Problemen met isset

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Loupe Handen

Loupe Handen

06/09/2013 12:54:02
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben net (letterlijk, gister, dus ja ik weet dat het niveau verschrikkelijk laag is) begonnen met wat php, en ik blijf bij m'n opdrachten tegen het zelfde probleem aanlopen. Bij vorige opdrachten was het probleem te omzeilen maar bij deze kan ik er niet omheen; het gebruik van if.

De opdracht is het maken van een 'rekenmachine'. Er zijn twee velden waar getallen ingevuld kunnen worden waar knoppen onderstaan voor het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen etc. Dat staat in html. Vervolgens zou php het over moeten nemen maar er komt telkens helemaal niks uit; geen foutmelding, geen raar resultaat, gewoon een blank scherm. Ik maak dus ergens in de basis een grote fout, denk ik xD

Mijn php code is als volgt:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

    if (isset ($_POST["add"])) {
        $valadd =     $_POST["get1"] + $_POST["get2"];
        print $valadd;
            }

            
    if (isset ($_POST["sub"])) {
        $valsub =     $_POST["get1"] - $_POST["get2"];
        print $valsub;
            }


    if (isset ($_POST["mtp"])) {
        $valmtp =     $_POST["get1"] * $_POST["get2"];
        print $valmtp;
            }

            
    if (isset ($_POST["div"])) {
        $valdiv =     $_POST["get1"] / $_POST["get2"];
        print $valdiv;
            }

            
    if (isset ($_POST["pct"])) {
        $val2 = 100 * $_POST["get1"];
        $val = $val2 / $_POST["get2"] ;
        print $val;
            }

?>


Edit; eventueel, het html gedeelte:
Quote:
<!DOCTYPE = html>
<html>
<head>
<title>Rekenmachine</title>
</head>

<body>
<form action = "reken.php" method = "post">

<input type = "text" name = "get1" size = "15" /></br>

<input type = "text" name = "get2" size = "15" /></br>

<input type = "submit" name "add" value = "+" />
<input type = "submit" name "sub" value = "-" />
<input type = "submit" name "mtp" value = "x" />
<input type = "submit" name "div" value = "/" />
<input type = "submit" name "pct" value = "%" />
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 06/09/2013 12:55:09 door Loupe Handen
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 19:22:10
 
N K

N K

06/09/2013 12:58:18
Quote Anchor link
Probeer eens bij de submits een = toe te voegen bij name.
name="add" etc..
 
Loupe Handen

Loupe Handen

06/09/2013 13:02:35
Quote Anchor link
Oh dat had ik best wel zelf kunnen zien... Ja, nu werkt ie, thanks!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.