probleempje met explode

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark de Grebber

Mark de Grebber

05/01/2011 20:36:33
Quote Anchor link
Goedenavond Peoples!

Ik probeer image-namen uit een txt file te exploden
en krijg steeds een extra input field te zien voor m'n images.

Volgens mij komt het omdat de huidige folder ook gelezen wordt
Ik kan me iets herinneren dat je dat weg krijgt door != . te plaatsen
waar "." voor de huidige folder staat, maar ik kan deze info
niet meer terug vinden.

(of ik zit er helemaal naast, dat kan ook natuurlijk)

Graag wat hulp, alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
include('include/header.php');

if(isset($_POST['checkbox'])) {

   $file = 'newfile.php';
   $somecontent = implode('|', $_POST['checkbox']) . '|';
   $fp = fopen($file, 'a') or die ('Could not open file!');
   fwrite($fp, "$somecontent") or die ('Could not write to file!');
   fclose($fp);



   $userfile = file_get_contents('newfile.php');
   $links = explode('|', $userfile);
   sort($links);
   foreach ($links as $key) {
      
      echo "<img src=\"images/" . $key. ".png \"/>
      <input type=\"text\" name=\"$key\" size=\"2\" /><br />"
;
      
   }
}

?>


Toevoeging op 05/01/2011 20:52:25:

Sorry, ik heb het verkeerd uitgelegd.

Ik krijg 1 maal een input field te zien,
voordat de de rest van de images geladen worden.

De rest van de images hebben, zoals bedoeld, een input field achter elke image.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 13:16:21
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 20:55:36
Quote Anchor link
Echo $somecontent en je ziet dat daar een | aan het eind staat. Bij explode geeft dat een leeg record aan het eind van het array().
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

05/01/2011 21:00:22
Quote Anchor link
Hoi SanThe

Bedankt.
Het probleem is dat ik van vershillende POST's input krijg
en bij elke nieuwe POST die namen naar het txt bestand schrijft
heeft de eerste entrie geen "|" ervoor staan.

Dus is niet elke entrie gescheiden door een "|"
Gewijzigd op 05/01/2011 21:00:54 door Mark de Grebber
 
Jens V

Jens V

05/01/2011 21:03:06
Quote Anchor link
Dan verwijder je toch gewoon het laatste element uit je $somecontent-array?
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

05/01/2011 21:05:29
Quote Anchor link
Ja, dat zou geweldig zijn als ik wist hoe.
Bedankt , ik probeer het te vinden in de php manual
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.