Producten toevoegen aan winkelmandje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy B

Roy B

09/10/2014 14:52:53
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het bouwen van een simpel kassasysteem.
Als winkeleigenaar kan ik met een formulier een product, het aantal en de prijs toevoegen aan het winkelwagentje. Vervolgens wil ik een overzicht van het winkelwagentje tonen, voordat deze wordt opgeslagen in de database. Ik wil hiervoor gebruik maken van sessies.

Nu heb ik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

  // Add article to cart
  $_SESSION["cart"][]["product"] = $_POST["stall"];
  $_SESSION["cart"][]["description"] = $_POST["description"];
  $_SESSION["cart"][]["quantity"] = $_POST["quantity"];
  $_SESSION["cart"][]["price"] = $_POST["price"];

  header("location: index.php");
}

?>


Wanneer ik de producten wil tonen, komt alles op een nieuwe regel te staan.
In de eerst regel het product, de tweede regel de omschrijving, de derde het aantal, de vierde regel de prijs en zo verder. Ik wil juist per regel een product tonen, met daarrachter de omschrijving, het aantal en de prijs.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php foreach($_SESSION["cart"] AS $row) { ?>
  <tr>
    <td><?php echo $row["product"]; ?></td>
    <td><?php echo $row["description"]; ?></td>
    <td><?php echo $row["quantity"]; ?></td>
    <td><?php echo $row["price"]; ?></td>
  </tr>
<?php } ?>


Iemand een idee wat ik fout doe?
Gewijzigd op 09/10/2014 15:11:12 door Roy B
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:50:21
 
- SanThe -

- SanThe -

09/10/2014 15:14:04
Quote Anchor link
Zet dit eens bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
# error reporting
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

?>
 
Roy B

Roy B

09/10/2014 15:17:33
Quote Anchor link
Ik zie wel resultaten, alleen niet per regel een product.
Zie hier: http://tinyurl.com/nwkhqlf
 
- SanThe -

- SanThe -

09/10/2014 15:21:29
Quote Anchor link
Die link doet niks, blijft verbinden zonder resultaat.
Gewijzigd op 09/10/2014 15:34:52 door - SanThe -
 
Roy B

Roy B

09/10/2014 15:23:55
Quote Anchor link
Bij mij wel hoor ;)
Als je producten toevoegd, dan zie je rechts wat er mis gaat.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/10/2014 15:32:38
Quote Anchor link
In het bovenste stukje code staat vier keer een [] waardoor er vier nieuwe elementen (rijen) aan de array $_SESSION["cart"] worden toegevoegd in plaats van één nieuwe rij. Wat je wilt is één rij aan de cart toevoegen, en die ene rij bestaat uit een array met de elementen product, description, quantity en price.
Zo zou het wel moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

  // Add article to cart
  $_SESSION["cart"][] = array(
    "product" => $_POST["stall"],
    "description" => $_POST["description"],
    "quantity" => $_POST["quantity"],
    "price" => $_POST["price"],
  );

  header("location: index.php");
}

?>
Gewijzigd op 09/10/2014 15:32:54 door Frank Nietbelangrijk
 
Roy B

Roy B

09/10/2014 16:02:53
Quote Anchor link
Thanks! Dat was de oplossing :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.