Problemen met website, errors en code staan hier onder.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Robbe Hoskens

Robbe Hoskens

09/07/2018 14:08:21
Quote Anchor link
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\index.php on line 47
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0005 678104 {main}( ) ..\index.php:0
2 0.0041 692752 mysql_num_rows ( ) ..\index.php:47
Total Chars:
( ! ) Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\index.php on line 53
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0005 678104 {main}( ) ..\index.php:0
2 0.0051 693120 mysql_num_rows ( ) ..\index.php:53

Players Online:
( ! ) Notice: Undefined variable: ton1 in C:\wamp\www\index.php on line 59
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0005 678104 {main}( ) ..\index.php:0

( ! ) Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, null given in C:\wamp\www\index.php on line 59
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0005 678104 {main}( ) ..\index.php:0
2 0.0061 693264 mysql_num_rows ( ) ..\index.php:59



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
<?php
require('./config.php');
?>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /><title>GabsFlyff</title>

</head>

<body>
<div id="container">
<div id="header">
<ul>
<li><a href="./index.php">Home</a></li>
<li><a href="./register.php">Register</a></li>
<li><a href="./download.php">Downloads</a></li>
<li><a href="./rank.php">Ranking</a></li>

</ul>
</div>
<div id="content">
<div id="left">
<div class="menu">
<div class="menuheader">
<h3>LOG IN HERE</h3>
</div>
<div class="menucontent">
<form method="post" action="./cp/cp.php?a=login">
<p>Login: <input type="text" name="login"><br>
<p>Password: <input type="password" name="senha"><br><br>
<input type="submit" value="login" name="OK"></form></p>

</div>
<div class="menufooter"></div>
</div>
<div class="menu">
<div class="menuheader">
<h3>SERVER INFO</h3>
</div>
<div class="menucontent">
<div class="centered"><table>
<ul>
<li>Total Accounts:
            <?php
            
            $tcount
= mysql_query("SELECT * FROM accounts");
            echo mysql_num_rows($tcount);
            ?>

         </li>
   <li>         Total Chars:  
            <?php
            $tchar
= mysql_query("SELECT * FROM characters");
            echo mysql_num_rows($tchar);
            ?>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
           </li>
      <li>      Players Online:  
          <?php        
            $tonl
= mysql_query("SELECT * FROM accounts WHERE logged_in = '1' ");
            echo mysql_num_rows ($ton1);    
                        
            ?>
</li>
          </div></td>

</tbody></table>
</div>

</div>
<div class="menufooter"></div>
</div>
<div class="menu">
<div class="menuheader">
<h3>advertisments</h3>
</div>
<div class="menucontent">
<Center><embed src="files/1.swf" width=150 height=240></center>
</div>
<div class="menufooter"></div>
</div>
</div>
<div id="right">
<div class="menu">
<div class="menuheader">
<h3>SERVER STATUS</h3>
</div>
<div class="postcontent">
        <?php
include('./status.php');
?>

</div>
<div class="clear"></div>
</div>
<div class="menufooter"></div>
</div>
</div>
<div id="middle">
<div class="post">
<div class="postheader">
<h1>NEWS</h1>
</div>
<div class="postcontent">
<?php
include('./updates.php');
?>

<br>
<center><hr width="70%"></center>
<br><p>
</div>
<div class="postfooter"></div>
</div>
</div>
</div>
<div id="footer">
<ul>
<li><a href="./index.php">Home</a></li>
<li><a href="./register.php">Register</a></li>
<li><a href="./download.php">Downloads</a></li>
<li><a href="./ranking.php">Ranking</a></li>

</ul>
<span>Copyright  Your Copy Right Here!</span> </div>
</div>
</body></html>


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 09/07/2018 14:10:02 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:54:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2018 14:19:49
Quote Anchor link
Het gaat eerst om de foutmelding:
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\index.php on line 47

Deze functie krijgt dus een boolean (true/false kan dit zijn) binnen in plaats van een resultset van je query. En daar kan die niks mee. De oorzaak zit hem in je query, die is fout. Maar wat er fout is, dan vraag je ook niet aan PHP en MySQL. Gebruik daarom goede foutafhandeing met mysql_error(), en kijk of je query een false teruggeeft. In dat geval moet je dus aan de slag met het tonen van de foutmeldingen ervan.

Op lijn 59 roep je $ton1 aan, en die bestaat niet. Wel bestaat er een $tonl, waarvan het laatste karakter een 'L' is. Een klassieke overnamefout dus. Tevens ook een onduidelijke variabele die niet aangeeft wat er in zit. Als je duidelijke termen gebruikt, kan het meer opvallen.

Los daarvan vraag ik me af waarom je nog de verouderde functies van mysql_xxxx() gebruikt? Deze zijn in PHP 7 verdwenen, en worden al in de voorgaande PHP 5.5 en 5.6 branches af bestempeld als 'niet meer gebruiken'. Ik raad je aan om je te verdiepen in de functiebibliotheek van MySQLi! Straks maak je gebruik van een PHP 7 webserver en zal je script direct niet meer functioneren.
Gewijzigd op 09/07/2018 14:21:02 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/07/2018 14:26:47
Quote Anchor link
En ook: je vraagt letterlijk *alle* data op, terwijl je eigenlijk alleen geïnteresseerd bent in het aantal records.

Dit is zoiets als alle boeken in een bibliotheek in een karretje gooien, terwijl je alleen wilt weten hoeveel boeken er in de bibliotheek staan...

Gebruik dus alsjeblieft COUNT() queries.
 
Robbe Hoskens

Robbe Hoskens

09/07/2018 14:34:35
Quote Anchor link
Bedankt oor jullie hulp ik ga dit snel nazien en hou jullie op de hoogte.

nog een vraagje waarvan jullie ogen misschien gaan rollen...

maar is het mogelijk om mijn php script in plaats van mysql ,mssql database te laten gebruiken ?

Mvg Robbe
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2018 14:37:09
Quote Anchor link
Tuurlijk kan dat. In het algemeen wordt er op hostingplatformen veel MySQL of MariaDB (afgeleide versie van MySQL) gebruikt, maar MSSQL kan ook prima. Je moet alleen andere functies gebruiken.

http://php.net/manual/en/book.mssql.php

Of gebruik PDO. Hiermee kan je verschillende soorten databases aanroepen op een modulaire manier.
http://php.net/manual/en/book.pdo.php Dit maakt de overstap naar een andere databasesoort minder groot.
Gewijzigd op 09/07/2018 14:39:28 door - Ariën -
 
Robbe Hoskens

Robbe Hoskens

09/07/2018 14:44:37
Quote Anchor link
oke hartelijk bedankt !

dit zal toch nog een paar jaar studeren zijn denk ik, aangezien ik een website template gebruik,

de website is voor een game server die zijn database in mssql opslaat, maar de website zelf gebruikt gegevens uit de mysql database, snap niet waarom ze het zo gemaakt hebben, en een hele website schrijven is nog niet direct voor mij weg gelegd.

ik hou jullie op de hoogte ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.