Programmeertaal vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »
Jasper Sni

Jasper Sni

29/01/2009 23:52:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje, weet niet of het hier thuishoort, maar dit is de enige programmeersite die ik ken en ik denk dat sommigen onder jullie er wel verstand van hebben...

Welke programmeertaal is het meest geschikt als je php/mysql onder de knie hebt, ik zit te denken aan c++/Java.

C++ lijkt me het meest aantrekkelijk. Kun je daar 3D games mee maken? Ik geloof het wel, of ben je dan een andere taal nodig? Echte MMORPG's zoals Maplestory, kunnen die hier ook mee worden gemaakt?

Ik wou hier een boek over kopen, maar moet je dan ook een extra boek nemen die over OpenGL of DirectX gaat? Ik neem aan dat je die erbij nodig bent als je een echte MMORPG wilt leren maken?

Natuurlijk besef ik wel dat je met kleine spelletjes moet beginnen zoals boter kaas en eieren en hoger/lager, maar uiteindelijk is mijn bedoeling een echt spel te ontwerpen, eventueel die door meerdere mensen kan worden gespeeld. Wees niet bang dat ik zoiets in mijn eentje ga maken, ik snap dat dat eeuwen duurt, ik heb wel mensen die kunnen helpen.

Heeft iemand een idee over een boek die je iets leert in deze richting?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 10:52:33
 
PHP Newbie

PHP Newbie

29/01/2009 23:53:00
Quote Anchor link
C++ en Java zijn allebei leuke dingen. Wanneer je je ook online wilt richten kun je je beter toespitsen op java. Dat kun je namelijk gemakkelijk in een website implanteren.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/01/2009 00:01:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 29.01.2009 23:53:
C++ en Java zijn allebei leuke dingen. Wanneer je je ook online wilt richten kun je je beter toespitsen op java. Dat kun je namelijk gemakkelijk in een website implanteren.


Oke, maar dat is niet echt wat ik bedoel, ik bedoel meer een standalone game, die niet op een browser wordt gedraaid, ik weet niet of je maplestory kent, maar het is net zoiets als WoW, wat je ongetwijfeld wel kent.

Het staat dus totaal los van PHP/Html en browser verhalen, gewoon een losse programmeertaal voor spelletjes/programma's.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/01/2009 00:05:00
Quote Anchor link
Dan zou ik gaan voor C++. Dat kan namelijk echt stand-alone draaien en hoeft er ook geen java geinstalleerd te worden.

Verder kun je met C++ meer uit de hardware trekken dan met java. Benchmark maar eens.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/01/2009 00:07:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 30.01.2009 00:05:
Dan zou ik gaan voor C++. Dat kan namelijk echt stand-alone draaien en hoeft er ook geen java geinstalleerd te worden.

Verder kun je met C++ meer uit de hardware trekken dan met java. Benchmark maar eens.


Okee dat dacht ik al idd, maar mijn latere vraag, weet je misschien een boek, en of ik dan eventueel andere programma's/talen erbij moet draaien?

OpenGL of DirectX lijkt me zeker nodig, nog meer?
 
Winston Smith

Winston Smith

30/01/2009 01:06:00
Quote Anchor link
Google is ook wel handig. Met name die eerste link is een bron van informatie.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/01/2009 01:09:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 30.01.2009 01:06:
Google is ook wel handig. Met name die eerste link is een bron van informatie.


;ó Die site kende k nog niet, bedankt ik ga morgen gelijk een kijkje nemen, als k niet te moe ben ;p
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/01/2009 11:06:00
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar XNA (ook van MS).
Dit is een game engine gemaakt voor het .NET framework, ik gebruik het in combinatie met C*hekje* sharp.
Als k jou was zou ik gewoon de lib van MS zelf erbij pakken, (msdn uit mijn hoofd)
En anders is de C++ of C# Bijbel ook een aanrader.
 
Caius Cosades

Caius Cosades

30/01/2009 12:08:00
Quote Anchor link
in java kan je momenteel ook al heel mooie games maken (is paar jaar geleden ééntje uitgekomen enkel in java...) Maar natuurlijk C++ wel completer. Veel meer mogelijkheden, wel moeilijker te leren ook. Ik zou je eigenlijk toch aanraden eerst de basis van java te leren van constructors, overerving etc, voor dat je aan c++ begint... het duurt dan wel langer ...
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2009 12:14:00
Quote Anchor link
C++ is sneller, maar java is makkelijker aangezien je niet echt rekening hoeft te houden met het geheugen.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/01/2009 13:14:00
Quote Anchor link
Oke, misschien kan ik dan beter eerst java doen, is wat makkelijker, en ik heb geen zin om er achteraf achter te komen dat ik een te grote stap heb genomen door direct naar c++ te gaan.

Runescape is ook gemaakt in Java toch?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/01/2009 13:45:00
Quote Anchor link
Misschien is het eerst handig om PHP OOP te snappen, C++ en Java zijn beide OOP talen. Dus als je dat nog niet snapt is het misschien handig om daar aan te beginnen.
 
Jasper Sni

Jasper Sni

31/01/2009 20:13:00
Quote Anchor link
Okee, weet iemand welk boek het beste is voor JAVA?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

31/01/2009 20:19:00
Quote Anchor link
http://nl.tech-faq.com/java-books.shtml

Overigens zou ik toch voor C++ gaan,, of wil je het iets makkelijker, dan C#.
Het belangrijkste verschil tussen C en Java, is dat je bij java vele malen meer foutmeldingen kan verwachten, omdat je eventueel ook eerst java moet gaan installeren op een computer, voordat je programma werkt.
En in de visual c# sharp express edition, heb je ook een hele mooie debug balk, die direct na een fout al aangeeft wat er fout is, en waar die fout dan zit.
Een goed boek voor c# is: Visual C# 2008 (2005 is ook goed) How to Program
(Deitel, uitgever Pearson)
En je hebt natuurlijk ook msdn, de XNA framework is ook uitermate geschikt om games mee te maken, hoewel deze in het begin nog vrij complex kan zijn, omdat deze wel 100% OOP gericht is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Jasper Sni

Jasper Sni

31/01/2009 20:20:00
Quote Anchor link
nico schreef op 31.01.2009 20:19:


Ik kan ook wel boeken opzoeken, maar ik weet niet welke het beste is, dat is mijn vraag.
 
GaMer B

GaMer B

31/01/2009 20:26:00
Quote Anchor link
Jasper schreef op 31.01.2009 20:20:
nico schreef op 31.01.2009 20:19:


Ik kan ook wel boeken opzoeken, maar ik weet niet welke het beste is, dat is mijn vraag.

Gewoon alle kennis van die boeken bij elkaar gooien. En vooral veel zelf proberen en API's bekijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.