Probleempje na checken of $ bestaat in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees

kees

02/09/2004 17:37:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik ben nu al enige tijd bezig met het volgende:

Ik wil kijken of een bepaald artikel al voorkomt in de mysql tabel.

Als dit zo is dan moet er een boodschap getoond worden met "produkt komt voor"verander naam.
Als dit niet zo is dan moeten de variabelen die gepost zijn getoond worden (zijn wat gegevens en 2 plaatjes).

Dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?

include ("**.php");

mysql_connect("$host","$user","$password");
mysql_select_db("$DBname")or die("Connection error");

$query = "SELECT * FROM tabelnaam WHERE prod_img  LIKE \"$geheim\" ORDER BY * LIMIT 1";

$result = mysql_query("$query") or die(mysql_error());

if (!$result) {
?>

html met variablen van geposte formulier.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

} else {

echo $boodschap;

}


?>


Maar deze manier is dus niet goed.

Kan iemand mij enige aanwijzingen geven over hoe ik de pagina met html kan laten zien indien de query geen resultaat geeft?

BVD

Kees
Gewijzigd op 02/09/2004 19:27:00 door Kees
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 20:30:12
 
Bram Z

Bram Z

02/09/2004 17:46:00
Quote Anchor link
Dit is niet mogelijk ge zult elke table moeten apart zoeken.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

02/09/2004 17:48:00
Quote Anchor link
Selecteren uit welke tabel? En sorteren op welke volgorde? Waar welke kolom dan ook LIKE zoekwoord?

Die eerste twee kunnen bij mijn weten helemaal niet, die laatste misschien (graag verbeteren als ik het weer eens mis heb).

En die \ in de query? Waarom LIMIT?

Probeer he eens zo:
$query = "SELECT * FROM tabelnaam WHERE kolomnaam LIKE '".$geheim."' ORDER BY kolomnaam1 DESC, kolomnaam2 ASC";

En de foutmeilding printen staat op http://is2.php.net/manual/nl/function.mysql-error.php

Elwin
 
Alfred -

Alfred -

02/09/2004 17:49:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
mysql_connect("$host","$user","$password");
mysql_select_db("$DBname")or die("Connection error");

$query = "SELECT * FROM * WHERE * LIKE \"$geheim\" ORDER BY * LIMIT 1";

$result = mysql_query("$query") or die(mysql_error());
?>



*beep*

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
mysql_connect($host,$user,$password);
mysql_select_db($DBname)or die("Connection error");

$query = "SELECT * FROM je_tabel WHERE artikelnaam LIKE " . $geheim . " ORDER BY artikelnaam LIMIT 1";

$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());  
?>


Zoiets gok ik... Gebruik je niet net wat té veel wildcards? :)

Edit:
Ik was te laat ;)
Gewijzigd op 02/09/2004 17:50:00 door Alfred -
 
Kees

kees

02/09/2004 19:11:00
Quote Anchor link
Euhm mensen sorry..

de * staan voor variabelen, behalve dan die select * from dan..

Het is me inmiddels wel gelukt en ik zal later vanavond ff de code posten waarmee zoiets dus WEL lukt.

In ieder geval bedankt voor jullie hulp.

Kees
 
Kees

kees

03/09/2004 10:18:00
Quote Anchor link
Hier dan de code die bij mij werkt.

Kben beginner in php/mysql.. en moet me nog verdiepen in beveiliging van de bestanden.

$connection= mysql_connect("$host","$user","$password");
mysql_select_db("$DBname")or die("Connection error");

$QueryString= "SELECT prod_naamlang FROM produkten WHERE prod_naamlang LIKE \"$produktnaamlang\" ORDER BY prod_naamlang LIMIT 1";
$result = mysql_query("SELECT count(*) FROM users WHERE prod_naamlang LIKE \"$produktnaamlang\" ORDER BY prod_naamlang");

$ResultSet = mysql_query($QueryString,$connection) or die("Query Failed:" . mysql_error());

$ResultCount = mysql_num_rows($ResultSet);

if ($ResultCount > 0){
?>
stuk html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
} else {
echo "een boodschap";
}

?>


Heeft iemand nog een goede/begrijpelijke tutorial in NL over gebruik van sessions in PHP?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.