probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Arno

Arno

31/12/2008 14:07:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 31.12.2008 14:01:
He Arno heb je mijn scriptje geprobeerd. Ik ben namelijk niet voor Jan l.l bezig geweest en je reageert er niet eens op.


Sorry, ik krijg ook zoveel mogelijkheden om uit te proberen.....maar ik heb hem getest, helaas levert het niets op...
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 17:02:55
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

31/12/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Gewijzigd probeer het nog eens, wel even opnieuw CTRL-C CTRL -V doen
 
Arno

Arno

01/01/2009 12:01:00
Quote Anchor link
Allereerst de beste wensen aan iedereen!!

ontopic:
Hij doet het nu eenmalig, ik snap er helemaal niets meer van . Eerst was het resultaat hetzelfde: geen effect. Toen heb ik iptel.php included, toen schreef hij eenmalig in de db, precies zoals het moet. Maar als ik dan meerdere keren inlog, telt hij het aantal keren niet meer op en lastactive en vorigeactief werkt hij ook niet meer bij...?? Hier is de iptel.php, zou het probleem hierin kunnen zitten? Het heeft wel al die tijd gewerkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
include_once("config.php");
include_once("lang/lang_".$lang.".php");
include_once("connect.php");
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

        //===    check ip in db     ===//
        $sql = "SELECT `ip` FROM `".$db_tbl."` WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
         $query = mysql_query($sql);
         $row = mysql_num_rows($query);
        if($row == 1)
            {

            $sql = "SELECT `tel` FROM `".$db_tbl."` WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
            $result = mysql_query($sql);
            $tel = mysql_result($result,0);
            $tel =$tel + 1;

            //===    bestaande ip bijwerken    ===//
            $sql_1 = "UPDATE `".$db_tbl."` SET `tel` = '$tel', `ip` = '$ip'  WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
            mysql_query($sql_1);
            }

        else
            {
            //===    nieuwe ip invoeren    ===//
            $sql = "INSERT INTO `".$db_tbl."` SET `ip` = '$ip',`tel` = '1' ";
            mysql_query($sql);
            }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arno
 
Frank -

Frank -

01/01/2009 12:11:00
Quote Anchor link
De SELECT-query is overbodig, gooi die (samen met bijbehorende php-code) dan ook weg.

Voer een update-query uit en controleer met mysql_affected_rows() of er een record is bijgewerkt. Wanneer dat niet het geval is, voer je de INSERT-query uit.

En uiteraard ga je nooit meer in je database zitten schijten, die vieze backticks ` die een idioot jou heeft aangeleerd, gooi je dan ook uit je SQL. Gebruik die rommel nooit weer, dat is uitsluitend voor sukkels.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

01/01/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
include_once("config.php");
include_once("lang/lang_".$lang.".php");
include_once("connect.php");

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

$siQuery = "SELECT ip FROM ".$db_tbl." WHERE id = ".(int)$_SESSION['user_id']; // ik hoop dat 'id' een INT-veldtype heeft?
$siResult = mysql_query($siQuery);
if($siResult) {
    if(mysql_num_rows($siResult) > 0) {
        $utQuery = "UPDATE ".$db_tbl." SET ip = '".$ip."', tel = tel+1 WHERE id = ".(int)$_SESSION['user_id'];
        $utResult = mysql_query($utQuery);
        
        if($utResult) {
            // goed uitgevoerd
        } else {
            echo mysql_error().' in query: '.$utQuery;
        }
    }
else {
        $iiQuery = "INSERT INTO ".$db_tbl." (ip, tel) VALUES ('".$ip."', '1')";
        $iiResult = mysql_query($iiQuery);
        
        if($iiResult) {
            // goed uitgevoerd
        } else {
            echo mysql_error().' in query: '.$iiQuery;
        }
    }
}
else {
    echo mysql_error().' in query: '.$siQuery;
}

?>


Nou, dat ziet er al een heel stuk beter uit, vind je niet? :-)
 
Noppes

Noppes

01/01/2009 12:20:00
Quote Anchor link
Wat omslachtig!

Ten eerste stap af van Engine="MyIsam" gebruik InnoDB
Ten tweede zorg ervoor dat je id en ip samen de primary key of unique key vormen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
  = "INSERT INTO <tabel> (id,ip,tel)
            VALUES ("
.$_SESSION['user_id']."
                        ,'"
.$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'
                        ,1)
            ON DUPLICATE KEY
            UPDATE tel = tel + 1"
;

if (!$result = mysql_query($sql)) {
    echo mysql_error();
}

?>
 
Frank -

Frank -

01/01/2009 12:22:00
Quote Anchor link
@Noppes: ON DUPLICATE KEY kan problemen opleveren, deze gaat af op iedere willekeurige unique-constraint. Wanneer je er meerdere in 1 tabel hebt staan, en dat is niets bijzonders, kan er een hoop misgaan. Vandaar dat ik het advies gaf om gewoon een update uit te voeren en eventueel een insert. Dat gaat altijd goed.
 
Arno

Arno

03/01/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Iedereen hartstikke bedankt voor de hulp. Na vele uren proberen is het me gelukt!
En tja, wat die backticks betreft, die stonden al in het script van Jorik.....
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 13:13:00
Quote Anchor link
Arno schreef op 03.01.2009 12:56:
En tja, wat die backticks betreft, die stonden al in het script van Jorik.....
Maar dat is voor jou nog geen reden om ze te laten staan ;-)
 
Arno

Arno

03/01/2009 16:49:00
Quote Anchor link
Nee, dat is waar. Maar ik ben nog maar een beginner en ik wil eerst zeker weten dat zulke veranderingen niet ten koste gaan van de werking, snappie?
Al doende leert men......
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.