problemen met mijn stylesheet en php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi meulman

dimi meulman

26/09/2012 16:03:00
Quote Anchor link
Ik heb een php pagina die een formulier is. Nu wil ik dit formulier opmaken
en gebruik class en een stylesheet.
in mij php:
echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">';

<select name="gesl" class="selc1">
in mijn stylesheet:
.selc1 {
background-color:#808080;
color:#FF0000;
border-color: #cccccc;
border-style: solid;
border-width: 1px;
}
Maar het is enkel de background-color dat werkt.Hoe komt dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:12:28
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

26/09/2012 16:09:17
Quote Anchor link
border-color en zo kan je alleen bij <div> gebruiken in een link kan dat niet en bij select ook niet :)
 
Eddy E

Eddy E

26/09/2012 16:17:12
Quote Anchor link
Euh... Nick?

Kijk eens naar http://jsfiddle.net/cH2BE/

Heb wel de short-tag gebruikt van border, want dat is korter.
Gewoon puur om te tonen dat het zeker wel kan.

Jouw probleem: zet eens een spatie tussen de : en #.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
.selc1
 {
 background: #808080;
 color: #f00;
 border: 1px solid #ccc;
 }
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

26/09/2012 16:19:31
Quote Anchor link
haha Sorry :P
 
Dimi meulman

dimi meulman

26/09/2012 16:25:52
Quote Anchor link
Nee, probleem ligt ergens anders;
heb dit geprobeert
 
Eddy E

Eddy E

26/09/2012 16:38:58
Quote Anchor link
Wellicht overschrijf je de stijl ergens.
Gooi het eens online (in jsFiddle) of compleet. Liefst compleet natuurlijk!
 
Dimi meulman

dimi meulman

26/09/2012 17:21:08
Quote Anchor link
het is eigenlijk het eerste dat ik doe met de style maar hier is het:
echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">';

?>
<html>
<head>

</head>
<body>
<table>
<form name="keuzes" method="post" action="keuzebord2.php">
<tr><td> </td><td>doelgroep:<select name="gesl" class="selc1">
<option>maak keuze</option>
<option>heren</option>
<option>dames</option>
<option>jongens</option>
<option>meisjes</option></select></td></tr>
<tr><td></td><td>model:<select name="soort">
<option>maak keuze</option>
<option>standaart</option>
<option>stansaart lux</option>
<option>lux</option></select></td></tr>
<tr><td></td><td>matriaal:<select name="matr">
<option>maak keuze</option>
<option>metaal</option>
<option>aluminium</option>
<option>hout</option></select></td></tr>
<tr><td></td><td>merk:<select name="merk">
<option>maak keuze</option>
<option>merkA</option>
<option>merkB</option>
<option>merkC</option></select></td></tr>
<tr><td></td><td>min prijs <input type="text" name="prmi" size="5" maxlength="5"/> en/of max prijs <input type="text" name="prma" size="5" maxlength="5"/></td></tr>
<tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="verfijn"/></td></tr>
</form>
</table>
</body>
</html>


Toevoeging op 26/09/2012 17:36:24:

en mijn stylesheet
body {
background-color: #808080;

}
.selc1 {
background-color: #808080;
color: #f00;
border: #cccccc solid 1px;

}
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/09/2012 17:37:28
Quote Anchor link
.selc1
{
padding: 15px;
border: 3px dotted #ccc;
color:red;
font-weight:bold;
1font-size:36px;

}
.selc1 option
{
color:brown;
}?

Dit werkt iig in Chrome!
 
Dimi meulman

dimi meulman

26/09/2012 17:41:48
Quote Anchor link
inderdaad, het ligt aan mijn zoekmachine.
bij Chrome werkt het ook
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.