Problemen met tweede "include"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ger Eielts

Ger Eielts

07/08/2013 11:26:13
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb Wampserver2.4-x86 geinstalleerd op Windows 7 Home Premium-machine.
Onderstaande code in "index.php" om Masterpages te imiteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php include(".\MasterPages\IndexPHP\header.php"); ?>
<table>
<tr>
<td Font-Bold="true" Font-Size="Large" ForeColor="Navy" Align="Center" ColSpan="2" >
       <h1> BLABLABLA</h1>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
    <p style="text-align:justify; padding-left:5px; padding-right:5px;">
        BLABLABLA
    </p>
</td>
<td>
         BLABLABLA
</td>
</tr>
</table>

<?php include(".\MasterPages\IndexPHP\footer.php"); ?>


De header.php wordt keurig uitgevoerd en de inhoud van index.php ook, echter krijg ik bij footer.php de volgende foutmelding:
Warning: include(footer.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\PHP-test\index.php on line 26 en
Warning: include(): Failed opening 'footer.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear') in C:\wamp\www\PHP-test\index.php on line 26

Ik dacht, dat installatie van PEAR de oplossing zou zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn.
Ter verduidelijking: onder C:\wamp\www\PHP-test\MasterPages\IndexPHP zijn dus header.php en footer.php te vinden.

Iemand enig idee om van de foutmelding af te komen ? Hulp wordt op prijs gesteld.

Ger.

Edit:
UBB-[code]-tags om het script geplaatst, dit maakt de code beter overzichtelijker. gelieve dit voortaan zelf te doen a.u.b.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 07/08/2013 11:29:49 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 03:15:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2013 11:30:35
Quote Anchor link
Ik durf er op in te zetten dat footer.php gewoonweg niet bestaat.
Gewijzigd op 07/08/2013 11:30:57 door - Ariën -
 
Ger Eielts

Ger Eielts

07/08/2013 12:33:53
Quote Anchor link
Hebbes....Bestanden waren opgeslagen met een beginhoofdletter, dus Header.php en Footer.php. Op een of andere manier wordt
header.php (dus met kleine beginletter) wel gepakt door PHP, maar footer.php niet. Ik heb nu beide in beginhoofdletter gewijzigd en de foutmelding is er niet meer.
Ach ja, het is wennen met PHP, luistert nauw !
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/08/2013 14:50:20
Quote Anchor link
De hoofdlettergevoeligheid van de url durft trouwens soms te verschillen.
Op een windows machine, is het hoofdletterongevoelig; exact de zelfde code online is vaak wel hoofdlettergevoelig.

Persoonlijk zou ik alles met kleine letters doen.


EDIT
(noem me ouderwets, maar voor mij moet een bestandsnaam enkel bestaan uit kleine letters, cijfers, underscore en punt. Geen hoofdletters, zeker geen spaties, geen accenten)
Gewijzigd op 07/08/2013 15:19:33 door Kris Peeters
 
Ger Eielts

Ger Eielts

11/08/2013 00:06:12
Quote Anchor link
Kris, bedankt voor de tip. Iets om rekening mee te houden !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.