Probleem sorteren op datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sven Onbekend

Sven Onbekend

24/10/2009 15:16:00
Quote Anchor link
Ik heb een 'datum' kolom in mijn nieuws tabel met de indeling 'jaar-maand-dag'. Nu wil ik het nieuws, dat wanneer er 2009 ingegeven wordt, alleen het nieuws van 2009 te zien is. Ik kom alleen niet verder met de $sql, heb het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM nieuws WHERE datum = '$jaar' ORDER BY DESC";
?>


Is er iemand die weet wat ik ipv "datum = '$jaar'" in moet vullen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sven Onbekend
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 23:16:22
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2009 15:34:00
Quote Anchor link
WHERE YEAR(datum) = '2009'
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2009 17:00:00
Quote Anchor link
De enkele quotes mogen eventueel weg, dan werkt hij ook.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/10/2009 18:53:00
Quote Anchor link
Je titel en inhoud kloppen wat mij betreft niet helemaal, maar vooruit. Je query is overigens niet juist. Een DESC is een onderdeel van ORDER BY, niet van WHERE. Gebruik ORDER BY om te sorteren.
 
Sven Onbekend

Sven Onbekend

25/10/2009 17:08:00
Quote Anchor link
@ Jan Koehoorn
waarom wel of geen enkele quotes gebruiken, is daar een regel voor?

@ Jezpur
thanks, was een typefout, heb het veranderd.
 
Eddy E

Eddy E

25/10/2009 17:10:00
Quote Anchor link
Bij getallen hoeven geen enkele haakjes, bij strings (andere tekst) wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.