programmeer fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »
Sven video

sven video

28/05/2011 20:28:45
Quote Anchor link
hoi mensen
wat doe ik fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
<?
include 'config.php';
//--- zet path
$path = 'upload/'; // met slash en chmod 777! (of lager ivm veiligheid)

//--- zet max. kb's

$maxkb = 2097152; // 2097152 gedeelt door 1024 is 2048kb = 2mb. DUS 1024 keer <aantal kb's> = $maxkb

//--- watermerk path

$path_watermerk = 'watermerk.png'; // dit MOET een transparante .png zijn!!!

//--- bekijk of het bestand kleiner of net zo groot als 40 kb is en of de foto wel geupload is en of extentie wel .jpg of .jpeg is!

if ($_POST['submit'] && $_FILES['userfile']['size'] <= $maxkb && !file_exists($path . $_FILES['userfile']['name']) && $_FILES['userfile']['size'] && is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']) && (strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) == 'jpg' || strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -4)) == 'jpeg'))
{

    //--- upload image naar $path
    move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $path . $_FILES['userfile']['name']);

$bestand = $_FILES['userfile']['name'];
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mysql_query('INSERT INTO link_ads (naam, email, showurl, beschrijving, beschrijving2, url, bestand, datum, ip) VALUES (''.$naam.''.$email.''.$showurl.''.$beschrijving.''.$beschrijving2.''.$url.''.$bestand.'',NOW(),''.$ip.'')') or die(mysql_error());

    //--- transparante watermerk
    $watermerk = imagecreatefrompng($path_watermerk);
    $watermerk_width = imagesx($watermerk);
    $watermerk_height = imagesy($watermerk);
    imagecreatetruecolor($watermerk_width, $watermerk_height);

    //--- orriginele image
    $image = imagecreatefromjpeg($path . $_FILES['userfile']['name']);
    $size = getimagesize($path . $_FILES['userfile']['name']);

    //--- defineer de coordinaten van het watermerk - dit voorbeeld is links onder
    /*
    bijv: geuploade plaatje: 180 x 130
    watermerk groote: 50 x 16

    berekening voor coordinaten 'x' as:
    180 (breedte geuploade foto) - 50 (breedte watermerk) - 5 (ruimte rechts) = 125 pixels vanaf links

    berekening voor 'y' as:
    130 (hoogte geuploade foto) - 16 (hoogte watermerk) - 5 (ruimte onder) = 109 pixels vanaf boven
    */

    //--- dit is voor rechts boven

    $xas = $size[0] - $watermerk_width - 5;
    $yas = 5;

    //--- overschrijf het 'geuploade bestand' en voeg watermerk toe
    imagecopymerge($image, $watermerk, $xas, $yas, 0, 0, $watermerk_width, $watermerk_height, 100);

    //--- upload image
    imagejpeg($image, $path . $_FILES['userfile']['name']); // max. kwaliteit

    imagedestroy($image);
    imagedestroy($watermerk);

    echo 'De foto is geupload.<br />';
    echo '<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT=\'2; URL=upload.php\'>';
}

else
{
    //--- errors
    if ($_POST['submit'])
    {

        if (file_exists($path . $_FILES['userfile']['name']) && $_FILES['userfile']['name'])
            echo '<b>Error! Bestand bestaat al, hernoem de foto en probeer het opnieuw.</b><p>';
        elseif ($_FILES['userfile']['size'] > $maxkb)
            echo '<b>Error! Bestand is groter dan ' . $maxkb . 'bytes. Verklein de foto en probeer het opnieuw</b><p>';
        elseif (strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) != 'jpg' && strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -4)) != 'jpeg')
            echo '<b>Error! De foto heeft een verkeerde bestandsnaam. Er mogen alleen foto's geupload worden met als bestandsnaam .jpg.</b><p>';
        else
            echo '
<b>Error! De foto is niet goed geupload of er is helemaal geen foto geupload. Probeer het opnieuw.</b><p>';
    }
    else
        echo '
Selecteer een foto om te uploaden. LET OP: hij mag NIET groter zijn dan 2MB en moet in je .jpg formaat zijn.<p>';

    //--- formulier met enctype multipart/form-data ivm de file upload
    echo '
<form method=\'post\' action=\'upload.php\' enctype=\'multipart/form-data\'>';
    echo 'naam: <input type='text' name='naam'><br>';
    echo 'e-mail: <input type='text' name='email'><br>';
    echo 'title: <input type='text' name='showurl'><br>';
    echo 'beschrijving: <textarea name='beschrijving' rows='3' cols='20'></textarea><br>';
    echo 'cijfer: <select name='beschrijving2'>
                  <option value='
1'>1</option>
                  <option value='
2'>2</option>
                  <option value='
3'>3</option>
                  <option value='
4'>4</option>
                  <option value='
5'>5</option>
                  <option value='
6'>6</option>
                  <option value='
7'>7</option>
                  <option value='
8'>8</option>
                  <option value='
9'>9</option>
                  <option value='
10'>10</option>
                  </select><br>'
;
    echo 'datum: <input type='text' name='url'><br>';
    echo 'foto: ';
    echo '<input type=\'hidden\' name=\'MAX_FILE_SIZE\' value=\'' . $maxkb . '\' />';
    echo '<input type=\'file\' name=\'userfile\' value=\'' . $_POST['userfile'] . '\' /><br />';
    echo '<input type=\'submit\' name=\'submit\' value=\'uploaden\' />';
    echo '</form>';
}


?>


Toevoeging op 28/05/2011 20:34:45:

ik heb hem hier van
http://www.phphulp.nl/php/script/php-algemeen/upload-watermerk-admin/976/
Gewijzigd op 28/05/2011 20:29:17 door Sven video
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:39:14
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

28/05/2011 20:35:20
Quote Anchor link
kijk naar de kleurtjes........
 
Wouter J

Wouter J

28/05/2011 20:40:44
Quote Anchor link
Kun je nou niet 1 keer een goed topic opbouwen?
Met een goede titel, goede content, niet zomaar het plakken van code?
Met een goede uitleg en fouten vermeld?
Met dingen die je geprobeerd hebt en gegoogled hebt, zodat we zien dat je je best doet maar er nu niet meer uitkomt?
 
Sven video

sven video

28/05/2011 20:40:50
Quote Anchor link
ik heb alleen wat forulier elementer er bij gedaan en de rest stond er al

Toevoeging op 28/05/2011 20:41:49:

http://svenvideo.byethost6.com/atracties/upload.php
een voorbeeld


Toevoeging op 28/05/2011 20:50:34:

fout melding:
Column count doesn't match value count at row 1
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2011 21:46:04
Quote Anchor link
Sven video op 28/05/2011 20:40:50:
fout melding:
Column count doesn't match value count at row 1


Dat is vast niet de hele foutmelding. Normaal staat er ook nog in ieder geval een regelnummer bij...
Maar als je die foutmelding ziet, dan weet je toch al wat het probleem is? Gewoon vertalen. Zo moeilijk is het niet...

Je code laat verder ook nog aardig te wensen over. Onnodige variabelen, ongelukkige manier van gebruik van ' en " waardoor je (onnodig veel) moet escapen.
Geen foutafhandeling.
Controleren of een formulier gepost is doe je niet met if ($_POST['submit'])
Lees de topics die hier geplaatst worden nog eens door. Je bent niet de 1e die die fout maakt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.