Problemen eigen nieuws systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

SaTZzz T.

SaTZzz T.

05/06/2006 23:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
$result
= mysql_query("SELECT id, nieuws_main FROM nieuws");

#aantal kolommen per pagina..
$colums = "4";

#Array vanuit database!!
$num_rows = mysql_num_rows($result);
echo "$num_rows Rows\n";


while($rij = mysql_fetch_array($result)){
  for($i=1; $i<=$num_rows; $i++){
    $tekst[$rij["id"]] = $rij["nieuws_main"];
}
}


#Kijken of array bestaats
if(isset($tekst[1])== FALSE){
  echo ("Geen array gevonden\!\!");
  exit();
}


#Tellen variabelen in array
$aantal = count ($tekst);

#Aantal pagina's vaststellen
$paginas = $aantal / $colums;

#Actieve Pagina Vaststellen
if(!empty($_GET["page"])){
  $pagina = $_GET["page"];
}
else{
  $pagina = 1;
}


#Pagina ## van de ##
echo ("Pagina $pagina van de " . ceil($paginas) . "<br><br>");

#Bij $_GET["page"] naar betreffende tekst reeksen..
if(!empty($_GET["page"])){
  
  if($_GET["page"] < 2){
    $vervolg     =     $_GET["page"] * $colums - $colums;
    $tot        =    $vervolg + $colums;
}
else{
  $vervolg     =     $_GET["page"] * $colums - $colums + 1;
  $tot        =    $vervolg + $colums -1;
}

  
      for($i=$vervolg; $i<=$tot; $i++){
        if (!empty ($tekst[$i])){
    echo("$tekst[$i] <br>");    
    }}

#Bij Geen $_GET["page"] naar pagina 1.
}else{  
      for($i=0; $i<=$colums; $i++){
          if (!empty ($tekst[$i])){
        echo("$tekst[$i] <br>");
    }
}
}


#Pagina Links
if(!empty($_GET["page"])){
  $vorige = $_GET["page"] - 1;
  $volgende = $_GET["page"] + 1;    
  
  echo("<br>");
  
  if($vorige > 0){
    echo("<a href=\"test.php?page=" . $vorige . "\">Vorige</a> |");
}

   if($paginas > $pagina){
     echo(" <a href=\"test.php?page=" . $volgende . "\">Volgende</a>");
     }
}
else{
  echo("<a href=\"test.php?page=2\">Volgende</a>");
}

?>


Bovenstaand een script dat ik heb gescreven.
Na zoveel kollomen wordt er automatische naar een andere pagina verwezen.. Nu zit ik alleen met het probleem dat als ik een willekeurige rij uit de database verwijder, hij geen 4 kollomen meer weergeeft maar 3.. Terwijl ik wil hebben dat hij gewoon opvult tot het aangegeven (4) kollomen..
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 19:12:39
 
Frank -

Frank -

05/06/2006 23:14:00
Quote Anchor link
Jij neemt aan dat je met $rij["id"] kunt bepalen hoeveel records er in de database zitten. Maar dat is dus niet het geval...

Zoek eens een pagination script, daar zijn er duizenden van.
 
SaTZzz T.

SaTZzz T.

05/06/2006 23:35:00
Quote Anchor link
Heey,
Bedankt, maar ik heb al ff iets beters gevonden..
Gewoon met de limit functie van Mysq werken..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/06/2006 08:47:00
Quote Anchor link
Klopt SaTZzz.. dat is de oplossing... Er zijn inderdaad veel pagination scripts te vinden, die allemaal op die manier werken.
Met de LIMIT functie van SQL beperk je het aantal resultaten tot 4, waardoor je alleen op de laatste pagina eventueel geen 4 kolommen, daar zal je dan nog wel een aanvulling willen (moeten) maken tot 4 kolommen.

Je zou dit als volgt kunnen doen.

$aantal_sel_records = mysql_num_rows($query);
(hierbij is $query de variabele met mysql_query();)

Als je dan zo te werk gaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// aantal extra kolommen bepalen
$aantal_kolom = 4 - $aantal_sel_records;
if ($aantal_kolom > 0){
// het aantal kolommen bijmaken
  for ($i=1;$i<=$aantal_kolom;$i++){
    echo "<td></td>";
    }
  }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.