Probleem weergave in tabel (n.a.v. zoekfunctie)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jjriet petersen

jjriet petersen

27/07/2008 14:49:00
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een probleem met de weergave in mijn tabel bij een zoekfunctie.
Er wordt gezocht op Companyname maar ik wil wel ook de andere velden weergeven in de resultatentabel. Op dit moment toont de tabel alléén de gegevens van de gevonden Companynaam maar niet de resultaten van de andere gegevens (zoals het adres, postcode, etc. van de Companyname)Wat doe ik verkeert ?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
mysql_connect("localhost", "##", "###"); //Connecten met DB
mysql_select_db("####");
      
if(isset($_POST['submit'])){  
    $select = "SELECT Companyname FROM Contacts WHERE Companyname LIKE'".$_POST['zoekveld']."%'";  
    $sql = mysql_query($select) or die (mysql_error());  
  
      $aantal_records = mysql_num_rows($sql);  
      
    if(!$aantal_records > 0){  
        echo "Resultaat van uw zoekactie: er zijn geen records gevonden";  
    }
else {  
        echo "Resultaat van uw zoekactie: er zijn ".$aantal_records." contacten gevonden";  
  echo "<table border='1'>
<tr>
<th>Companyname</th>
<th>Address</th>
<th>Postalcode</th>
<th>City</th>
<th>Country</th>
</tr>"
;while($row = mysql_fetch_assoc($sql))
  {

  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['Companyname'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['Address'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['Postalcode'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['City'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['Country'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  }
    }  
}
else {  
    echo "<form action='".$_SERVER['PHP_SELF']."' method='post'>";  
    echo "<input type='text' name='zoekveld'>";  
    echo "<input type='submit' name='submit' value='zoeken'>";  
    echo "</form>";  
}
  
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jjriet petersen
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 05:39:03
 

27/07/2008 19:10:00
Quote Anchor link
De select aanpassen dat je ook die andere gegevens ophaalt? Zie ook deze tutorial.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jjriet petersen

jjriet petersen

27/07/2008 21:13:00
Quote Anchor link
is opgelost!
Thanks.

Wat ik eigelijk nog wel wil hierbij is dat ik de resultaten kan 'aanklikken' met een <a href> Hij moet dan gelinkt worden naar zoekenrelatie.php. Dat is de pagina waar alle gegevens van de relatie worden weergegeven. Hoe doe ik dat ? Vind ik niet terug in een tutorial.

Moet ik nog meer pagina's aanmaken of niet ?
 
Jjriet petersen

jjriet petersen

30/07/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Beste allen,

Inmiddels krijg ik de linkje hoor :) Wat me nog niet lukt is om als ik erop klik gegevens weer te geven van dat contact (dus enkele tabalegegevens, een query). Ik kom op een foutpagina. Ik kom nu op de volgende pagina als ik klik op mijn eerste resultaat:
http://www.mijndomeinnaam.nl/Contacts.php?id=1
Op het tweede resultaat kom ik op http://www.mijndomeinnaam.nl/Contacts.php?id=2
Wat doe ik fout en weten jullie een script voor ?
Hieronder wat ik nu al heb.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
mysql_connect("***", "***", "***"); //Connecten met DB
mysql_select_db("***");

    if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST"){
    
    $zoekwoord = mysql_real_escape_string($_POST['zoekwoord']);

    $sql = mysql_query("
    SELECT count(*)
    FROM Contacts
    WHERE Companyname LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    OR Address LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    OR Postalcode LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    OR City LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    OR Country LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    "
);
    $totalSearch = mysql_result($sql, 0 ,0);

    print '<p style="float:right;">Resultaten <b>'.$totalSearch.'</b> voor <b>'.$zoekwoord.'</b></p><br />';
    print '<p style="float:left;"><h1>Resultaat:</h1></p>';
    
    $sql = mysql_query("
    SELECT *
    FROM Contacts
    WHERE Companyname LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    OR Address LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    OR Postalcode LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    OR City LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    OR Country LIKE '%"
.$zoekwoord."%'
    "
);

    while($res = mysql_fetch_array($sql)) {
    
    print '<p><a href="Contacts.php?id='.$res['ContactID'].'">';
    print $res['Companyname'].', '.$res['City'].'</a><br />';
    print substr($res['Postalcode'],0,250);
    print ' ' . substr($res['Address'],0,250);
    print '<br />';
    }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jjriet petersen
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

30/07/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Wat is het probleem? Het is toch de bedoeling dat je bij de volgende relatie komt?
 
Jjriet petersen

jjriet petersen

01/08/2008 21:21:00
Quote Anchor link
inmiddels werkt het prima! Ik had de tabel Contacts niet gevuld met gegevens..........het werkt prima nu!

Thanks!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.