Problemen Fotogallerij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »
D B

D B

29/05/2015 10:46:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ben ondertussen een heel eind verder met mijn Fotogallerij.

Ik loop tegen 2 dingen aan.

1) Omdat ik met JSON werk komt mijn volgorde van albums/foto's niet goed terug.
2) Ik wil een pagina-indeling maken voor bijvoorbeeld 15 foto's per pagina. Onderaan het script probeer ik dit te doen, maar ergens door de functieoproep MakePage en MakePageComplete werkt het script niet meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
function loader(){
    $('#list').remove();
    var list = $("<section\/>")
               .attr("id", "list");
    var $loaderdiv = $("<div\/>")
                    .attr("id", "loaderdiv")
                    .attr("class", "loaderdiv");
    var $loader = $("<img\/>")
            .attr("alt", "Loading...")
                  .attr("id", "loader")
                  .attr("src", "http://www.zscwesterhoven.nl/images/ajax-loader.gif");
    $('#contentframe').append(list.append($loaderdiv.append($loader)));
}

function GetAlbums(key){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getList&api_key=" + key + "&user_id=133322121@N07&format=json&jsoncallback=?", function(setdata) {
        $.each(setdata.photosets.photoset, function(a, set) {
            var $linka = $("<a/>")
                .attr("href", "http://www.flickr.com/photos/mjryall/sets/" + set.id)
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("target", "_blank");
            var $link = $("<a/>")
                .attr("href", "#")
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("onclick", "javascript:GetFotos('" + set.id + "','" + key + "','" + 1 + "');");
            var $album = $('<div\/>')
        .attr("class", "album");
        var $albumtitle = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumtitle")
        .text(set.title._content);
        var $albumdescription = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumdescription")
        .text(set.description._content);
            var $albumphotos = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumphotos")
        .text(set.photos + " foto's");
        var $albumviews = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumviews")
        .text(set.count_views + "x bekeken");

            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + set.primary + "&format=json&jsoncallback=?", function(albumdata) {
        var $coveroverlaybottom = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaybottom");
        var $coveroverlaytop = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaytop");
            var $albumcover = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumcover");
                var $coverimage = $('<img\/>')
                    .attr("src", "https://farm" + albumdata.photo.farm + ".staticflickr.com/" + albumdata.photo.server + "/" + albumdata.photo.id + "_" + albumdata.photo.secret + "_q.jpg")
                    .attr("alt",albumdata.photo.description._content)
                    .attr("class","photoalbum");
                var li = $album.append($link.append($albumcover.append($coverimage)).append($coveroverlaybottom.append($albumdescription).append($albumphotos).append($albumviews)).append($coveroverlaytop.append($albumtitle)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function GetFotos(id,key,page){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&api_key=" + key + "&photoset_id=" + id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photoalbumdata) {
        $.each(photoalbumdata.photoset.photo, function(b, photodata) {
            var $photo = $('<div\/>')
                        .attr("class", "photo");
            var $photocover = $('<div\/>')
                            .attr("class","photocover");
            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + photodata.id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photo) {
                var $photoimage = $('<img\/>')
                            .attr("src", "https://farm" + photo.photo.farm + ".staticflickr.com/" + photo.photo.server + "/" + photo.photo.id + "_" + photo.photo.secret + "_q.jpg")
                            .attr("alt","")
                            .attr("class","photo");
                var li = $photo.append($photo.append($photocover.append($photoimage)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function MakePage(li){
    //Hier wil ik een pagina opdeling gaan maken om de 15 foto's een <div class="pagina1...pagina2"> ofzoiets
    var $link = li;
}
function MakePageComplete(){
    $('#loaderdiv').remove();
        $('#list').append(link);
}


Mijn testpagina: http://www.zscwesterhoven.nl/fotostest.php

Alvast bedankt voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:56:00
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 13:28:19
Quote Anchor link
Ik zou eens wat tools gaan installeren / gebruiken voor debugging.

Ik heb zojuist gekeken in:
Firefox: F12 > Console > all
IE: F12 > Debugger (misschien moet je op de "play" knop drukken om dingen te tracken)
Chrome: F12 > Console

Deze geven alle direct (of na een refresh als je de console hebt geopend) deze foutmelding weer...

Je script loopt vast omdat link (regel 88) ongedefineerd is.

Daarnaast: tijd om eens een stapje terug te doen. Wat ben je aan het doen: je raadpleegt continu een API voor het opvragen van informatie omtrent foto's / fotoalbums.

Hoe vaak verandert de samenstelling van de (inhoud van de) albums? Je zou de resultaten van de "vragen" die je stelt via de API ook kunnen cachen in lokale database-tabellen. Dit heeft twee voordelen:

- je kunt deze data rechtstreeks via PHP-code manipuleren in plaats van een hele zwik JavaScript te schrijven, waarbij je alles op elkaar moet afstemmen in verband met de aard van je requests (asynchroon, zie andere thread over dit onderwerp)
- je hoeft de API niet elke keer (elke page access) aan te roepen, dit zou je bijvoorbeeld op gezette tijden via een cronjob / bijbehorend "importscript" kunnen doen

Ik zou ff een bezinningsmoment inlassen om te kijken of er misschien niet een andere/eenvoudigere oplossing is voor wat je probeert te bereiken.
 
D B

D B

29/05/2015 15:31:50
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Je hebt inderdaad gelijk dat ik beter een cache/cronjob kan gebruiken. Dit zal ik later inderdaad ook aanpassen.

Maar toch vraag ik me af waarom het nu zo niet werkt. Ik had inderdaad gezien dat ik de foutmelding link niet gedefineerd kreeg. Maar kun je mij uitleggen wat ik hierin dan fout doe? Ik gebruik namelijk eerst MakePage dan zou hij li in link moeten zetten (dit doe ik omdat ik hier nog pagina's omheen zou willen bouwen) en daarna MakePageComplete, maar daar lijkt hij dus het variabel weer kwijt te zijn?

Of heeft dit misschien ook te maken met de reactietijd in JSON en het javascript wat gewoon doorloopt?
 
D B

D B

30/05/2015 17:15:01
Quote Anchor link
Ondertussen toch wel heel benieuwd geworden hoe ik dit dan het beste weg kan schrijven naar een eigen database tabel. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste doe?
 
Johan K

Johan K

31/05/2015 00:45:38
Quote Anchor link
Javascript draait op de gebruikers computer en niet op jouw webserver, dat betekend dat jouw webserver nog geen eens weet wat er gebeurd met die images dus laat staan om dit uberhoubt met javascript te doen (hoewel het mogelijk is)

Zoals Thomas vermeld zou cronjobs een oplossing kunnen bieden. Het vereist wel dat je de mogelijkheid hebt om cronjobs uit te kunnen voeren op de server. In Windows kan je dit vertalen naar "Scedualed tasks". Hier kan je documentatie van vinden over het internet aangezien het besturings systeem verschillend is.

Heb je deze toegang niet, zou je een script in PHP kunnen schrijven of vinden op internet die deze functie emuleerd met behulp van een database of file aanmaakt om te kijken wanneer dit voor het laatst is gedaan.
Daarbij moet je ook toegang hebben op je webserver om URL's te openen, bij sommige webhostings staat dit uit en kan je dit ook niet aanzetten. Eventueel zou je dan nog kunnen kijken of cURL werkt op jouw webserver maar is het wat lastiger in gebruikt.

Als je buiten die boot valt zou het wel met ajax moeten en dit verwerken in een post waarbij je de gegevens upload naar je server ten koste van de user die op jouw website komt.

Kortom, het ligt volledig aan jouw situatie wat jouw "beste" oplossing is.
Gewijzigd op 31/05/2015 00:47:15 door Johan K
 
D B

D B

31/05/2015 09:03:52
Quote Anchor link
Hallo Johan,

Ik kan inderdaad cronjobs uitvoeren, maar dan zal ik toch nog via JSON de gegevens uit de API moeten verkrijgen?

Wat ik eigenlijk meer afvraag is, wat doe ik met deze gegevens. Hoe zou ik deze weg kunnen schrijven in mijn database zodat ik alle gegevens heb die ik later nodig heb om aan de websitebezoekers te tonen?

Toevoeging op 31/05/2015 21:56:26:

Iemand die me uit kan leggen hoe ik de gegevens het beste uit de API krijg en weg kan schrijven naar een database?

Ik dacht zelf om de request voor de album lijst uit te voeren en dan per album is in mijn database kijken of deze bestaat en dan van daaruit inladen, mocht ie niet bestaan dan een request uitvoeren en in tabel wegschrijven.

Als laatste voer ik iedere 24 uur een cronjob uit die mijn albumlijst tabel leeggooid, zodat ik alles 1x per dag update.

Is dit een manier om dit in de praktijk te doen?
Gewijzigd op 31/05/2015 21:57:04 door D B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.