problemen met weergeven van mijn database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi meulman

dimi meulman

05/10/2012 22:18:38
Quote Anchor link
ik had graag mij gegevens getoont in rijen van vier maar ik krijg mijn code niet goed,

dit is wat ik momenteel heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
="SELECT * FROM gamma WHERE keuze LIKE '%$idhoofd%';";
$result=mysql_query($sql);

while($row=mysql_fetch_array($result)){
  $aantal++;
print '<table   cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="float: right;">  
    <tr><td >'
.$row['naam'].'</td></tr></table>';
      if($aantal == 4){
                  print '</tr><tr>';
            $aantal = 0;

}}

?>

Kan iemand mij helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:56:42
 
- SanThe -

- SanThe -

05/10/2012 22:22:56
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/10/2012 22:28:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$sql
= "SELECT naam FROM gamma WHERE keuze LIKE '%".$idhoofd."%'";
$result = mysql_query($sql);


$rijen = 4; // aantal rijen die je wilt hebben
$max = mysql_num_rows($result);

// afblijven
$kolommen = ceil($max / $rijen);

echo '<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="float: right;">';
for($i=0; $i<$rijen; $i++)
{

    echo '<tr>';
    for($j=0; $j<$kolommen; $j++)
    {

        if(($i + ($j * $rijen)) < $max)
        {

            // hier moet je fetchen en de data neerzetten
            echo '<td>' . $row['naam'] . '</td>';
        }

        else
        {
            echo '<td> </td>';
        }
    }

    echo '</tr>';
}

echo '</table>';
?>


Met dank aan Santhe

Wel zelf nog even foutafhandeling maken

Toevoeging op 05/10/2012 22:30:04:

O, Santhe was eerder :P
Gewijzigd op 05/10/2012 22:31:20 door Nick Dijkstra
 
Dimi meulman

dimi meulman

08/10/2012 11:23:30
Quote Anchor link
O.K., bedankt dit werkt.

Toevoeging op 08/10/2012 12:27:21:

Ok, dit werkt (het script van Santhe) maar had nu ook graag gehad wanneer er geen resultaten zijn dat je dan een melding kan geven, maar krig het niet ingeplant in het script,
Iemand die me daar mee kan helpen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/10/2012 12:57:21
Quote Anchor link
Kijk dan ook eens naar de code van Nick.

Je kan zoiets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
...
$max = mysql_num_rows($result);
if ($max > 0) {
  echo '<table ...';
...

  echo '</table>';
}

else {
  echo 'geen resultaten';
}

?>
 
Dimi meulman

dimi meulman

11/10/2012 10:43:32
Quote Anchor link
O.K.,
Da's allemaal gelukt, maar heb nu nog 1 probleem waar ik niet uitgraak,
ieder element bestaat eigenlijk uit 3 kolommen van het database, ze staan alle drie onder mekaar en de middelste is een foto. Maar die foto's zijn niet allemaal het zelfde formaat, dus om dit wat mooi te kunnen maken zouden die drie kolommen zo moeten weergegeven zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo '<tr><td>kolom1</td></tr><tr><td>kolom2</td></tr><tr><td>kolom3</td></tr>';
?>

maar dit lukt me niet
momenteel heb ik dat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo ($teller % $naast_elkaar) == 0 ? '<tr>' : '';
    echo '<td>';
    // Hier onder moeten die rijen komen
    echo '..........';
    echo '</td>';
    $teller++;
    echo ($teller % $naast_elkaar) == 0 ? '</tr>' : '';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.