proleem met weergeven database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi meulman

dimi meulman

12/10/2012 19:29:31
Quote Anchor link
Ik heb een probleempje,
Ik haal een kolom uit mijn database. Van de resultaten maak ik buttons. Dus van iedere element een apart formulier, zodat er allemaal buttons onder elkaar staan.
Dat is ook gelukt en dit werkt prefect, maar omdat dit ieder keer een apart formulier is staan die buttons ver van elkaar en krijgs ze niet dichter.
Dit is momenteel wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 echo '<tr><td width="180" ><form name="detail" method="post" action="keuze.php"><input type="hidden" name="hoofd" value="'.$row['naam'].'"><input type="hidden" name="idhoofd" value="'.$row['id'].'"><input type="submit" name="submit" style="width:180; height:30;" value="'.$row['naam'].'"  class="knop"/></td><td width="60"></td></tr><tr><td colspan="2"></td></tr></form>';
?>

weet iemand een oplossing voor
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:53:54
 
Reshad F

Reshad F

12/10/2012 19:46:18
Quote Anchor link
Waarom elke keer een aparte form? je kan alles in 1 form stoppen met verschillende acties per button :)
 
Dimi meulman

dimi meulman

12/10/2012 19:51:51
Quote Anchor link
Ja, maar als ik er 1 form van maak is het altijd de laatste actie die hij uitvoert, gelijk welke button ik indruk. Oftwel doe ik daar iets verkeerd in?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/10/2012 21:03:28
Quote Anchor link
Dat komt omdat je het formulier elke keer dezelfde naam geeft.
Zoals Reshad al aangeeft kan je er beter 1 form van maken, en dan heb je twee opties:
a) je geeft iedere submit een andere naam en kontroleert in php welke knop geklikt is
b) je maakt een button van de submit en gooit daar een onclick event op.
 
Dimi meulman

dimi meulman

12/10/2012 21:21:02
Quote Anchor link
maar met een onclick event kunt ge toch geen variabelen meegeven?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/10/2012 22:11:45
Quote Anchor link
Why not?
Maar dan moet je wel wat JavaScript gaan toepassen
Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script>
function submitForm(f, id) {
    anid = "id_" + id;
    f.elements['pointer'].value = f.elements[anid].value;
    f.submit();
}
</script>
<--HTML-->
<input type="hidden" name="pointer" />
<input type="hidden" name="id_2" />
<input type="button" onclick="submitForm(this.form, 2)" />
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.