problemen met vbulletin forum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 00:05:00
Quote Anchor link
ik ben een forum aan het upgraden nu kreeg ik een fout melding en ik kom der maar niet uit wat er mis is

dit is de fout melding
-------------------------
Database error in vBulletin 3.0.15:

Invalid SQL:
UPDATE vbullreputationlevel
SET level = 'is an unknown quantity at this point'
WHERE level = 'is an unknown quantity at this poINT';

MySQL Error : Unknown column 'level' in 'where clause'
Error Number : 1054


****************************************************






dit is de tabel
--------------------------
CREATE TABLE `vbullreputationlevel` (
`reputationlevelid` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
`minimumreputation` int(11) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`reputationlevelid`),
KEY `reputationlevel` (`minimumreputation`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;


iemand eenig idee?

greetz
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:03:24
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 00:13:00
Quote Anchor link
Hoe ziet de query er zelf uit die je gebruikt om hem te Update ?
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 00:17:00
Quote Anchor link
dat gebeurt via een upgrade script en sinds dat ik een noob ben snap ik der even niks meer van
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 00:18:00
Quote Anchor link
zou je dat update stuk hier dan kunnen posten ?
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 00:21:00
Quote Anchor link
$upgrade->run_query(
sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'reputationlevel', 1, 1),
"UPDATE " . TABLE_PREFIX . "reputationlevel
SET level = 'is an unknown quantity at this point'
WHERE level = 'is an unknown quantity at this poINT'"
);


dit is het gene wat ik uit de php file kan halen
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 00:26:00
Quote Anchor link
hoe groot is dat php bestand?
hoeveel regels heeft dat bestand totaal ?
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 00:29:00
Quote Anchor link
37kb en 1098 regels groot
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 00:33:00
Quote Anchor link
kan jij zien of het script is opgedeelt in stukken
zo ja zou je dan het helle update stuk hier willen posten
en zou je deze willen posten tussen
code blokken...

Edit:
Zou je er aub hellemaal aan het begin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP en aan het eind ?>
bij willen zetten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 00:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
<? // #############################################################################
// fix some broken fields

if ($vbulletin->GPC['step'] == 1)
{


    // Write bitfields to datastore // this may move somewhere else in the process at a later date since it will need to be generally ran
    // with every upgrade to catch new permissions.


    require_once(DIR . '/includes/class_bitfield_builder.php');
    if (!vB_Bitfield_Builder::save($db))
    {
// couldn't build bitfields bail out
        echo "<strong>error</strong>\n";
        print_r(vB_Bitfield_Builder::fetch_errors());
    }


    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'session', 1, 1),
        'session',
        'languageid',
        'smallint',
        FIELD_DEFAULTS
    );

    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'administrator', 1, 1),
        'administrator',
        'languageid',
        'smallint',
        FIELD_DEFAULTS
    );

    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'moderatorlog', 1, 3),
        'moderatorlog',
        'type',
        'smallint',
        FIELD_DEFAULTS
    );

    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'moderatorlog', 2, 3),
        'moderatorlog',
        'threadtitle',
        'varchar',
        array('length' => 250, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'moderatorlog', 3, 3),
        'moderatorlog',
        'attachmentid',
        'int',
        FIELD_DEFAULTS
    );

    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'userban', 1, 1),
        'userban',
        'reason',
        'varchar',
        array('length' => 250, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'setting', 1, 1),
        'setting',
        'datatype',
        'enum',
        array('attributes' => "('free','number','boolean')", 'null' => false, 'default' => 'free')
    );


    // Update usergroup and forumpermissions with new Can View Thread Content permission
    $upgrade->run_query(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['update_forumpermissions'],
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "usergroup SET
            forumpermissions = forumpermissions | "
.
                $vbulletin->bf_ugp_forumpermissions['canviewthreads']
            .
"
        WHERE forumpermissions & "
. $vbulletin->bf_ugp_forumpermissions['canview']
    );


    $upgrade->run_query(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['update_forumpermissions'],
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "forumpermission SET
            forumpermissions = forumpermissions | "
.
                $vbulletin->bf_ugp_forumpermissions['canviewthreads']
            .
"
        WHERE forumpermissions & "
. $vbulletin->bf_ugp_forumpermissions['canview']
    );


    // Update genericpermissions with new fulltext search options
    $upgrade->run_query(
        $upgrade_phrases['upgrade_302.php']['update_genericpermissions'],
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "usergroup SET
            genericpermissions = genericpermissions | "
. $vbulletin->bf_ugp_genericpermissions['cansearchft_bool']
    );


    // Update calendarpermissions
    $upgrade->run_query(
        $upgrade_phrases['upgrade_307.php']['update_calendarpermissions'],
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "usergroup SET
            calendarpermissions = calendarpermissions | "
. $vbulletin->bf_ugp_calendarpermissions['isnotmoderated']
    );


    // Update generic permission with new animated userpic permissions
    $upgrade->run_query(
        $upgrade_phrases['upgrade_302.php']['update_genericpermissions'],
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "usergroup SET
            genericpermissions = genericpermissions | "
. (
                $vbulletin->bf_ugp_genericpermissions['cananimateprofilepic'] +
                $vbulletin->bf_ugp_genericpermissions['cananimateavatar']
            ) .
"
        WHERE usergroupid IN (5,6,7)"

    );

    // update admin permissions for plugins if you can edit styles
    // (since style management would allow you to edit phpinclude_*)

    $upgrade->run_query(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['update_adminpermissions'],
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "administrator SET
            adminpermissions = adminpermissions | "
. $vbulletin->bf_ugp_adminpermissions['canadminplugins'] . "
        WHERE adminpermissions & "
. $vbulletin->bf_ugp_adminpermissions['canadminstyles']
    );


    // Update calendar, set all calendars to default to displaying upcoming events.
    require_once(DIR . '/includes/functions_calendar.php');
    $upgrade->run_query(
        $upgrade_phrases['upgrade_307.php']['update_calendarpermissions'],
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "calendar SET options = options | $_CALENDAROPTIONS[showupcoming]"
    );

    $upgrade->add_field(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['support_multiple_products'],
        'phrasetype',
        'product',
        'varchar',
        array('length' => 25, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    $upgrade->add_field(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['support_multiple_products'],
        'phrase',
        'product',
        'varchar',
        array('length' => 25, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    $upgrade->add_field(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['support_multiple_products'],
        'template',
        'product',
        'varchar',
        array('length' => 25, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    $upgrade->add_field(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['support_multiple_products'],
        'setting',
        'product',
        'varchar',
        array('length' => 25, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    $upgrade->add_field(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['support_multiple_products'],
        'settinggroup',
        'product',
        'varchar',
        array('length' => 25, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    $upgrade->add_field(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['support_multiple_products'],
        'adminhelp',
        'product',
        'varchar',
        array('length' => 25, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    $upgrade->run_query(
        $upgrade_phrases['upgrade_350b1.php']['support_multiple_products'],
        "REPLACE INTO " . TABLE_PREFIX . "datastore
            (title, data)
        VALUES
            ('products', '"
. $db->escape_string(serialize(array('vbulletin' => '1'))) . "')"
    );

    $upgrade->run_query(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'cron', 1, 1),
        "ALTER TABLE " . TABLE_PREFIX . "cron CHANGE minute minute VARCHAR(100) DEFAULT '' NOT NULL"
    );

    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'attachmenttype', 1, 3),
        'attachmenttype',
        'thumbnail',
        'smallint',
        array('null' => false, 'default' => 0)
    );


    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'attachmenttype', 2, 3),
        'attachmenttype',
        'newwindow',
        'smallint',
        array('null' => false, 'default' => 0)
    );


    $upgrade->run_query(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'attachmenttype', 3, 3),
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "attachmenttype
        SET thumbnail = 1,
            newwindow = 1
        WHERE extension IN ('gif', 'jpeg', 'jpg', 'jpe','png', 'bmp', 'tiff', 'tif')"

    );

    $upgrade->add_field(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'attachment', 1, 2),
        'attachment',
        'extension',
        'varchar',
        array('length' => 20, 'attributes' => FIELD_DEFAULTS)
    );


    // Populate the new extension field
    $upgrade->run_query(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'attachment', 2, 2),
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "attachment SET extension = LOWER(SUBSTRING_INDEX(filename, '.', -1))"
    );

    $upgrade->run_query(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'reputationlevel', 1, 1),
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "reputationlevel
            SET level = 'is an unknown quantity at this point'
        WHERE level = 'is an unknown quantity at this poINT'"

    );

    $upgrade->execute();
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark Dijkstra
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 00:43:00
Quote Anchor link
Edit:

Heb je zelf wat veranderd aan de code waardoor hij niet meer werkt
en zo ja,
wat heb je veranderd....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 00:45:00
Quote Anchor link
sorry had het te laat pas in de gaten :P
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 00:52:00
Quote Anchor link
nee heb der helemaal niks aan veranderd
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 01:05:00
Quote Anchor link
de Database tabel die je bovenaan hebt staan zijn bijde int velden dat wil zeggen dat er enkel een cijfer / getal in kan staan....

de fout zelf zit hem zover ik het nu snel zie in deze 2 regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SET level = 'is an unknown quantity at this point'
WHERE level = 'is an unknown quantity at this poINT'"


en het stuk achter de = is een string dus letters en geen getallen..

Edit:
ps. heb je dit Script wel eens eerder uitgevoerd ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 01:07:00
Quote Anchor link
nee dit is de eerste keer wou het forum gaan upgraden dacht dat dat wel makelijk zou gaan maar wat kan ik nu het beste doen dan de int's in de db veranderen of zo??
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 01:12:00
Quote Anchor link
eerlijk gezecht snap ik zelf niet hellemaal wat die laatste query daar doet met zulke teksten erin... maar daar kan ik ook naast zitten..

en nee dat lijkt mij geen goed idee om dat te gaan veranderen want dan heb je kans dat dadelijk meerdere query's fouten/gebreke gaan vertonen
 
Mark L

Mark L

29/07/2007 01:12:00
Quote Anchor link
WHERE level = 'is an unknown quantity at this poINT'" toeval?

Hoe kom je aan het script? Of zoals Marco zou zeggen: scropt? (a)
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 01:16:00
Quote Anchor link
scorpt ? hahah :P euhmm die zat bij de update files voor de vbulletin file's.

ik denk dat ik het gewoon der tussne uit sloop want kan nu niet verder :S
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 01:20:00
Quote Anchor link
@Mark:
oo sorry mijn fout had het nog niet gezien.
Bedankt voor de verbetering zal het gelijk veranderen...

@mark:

als je het eruit wilt halen en het dan nogmaals wilt proberen
het gaan om dit stuk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    $upgrade->run_query(
        sprintf($upgradecore_phrases['altering_x_table'], 'reputationlevel', 1, 1),
        "UPDATE " . TABLE_PREFIX . "reputationlevel
            SET level = 'is an unknown quantity at this point'
        WHERE level = 'is an unknown quantity at this poINT'"
    );


als het werkt of niet werkt laat het hier even weten aub..
succes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 01:41:00
Quote Anchor link
het updated is gelukt(moest nog 1 keer iets weg laten maar dat was niet van belang) nu nog maar hopen dta het blijft helpen :P

thanks voor jullie hulp :D
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

29/07/2007 01:46:00
Quote Anchor link
Bedankt daar zijn we hier onderanderen voor!
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

29/07/2007 03:03:00
Quote Anchor link
gelukkig wel ja ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.