Problemen met invoeren van tekst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

14/12/2004 19:38:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb het volgende script gemaakt. Je moet eerst vanaf een andere pagina een wachtwoord en gebruikersnaam invoeren en dan kom je op deze. Dat werkt, maar als je dan je ingvoerde tekst wil verzenden geeft hij de melding dat er geen gebruikersnaam en pass zijn ingevoerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
    
    //wachtwoordcontrole
    $file="pass.txt";
    $naam=$_POST["naam"];
    $pas=$_POST["pas"];
    if(isset($naam)&& $naam !=""&& $pas !=""){
        $pointer=fopen($file,"r+");
        $paswoorden=fread($pointer,filesize($file));
        $paswoorden=explode(",",$paswoorden);
        $tel=count($paswoorden);
        for($i=0;$i<$tel;$i++){
            $filenaam=$paswoorden[$i];
            $filenaam=trim($filenaam);
            $i++;
            $filepass=$paswoorden[$i];
            $filepass=trim($filepass);
            if(($filenaam==$naam)&&($filepass==$pas)){
                echo "<h2>Correct wachtwoord!</h2><br>\n";
                $wachtwoord="oke";
            }
        }

        fclose($pointer);
    }

    if(isset($wachtwoord)&& $wachtwoord =="oke"){

    echo "<h2>Wedstrijdverslag Invoeren</h2>\n";
    echo "<form action=\"$PHP_SELF\" method=\"post\">\n";
    echo "<p>Uw naam:  <input type=\"text\" name=\"naam1\"></p>\n";
    echo "<p>Uw E-mail adres: <input type=\"text\" name=\"email\"></p>\n";
    echo "<p>uw Verslag:</p>\n";
    echo "<textarea cols=\"55\" rows=\"5\" wrap=\"soft\" name=\"commentaar\"></textarea><br>\n";
    echo "<p><input type=\"submit\" value=\"Verslag verzenden\"></p>\n";
    echo "<hr>\n";
    echo "<p><h2>Alle verslagen tot nu toe</h2></p>\n";

    
        $tekstfile="wedstrijdverslag.txt";
        if(isset($commentaar)&& $naam1!="" && $email!=""){
            $pointer=fopen($tekstfile,"r+");
            $oudcommentaar=fread($pointer,filesize($tekstfile));
            $email="<a href=\"mailto:$email\">Klik hier om een e-mail naar $naam te sturen</a>";
            $date=date("j.n.Y");
            $commentaar=htmlspecialchars($commentaar);
            $commentaar=stripslashes(nl2br($commentaar));
            $geschreven="<p><strong>$naam</strong> ($email) heeft geschreven op: <i>$date</i>:
            <br><br>$commentaar</p><hr>\n"
;
            rewind($pointer);
            fputs($pointer,"$geschreven\n$oudcommentaar\n");
            }

        readfile($tekstfile);
        
        }

        else{
        echo "<h2>Jammer, maar zonder wachtwoord geen toegang.</h2><br>\n";
    }

?>


Wie kan mij helpen?

Voor een voorbeeld kijk op
http://www.aannemersbedrijf-wiering.nl/VOS/wedstrijdverslaginvoerpas.php
Gebruikersnaam: USER
Wachtwoord: PASS

BVD & Gegroet
Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 04:15:18
 

14/12/2004 19:43:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp kom je op bovenstaande pagina als je inlogt. Bij de volgende pagina (opslaan van teksten) zegt hij dat het wachtwoord niet goed is. Dat komt omdat je geen gebruik maakt van SESSIONS. Zie gebruik een inlog scriptje (zie Scripts) of kijk wat er onder sessions staat in de turtoails.

Nu gaat de variabel verloren, doormiddel van sessions blijft hij staan
 
Jeroen

Jeroen

14/12/2004 19:45:00
Quote Anchor link
Ja, dat heb je goed begrepen.
Bedankt, ik zal nog ff wat gaan vogelen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.