Problemen met Captcha.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

08/07/2008 13:02:00
Quote Anchor link
Beste PHP helpers,

Ik heb een handig php contact formulier online gevonden, ook zit hier vertificatie in middels een plaatje (captcha.php). Maar op een 1 of andere manier wil captcha niet werken, mijn kennis van PHP is niet dermate dat ik dit probleem zelf kan oplossen,

Mijn vraag is dus of iemand mij hierbij kan helpen, het formulier is te vinden op:

http://perkele.nl/captcha/contact.php

De code voor het formulier staat op deze site:
http://www.sitemasters.be/?pagina=scripts/scripts&cat=15&id=695

en een werkend voorbeeld van dezelfde site staat hier:
http://php.ferket.net/contact.php

Kan iemand mij hier a.u.b. mee helpen?

Groeten,

Patrick!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:07:55
 
--

--

08/07/2008 13:08:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen kijk eens naar de PHP Beginnershandleiding. We gaan hier geen compete scripts fixen. Ik zie bijvoorbeeld al een ob_start() en dat hoort niet. De rest van het script is ook aardig brak volgens mij.. Succes!
 
Benny Lava

Benny Lava

08/07/2008 13:09:00
Quote Anchor link
Dit is in ieder geval de foutmelding die je krijgt op captcha.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<br />
<b>Fatal error</b>:  Call to undefined function:  imagettftext() in <b>/home/id1010/domains/perkele.nl/public_html/captcha/captcha.php</b> on line <b>99</b><br />



Omgeschijving van de fout:
De functie die jij op vraagt bestaat niet of in de functie zit een error. Loop de functie even na en controleer of je functie geen error geeft. Ook moet je goed naar de naam kijken want je roept een functie op die niet bestaat! Wanneer je een functie in een functie aanroept, zorg dan dat de functie die je aanroept boven de functie staat waarin je hem aanroept.

Hoop dat je hier iets meer mee kan.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

08/07/2008 13:15:00
Quote Anchor link
<br />
<b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagettftext() in <b>/home/id1010/domains/perkele.nl/public_html/captcha/captcha.php</b> on line <b>99</b><br />

Waarschijnlijk kloppen je parameters niet.
Kijk eens op http://nl3.php.net/imagettftext om te kijken of het klopt.
 
--

--

08/07/2008 13:17:00
Quote Anchor link
Benny, kijk eens naar dat script. Zou ik niet gebruiken, jij wel?

@Patrick,
PHPhulp heeft ook een scriptsbibliotheek, kijk maar eens helemaal bovenaan bij PHP Stuff.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

08/07/2008 13:20:00
Quote Anchor link
@Patrick, Evert heeft gelijk er gebeuren wel meerdere dingen in die niet goed/netjes zijn. Het is dan ook zeer een aanraden om even verder te kijken
 
Benny Lava

Benny Lava

08/07/2008 13:26:00
Quote Anchor link
@Evert: Nee, maar TS geeft zelf al aan dat die niet veel ervaring heeft met PHP. Dus dat de TS dit script gebruikt vind ik volkome normaal. Maar dat ik hem nu tot de bodem ga helpen is een heel ander verhaal maar dat ik hem een steuntje in de goede richting geef vindt ik wel normaal.

Maar je hebt wel gelijk waarschijnlijk naar het oplossen van dit probleem heb je wel weer kans op het volgende probleem.

Maar hierbij kijkt de TS alleen naar het resultaat van betreffende code en dat is niet verkeerd. Maar adviseer toch het beste om toch opzoek te gaan naar een andere.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.