijd ontzettend streng met Javascript.

Ik ben zelf niet zo goed in javascript, maar probeer dit is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript">
<!--
    if ((screen.width == 1024) && (screen.height == 768)) {
    document.write('<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/styles_1024x768.css" />');
    }
    
    else document.write('<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>">');
    
     -->
    </script>



Ik zie geen verschil tussen jouw code en die van de beginposter. Of ben ik nu blind?

jij bedoeld de <!-- ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero XT
 
Tamara

Tamara

16/07/2009 13:50:00
Quote Anchor link
je bent blind :P

ik heb na <script type="text/javascript"> dit geplaatst: <!--

en de // weggehaald aan het einde.
 
M Ypma

M Ypma

16/07/2009 13:50:00
Quote Anchor link
@Hellrazer
Weldegelijk, Tamara heeft in dit geval comment tags om de javascript gezet zoals het eigenlijk hoort.
De code zelf is niet veranderd en dit zal het probleem dan ook niet verhelpen, maar het advies is goed.
 
Giel

Giel

16/07/2009 14:56:00
Quote Anchor link
Jey schreef op 16.07.2009 13:17:
Een schonere oplossing is liquid CSS layout toepassen:
http://www.mardiros.net/liquid-css-layouts.html

javascript is zonde om hiervoor te gebruiken aangezien er ook mensen zullen wezen die javascript niet op hun computer aan hebben staan.


Juh, inderdaad.. Ben daar ook mee bezig geweest, en het is me dan ook eindelijk gelukt.. Was niet zo heel moeilijk, maar als je er al een tijd opzit dan wil het maar niet lukken.

Hebben jullie vast ook wel last van.. ;)
edit: Probleem 2 verholpen :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Giel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.