Probleempje bij css centreren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

02/07/2014 17:47:31
Quote Anchor link
Hoi,

Kan iemand me helpen ik probeer een knopje van mijn formulier te centreren,
maar het blijft op 5px van de rand staan wat ik niet snap:

de code is de voglende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
    input[type=submit]{
        background: #fff;
        border: 1px solid #ddd;
        text-shadow: 0 -1px 0 rgba(0,0,0,0.3);
        text-transform:uppercase;
        color: #333;
        cursor: pointer;
        font-size: 15px;
        padding: 5px 25px;
        margin: 5px auto 0 auto;
        -moz-border-radius: 4px;
        border-radius: 4px;
        -webkit-border-radius:4px;
        -webkit-box-shadow: 0px 1px 2px rgba(0,0,0,0.3);
        -moz-box-shadow: 0px 1px 2px rgba(0,0,0,0.3);
        box-shadow: 0px 3px 6px rgba(0,0,0,0.3);

            transition: all 0.25s ease-in-out;
    -webkit-transition: all 0.25s ease-in-out;
    -moz-transition: all 0.25s ease-in-out;

    }


En zo ziet het er momenteel uit:
Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:00:45
 
E vH

E vH

02/07/2014 17:54:14
Quote Anchor link
margin: 5px auto 0 auto;
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

02/07/2014 18:00:23
Quote Anchor link
Dat staat er toch als ik me niet vergis ?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/07/2014 18:59:59
Quote Anchor link
Ja, precies. Maar zou dat niet de oorzaak kunnen zijn van je probleem? ;-)
 
Gerhard l

gerhard l

02/07/2014 19:04:22
Quote Anchor link
Probeer een width mee te geven.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

02/07/2014 19:21:11
Quote Anchor link
Heb het al proberen een width mee te geven en blijft steeds hetzelfde geven (tenzij ik een grote width geef dan verbreedt het uiteraard, maar het blijft steeds op 5px van de linker kant).
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

02/07/2014 19:39:40
Quote Anchor link
Heeft de parent div als propery text-align: center; ?

Die margin: 5px auto 0 auto; is niet het probleem, deze geeft alleen 5 pixels margin aan de bovenkant.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

02/07/2014 23:11:59
Quote Anchor link
Ja de div heeft text-align: center moet ik dit verwijderen/ aanpassen naar iets anders?
 
Peter K

Peter K

03/07/2014 08:16:04
Quote Anchor link
Het is wellicht handig om de bron te vermelden, deze 5px kunnen ook gerust in een ander element zitten in plaats van in je submit. Denk b.v. aan bovenliggend element waarin de submit zit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/07/2014 10:37:38
Quote Anchor link
Als je in Google Chrome met de rechtermuisknop op een element klikt en Element inspecteren kiest in het snelmenu, kun je rechtsonder precies zien wat de huidige (berekende) CSS-instellingen zijn én waar die vandaan komen.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

03/07/2014 12:24:47
Quote Anchor link
Ben het met je eens. Zou je de bron kunnen posten? Of eventueel de HTML + CSS kunnen delen. Dit is waarschijnlijk een vrij eenvoudig probleem, maar we moeten wel de oorzaak kunnen vinden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.