Probleempje met PHP => i.c.m. de query en while()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brian T

Brian T

05/01/2012 20:41:46
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een probleempje in PHP, icm MySQL.

Namelijk dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
$query
= "SELECT * FROM liveacars WHERE idpilot = `" . $id . "`";
$sqlquery = mysql_query($query, $con);

while ($rows = mysql_fetch_array($sqlquery)) {
    imagestring($img, 3, 200, 50, $rows['FullName'] . " (" . $rows['IDPilot'] . ")", $color["White"]);
    imagestring($img, 3, 200, 60, $rows['OriginAirport'] . " => " . $rows['DestinationAirport'], $color["White"]);
    
    $status = "NONE";
    
    switch ($rows['Status']) {
        case
0:
                    $status = "Boarding";
                    break;
            
        case
1:
                    $status = "Departing";
                    break;

        case
2:
                    
                    if ($rows['Altitude'] < 2000) {
                        $status = "Airborne";
                        break;
                    }
elseif ($rows['Altitude'] > 2000) {
                        $status = "Climbing";
                        break;
                    }
elseif ($rows['AltitudeStatus'] == 1) {
                        $status = "Cruising";
                        break;
                    }
elseif ($rows['AltitudeStatus'] == 0) {
                        $status = "Descending";
                        break;
                    }
elseif ($rows['Altitude'] < 10.000) {
                        $status = "Initial Approach";
                        break;
                    }
elseif ($rows['Altitude'] < 2.500) {
                        $status = "Final Approach";
                        break;
                    }

                    break;

        case
3:
                    $status = "Landed";
                    break;

        case
4:
                    $status = "On Blocks";
                    break;
    }

    
    $eta = $rows['DistancePlanned'] - $rows['DistanceFlown'] / $rows['IAS'];
    
    imagestring($img, 3, 200, 70, "Status: " . $status, $color["White"]);
    imagestring($img, 3, 200, 80, "A/C Type: " . $rows['Aircraft'] . " / ZFW: " . $rows['ZFW'] . " kg's", $color["White"]);
    imagestring($img, 3, 10, 125, "ALT: " . $rows['Altitude'] . " - SPD: " . $rows['IAS'] . " - ETA: " . $eta, $color["White"]);
}

?>


En bij While krijg ik de melding;
Parse error: syntax error, unexpected T_WHILE in /home/a6283833/public_html/members/sig/acars.php on line 31 (in dit geval lijn 5)

De script, boven de, in deze post zittende code, heb ik weggedaan.
Maar ook een klein stukje, onderkant.

Ik hoop dat iemand me kan helpen?!.
Alvast bedankt!.

Groet,
Brian
Gewijzigd op 05/01/2012 22:10:27 door Brian T
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 18:10:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2012 21:41:02
Quote Anchor link
Iedereen hier heeft een probleem met PHP of MySQL, dus kan je de titel even aanpassen?
Alvast bedankt...

Ik denk zelf dat het probleem hogerop in de code zit.
Gewijzigd op 05/01/2012 21:44:57 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2012 22:34:55
Quote Anchor link
Verkeerde quotes, dat zijn backtics.
WHERE idpilot = `" . $id . "`";
 
Brian T

Brian T

05/01/2012 22:44:57
Quote Anchor link
Bedankt!.
Inmiddels aangepast (In Adobe Dreamweaver) maar het probleem blijft bestaan.
En absoluut, in lijn 31/(5 in de code) dus de while($rows = mysql_fetch_array($query)).

Groet,
Brian
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2012 22:48:59
Quote Anchor link
- Aar - op 05/01/2012 21:41:02:
Ik denk zelf dat het probleem hogerop in de code zit.
 
Brian T

Brian T

05/01/2012 22:53:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(Om ruimte te besparen op de servers en/of voor de , de PHP weggedaan!)


Bij deze mijn gehele script!
Gewijzigd op 05/01/2012 22:55:43 door Brian T
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2012 22:53:47
Quote Anchor link
Lijn 27, een ; ontbreekt.

En werk die die() foutmeldingen weg. dit kan je veel netter afhandelen met if en else.
Gewijzigd op 05/01/2012 22:54:29 door - Ariën -
 
Brian T

Brian T

05/01/2012 22:55:00
Quote Anchor link
Nu schaam ik me toch wel erg diep! :$.
Opgelost!.

Bedankt!.

Groet,
Brian
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.