programmeer fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »
Sven video

sven video

28/05/2011 20:28:45
Quote Anchor link
hoi mensen
wat doe ik fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
<?
include 'config.php';
//--- zet path
$path = 'upload/'; // met slash en chmod 777! (of lager ivm veiligheid)

//--- zet max. kb's

$maxkb = 2097152; // 2097152 gedeelt door 1024 is 2048kb = 2mb. DUS 1024 keer <aantal kb's> = $maxkb

//--- watermerk path

$path_watermerk = 'watermerk.png'; // dit MOET een transparante .png zijn!!!

//--- bekijk of het bestand kleiner of net zo groot als 40 kb is en of de foto wel geupload is en of extentie wel .jpg of .jpeg is!

if ($_POST['submit'] && $_FILES['userfile']['size'] <= $maxkb && !file_exists($path . $_FILES['userfile']['name']) && $_FILES['userfile']['size'] && is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']) && (strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) == 'jpg' || strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -4)) == 'jpeg'))
{

    //--- upload image naar $path
    move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $path . $_FILES['userfile']['name']);

$bestand = $_FILES['userfile']['name'];
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mysql_query('INSERT INTO link_ads (naam, email, showurl, beschrijving, beschrijving2, url, bestand, datum, ip) VALUES (''.$naam.''.$email.''.$showurl.''.$beschrijving.''.$beschrijving2.''.$url.''.$bestand.'',NOW(),''.$ip.'')') or die(mysql_error());

    //--- transparante watermerk
    $watermerk = imagecreatefrompng($path_watermerk);
    $watermerk_width = imagesx($watermerk);
    $watermerk_height = imagesy($watermerk);
    imagecreatetruecolor($watermerk_width, $watermerk_height);

    //--- orriginele image
    $image = imagecreatefromjpeg($path . $_FILES['userfile']['name']);
    $size = getimagesize($path . $_FILES['userfile']['name']);

    //--- defineer de coordinaten van het watermerk - dit voorbeeld is links onder
    /*
    bijv: geuploade plaatje: 180 x 130
    watermerk groote: 50 x 16

    berekening voor coordinaten 'x' as:
    180 (breedte geuploade foto) - 50 (breedte watermerk) - 5 (ruimte rechts) = 125 pixels vanaf links

    berekening voor 'y' as:
    130 (hoogte geuploade foto) - 16 (hoogte watermerk) - 5 (ruimte onder) = 109 pixels vanaf boven
    */

    //--- dit is voor rechts boven

    $xas = $size[0] - $watermerk_width - 5;
    $yas = 5;

    //--- overschrijf het 'geuploade bestand' en voeg watermerk toe
    imagecopymerge($image, $watermerk, $xas, $yas, 0, 0, $watermerk_width, $watermerk_height, 100);

    //--- upload image
    imagejpeg($image, $path . $_FILES['userfile']['name']); // max. kwaliteit

    imagedestroy($image);
    imagedestroy($watermerk);

    echo 'De foto is geupload.<br />';
    echo '<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\'2; URL=upload.php\'>';
}

else
{
    //--- errors
    if ($_POST['submit'])
    {

        if (file_exists($path . $_FILES['userfile']['name']) && $_FILES['userfile']['name'])
            echo '<b>Error! Bestand bestaat al, hernoem de foto en probeer het opnieuw.</b><p>';
        elseif ($_FILES['userfile']['size'] > $maxkb)
            echo '<b>Error! Bestand is groter dan ' . $maxkb . 'bytes. Verklein de foto en probeer het opnieuw</b><p>';
        elseif (strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) != 'jpg' && strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -4)) != 'jpeg')
            echo '<b>Error! De foto heeft een verkeerde bestandsnaam. Er mogen alleen foto's geupload worden met als bestandsnaam .jpg.</b><p>';
        else
            echo '
<b>Error! De foto is niet goed geupload of er is helemaal geen foto geupload. Probeer het opnieuw.</b><p>';
    }
    else
        echo '
Selecteer een foto om te uploaden. LET OP: hij mag NIET groter zijn dan 2MB en moet in je .jpg formaat zijn.<p>';

    //--- formulier met enctype multipart/form-data ivm de file upload
    echo '
<form method=\'post\' action=\'upload.php\' enctype=\'multipart/form-data\'>';
    echo 'naam: <input type='text' name='naam'><br>';
    echo 'e-mail: <input type='text' name='email'><br>';
    echo 'title: <input type='text' name='showurl'><br>';
    echo 'beschrijving: <textarea name='beschrijving' rows='3' cols='20'></textarea><br>';
    echo 'cijfer: <select name='beschrijving2'>
                  <option value='
1'>1</option>
                  <option value='
2'>2</option>
                  <option value='
3'>3</option>
                  <option value='
4'>4</option>
                  <option value='
5'>5</option>
                  <option value='
6'>6</option>
                  <option value='
7'>7</option>
                  <option value='
8'>8</option>
                  <option value='
9'>9</option>
                  <option value='
10'>10</option>
                  </select><br>'
;
    echo 'datum: <input type='text' name='url'><br>';
    echo 'foto: ';
    echo '<input type=\'hidden\' name=\'MAX_FILE_SIZE\' value=\'' . $maxkb . '\' />';
    echo '<input type=\'file\' name=\'userfile\' value=\'' . $_POST['userfile'] . '\' /><br />';
    echo '<input type=\'submit\' name=\'submit\' value=\'uploaden\' />';
    echo '</form>';
}


?>


Toevoeging op 28/05/2011 20:34:45:

ik heb hem hier van
http://www.phphulp.nl/php/script/php-algemeen/upload-watermerk-admin/976/
Gewijzigd op 28/05/2011 20:29:17 door Sven video
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 16:02:00
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

28/05/2011 20:35:20
Quote Anchor link
kijk naar de kleurtjes........
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2011 20:40:44
Quote Anchor link
Kun je nou niet 1 keer een goed topic opbouwen?
Met een goede titel, goede content, niet zomaar het plakken van code?
Met een goede uitleg en fouten vermeld?
Met dingen die je geprobeerd hebt en gegoogled hebt, zodat we zien dat je je best doet maar er nu niet meer uitkomt?
 
Sven video

sven video

28/05/2011 20:40:50
Quote Anchor link
ik heb alleen wat forulier elementer er bij gedaan en de rest stond er al

Toevoeging op 28/05/2011 20:41:49:

http://svenvideo.byethost6.com/atracties/upload.php
een voorbeeld


Toevoeging op 28/05/2011 20:50:34:

fout melding:
Column count doesn't match value count at row 1
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2011 21:46:04
Quote Anchor link
Sven video op 28/05/2011 20:40:50:
fout melding:
Column count doesn't match value count at row 1


Dat is vast niet de hele foutmelding. Normaal staat er ook nog in ieder geval een regelnummer bij...
Maar als je die foutmelding ziet, dan weet je toch al wat het probleem is? Gewoon vertalen. Zo moeilijk is het niet...

Je code laat verder ook nog aardig te wensen over. Onnodige variabelen, ongelukkige manier van gebruik van ' en " waardoor je (onnodig veel) moet escapen.
Geen foutafhandeling.
Controleren of een formulier gepost is doe je niet met if ($_POST['submit'])
Lees de topics die hier geplaatst worden nog eens door. Je bent niet de 1e die die fout maakt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.