Publiceren in Subdomeinen in plaats van Subdirectory;'s

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henry Tolberg

Henry Tolberg

02/08/2011 17:28:19
Quote Anchor link
Beste php vrienden,

Ik zit even met de volgende vraag;
Via een php script dat ik heb aangekocht kan ik een html-site maken via een wysiwyg editor en deze vervolgens publiceren (via PHP) in een subdirectory van het domein waarop het script geinstalleerd is, bv:

www.domein.nl/sub

Dit vind plaats via mkdir: mkdir($sitename,0777);

Nu is mijn vraag hoe ik ervoor kan zorgen dat deze aangemaakte html-sites worden gepubliceerd in een subdomein i.p.v. subdirectory, dus

sub.domein.nl in plaats van domein.nl/sub

Ik had al even zitten zoeken en las dat dit kan via wildcard DNS.

Deze heb ik inmiddels aangezet....alleen...hoe nu verder???:-)

groet,
Henry
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:47:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/08/2011 18:00:05
Quote Anchor link
Om de subdirectory uit te lezen kan je $_SERVER['REQUEST_URI'] geloof ik uitlezen. Anders staat er vast wel wat in de $_SERVER-array.
Gewijzigd op 02/08/2011 18:00:38 door - Ariën -
 
Henry Tolberg

Henry Tolberg

02/08/2011 18:13:37
Quote Anchor link
Hi Aar,

Dank voor je reactie... Echter, hoe doe ik dit precies?
Infeite wil ik dat alle subdir's die worden aangemaakt automatisch ook als subdomains te bereiken zijn... Dus wanneer ik bv www.domein.nl/user1 aanmaak, deze automatisch ook te bereiken is via user1.domein.nl ... Het gaat om een multiple site script.

Een goed voorbeeld van wat ik bedoel is bv: www.webklik.nl/test ---> welke automatisch een redirect krijgt naar test.webklik.nl

Dank alvast:-)

Groet,
Henry

p.s. ik ben zeer beginnend PHP'er
Gewijzigd op 02/08/2011 18:15:47 door Henry Tolberg
 
Ronald Simons

Ronald Simons

02/08/2011 19:50:50
Quote Anchor link
Hoi Henry,

Dit doe je door een .htaccess in de directory user1 te zetten.
Code van .htaccess =

Redirect /user1 http://user1.domein.nl/

Nu zal wanneer je http://www.domein.nl/user1 in tikt meteen naar http://user1.domein.nl gaan.

Succes ..... Tijdelijk voorbeeld http://www.verzoekplaten.com/test

Groetjes Ronald
 
Henry Tolberg

Henry Tolberg

02/08/2011 20:43:32
Quote Anchor link
Hoi Ronald,

Hartelijk dank voor je reply. Ik had idd ook al gevonden dat ik een redirect in de .htaccess kan maken.. Echter, in dit geval kan ik geen "permanente" subfolder in de redirect benoemen, omdat deze dynamisch aangemaakt worden door de gebruiker van het script...Hieronder het stukje php code waarbij de site via mkdir naar een subfolder kan worden gepubliceerd:

---------------------------------------
//to upload to a sub directory
else if($_POST['downloadformat']=="3")
{
$sitename=$_SESSION['session_sitename'];
$dirlocation = "workarea/sites/$siteid";

if(!file_exists($sitename))
{
mkdir($sitename,0777);
}//end if

if(!file_exists($sitename."/images"))
{
mkdir($sitename."/images",0777);
}//end if

if(!file_exists($sitename."/flash"))
{
mkdir($sitename."/flash",0777);
}//end if

$remote_dir = $sitename;
$log1=copyfilesdirr($dirlocation,$remote_dir,0777,false);
$log2=copyfilesdirr($dirlocation."/images",$remote_dir."/images",0777,false);
$log3=copyfilesdirr($dirlocation."/flash",$remote_dir."/flash",0777,false);

header("location:postpublish.php?status=done");
exit();

--------------------------
De bedoeling is dat $sitename in dit geval automatisch ook als subdomein te bereiken is in plaats van alleen via de subfolder... :)

Mijn vraag is dus hoe ik dit dan in de .htaccess kan benoemen (het automatisch redirecten van dynamisch aangemaakte subfolders naar subdomeinen)

groet,
Henry
 
Henry Tolberg

Henry Tolberg

03/08/2011 20:47:48
Quote Anchor link
Kan me bijna niet voorstellen dat er niemand is die het weet.. :-P
 
Ronald Simons

Ronald Simons

04/08/2011 18:22:14
Quote Anchor link
Ik heb geen verstand van dynamische websites (nog niet).
Ik kan het ook niet testen dan, anders had ik wel het 1 en ander geprobeerd. Het is toch je eigen domein dus moet JIJ ook het beheer houden en niet 1 of andere script die het tegen houd.
Ik blijf wel mee zoeken en denken en ff kijken waar ik zo'n dynamische website kan opbouwen en plaatsen.

Groet

Ronald
Gewijzigd op 04/08/2011 18:22:54 door Ronald Simons
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2011 18:32:59
Quote Anchor link
kan je gewoon niet in de index.php bijv. /directory herschrijven naar index.php?pad= directory
 
Michael -

Michael -

04/08/2011 19:00:22
Quote Anchor link
Het maken van een subdomein is niet moeilijk.
Je mappen structuur zal zoiets zijn als
-map1
-map2
-www
In www zit je website die je benadert via www.jewebsite.ext.
Om dus een subdomein te maken moet je uit de www map. Dit doe je met '../' (1 map terug).
Op de volgende manier krijg je dus een subdomein als je dit script uitvoert in de www map.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$map
= 'testmap1337';
$res = mkdir('../'.$map,0777); //beter 0644 ipv 0777
    echo 'Map ('.$map.') aangemaakt';
?>


Als je map als testmap1337.jewebsite.ext EN www.jewebsite.ext/testmap1337 wil laten benaderen zal je toch iets met htaccess moeten doen (Of beide mappen aan laten maken en in één map een redirect na de ander plaatsen, maar dat lijkt me erg omslachtig).
Misschien kun je met htaccess alle mappen laten door verwijzen als subdomein en uitzonderingen toevoegen voor je eigen mappen.
Gewijzigd op 04/08/2011 19:07:01 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2011 19:04:17
Quote Anchor link
Waarom spelen we met vuur door '777' te gebruiken?
 
Michael -

Michael -

04/08/2011 19:07:29
Quote Anchor link
- Aar - op 04/08/2011 19:04:17:
Waarom spelen we met vuur door '777' te gebruiken?


Ik vermoed dat hij ook bestanden wegschrijft naar die map.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/08/2011 19:10:17
Quote Anchor link
Dan heb je nog steeds geen 777 nodig. Eerder 755.
 
Henry Tolberg

Henry Tolberg

06/08/2011 22:58:31
Quote Anchor link
Michael - op 04/08/2011 19:00:22:
Misschien kun je met htaccess alle mappen laten door verwijzen als subdomein en uitzonderingen toevoegen voor je eigen mappen.


Dank Michael! Dit zou idd precies kunnen zijn wat ik nodigheb!
Maar hoe zou ik een .htaccess kunnen maken waarin alle mappen automatisch doorverwijzen naar subdomeinen, die overeenkomstige namen hebben?

Dus wanneer een gebruiker een $sitename aanmaakt en publiceert in een subfolder, dat deze dan via de .htaccess ook automatisch redirect naar het naams-overeenkomstige subdomein? We zijn iig al een stukje verder!!! thnxx!! Gr. Henry
 
Henry Tolberg

Henry Tolberg

14/10/2012 00:40:48
Quote Anchor link
Tot op heden (na meer dan een jaar) heb ik nog steeds niet de oplossing voor bovenstaand probleem. Weet iemand hoe ik een aangemaakte website $sitename, automatisch in het subdomein van http://eigenwebsite.nl kan aanmaken? Dank alvast!!

Groet Henry
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2012 01:18:55
Quote Anchor link
Heb je al gekeken naar mod_rewrite?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

14/10/2012 08:18:03
Quote Anchor link
Het zou moeten kunnen via DNS beheer en als je DirectAdmin gebruikt is daar ook een API voor
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/10/2012 11:51:24
Quote Anchor link
Inderdaad, wat uitgebreider:
Je maakt in DNS een A record aan dat verwijst naar het IP van de server.
Maar dan (veel belangrijker) moet je de webserver configuratie aanpassen, in Apache doe je dit als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
NameVirtualHost *:80

#De eerste virtual host verwijst naar alles
<VirtualHost *:80>
    ServerAdmin [email protected]
    DocumentRoot "C:/websites/algemeen/htdocs"
    ServerName dummy-host.jouwdomein.nl
    ServerAlias www.dummy-host.jouwdomein.nl
    ErrorLog "logs/dummy-host.jouwdomein.nl-error.log"
    CustomLog "logs/dummy-host.jouwdomein.nl-access.log" common
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
    ServerAdmin [email protected]
    DocumentRoot "C:/websites/algemeen/subdir"
    ServerName sub.jouwdomein.nl
    ServerAlias sub.jouwdomein.nl
    ErrorLog "logs/subdomein.log"
    CustomLog "logs/subdomein-access.log" common
</VirtualHost>


<Directory "C:/websites/algemeen/subdir">
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
Gewijzigd op 14/10/2012 11:55:53 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.