Query aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »
D B

D B

15/05/2014 21:40:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een werkende query namelijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
SELECT
            lid.voornaam,
            lid.achternaam,
            lid.teams,
            lid.id,
            COUNT(g.leden_id) aantal_goals
        FROM
                (SELECT
                l.id,
                l.voornaam,
                l.achternaam,
                t.team AS teams
            FROM
                Leden AS l
            JOIN
                Teamindeling AS ti
            ON
                (l.id = ti.leden_id)
            JOIN
                Teams AS t
            ON
                (t.id = ti.team_id)
            WHERE
                ti.taak = 'Speler'
            AND
                ti.seizoen = '2013/2014'
            AND
                t.leeftijd = 'Junioren'
            GROUP BY
                l.id,
                l.voornaam,
                l.achternaam
                ) AS lid
        LEFT JOIN
            Goals AS g
        ON
                (lid.id = g.leden_id) AND g.seizoen = '". $seizoen. "' AND g.wie LIKE 'ZSC%'
        LEFT JOIN
            Wedstrijden AS w
        ON
                (g.wedstrijd_id = w.id)
        WHERE
            w.soort = 'Competitie'
        GROUP BY
            lid.voornaam,
            lid.achternaam,
            lid.teams
        ORDER BY
            lid.teams,
            aantal_goals DESC


Nu telt deze query per team uit hoeveel goals een persoon gemaakt heeft (ook als deze goals heeft gemaakt in een ander team telt hij deze mee)

Wat ik nu graag zou willen is dat hij per persoon uittelt hoe vaak hij per team gescoord heeft.

Dus wat ik nu krijg:

Jantje - 3 goals A1 (1x in A1 , 2x in B1)
Pietje - 3 goals A1 (3x in A1)
----------
Klaasje - 1 goal B1

Wat ik dus zou willen:

Pietje - 3 goals A1
Jantje - 1 goal A1
----------
Jantje - 2 goals B1
Klaasje - 1 goal B1

Hoe kan ik deze query aanpassen dat hij dus de goals per persoon per team telt.
Ik heb zelf al vanalles geprobeerd maar zie het helaas niet meer.

Hoop dat het een beetje duidelijk is.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:46:17
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/05/2014 09:10:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
SELECT
    t.team,
    l.voornaam,
    l.achternaam,
    COUNT(g.leden_d) AS aantal_goals
FROM
    teams t
JOIN
    team_indeling ti
    ON t.id = team_id
JOIN
    leden l
    ON ti.leden_id = l.id
LEFT JOIN
    goals g
    ON l.id = g.leden_id AND g.seizoen = '2013/2014' AND g.wie LIKE 'ZSC%'
LEFT JOIN
    wedstrijden w
    ON g.wedstrijd_id = w.id AND w.soort = 'Competitie'
WHERE
    ti.taak = 'Speler'
    AND ti.seizoen = '2013/2014'
    AND t.leeftijd = 'Junioren'
GROUP BY
    t.team,
    l.voornaam,
    l.achternaam
ORDER BY
    t.team, aantal_goals DESC
 
D B

D B

16/05/2014 10:07:03
Quote Anchor link
Hallo Ger,

Bedankt alvast voor het meedenken. Helaas werkt het nog niet helemaal.

Voorbeeld: http://www.zscwesterhoven.nl/test.php?o=1

Ik zal proberen mijn databasestructuur nog wat verder uit te leggen, dan komen we er hopelijk wel uit.

Leden -
id 1
voornaam Jan
achternaam Test

Wedstrijden
id 1
team_1 ZSC C1
team_2 TEST C1
soort Competitie
competitie ZSC C1
seizoen 2013/2014

Goals
id 1
wedstrijd_id 1
leden_id 1
wie ZSC C1
minuut 10
seizoen 2013/2014

Teams
id 1
team ZSC C1
volgorde 2
seizoen 2013/2014
leeftijd Junioren

Teamindeling
id 1
team_id 1
leden_id 1
taak Speler
seizoen 2013/2014

Query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
    $query = "
        SELECT
            t.team,
            l.voornaam,
            l.achternaam,
            COUNT(g.leden_id) AS aantal_goals
        FROM
            Teams t
        JOIN
            Teamindeling ti
        ON
            t.id = team_id
        JOIN
            Leden l
        ON
            ti.leden_id = l.id
        LEFT JOIN
            Goals g
        ON
            l.id = g.leden_id AND g.seizoen = '". $seizoen. "' AND g.wie LIKE 'ZSC%'
        LEFT JOIN
            Wedstrijden w
        ON
            g.wedstrijd_id = w.id AND w.soort = 'Competitie'
        WHERE
            ti.taak = 'Speler'
        AND
            ti.seizoen = '". $seizoen. "'
        AND
            t.leeftijd = 'Junioren'
        GROUP BY
            t.team,
            l.voornaam,
            l.achternaam
        ORDER BY
            t.team,
            aantal_goals DESC
    ";



Toevoeging op 16/05/2014 17:14:23:

De bovenste persoon van de B1 bijvoorbeeld had in de B1 9 doelpunten moeten hebben, en hoort ook in het rijtje A1 thuis, met 2 doelpunten.

Hier nog een plaatje als ik in kolom Goals kijk voor deze persoon:

http://www.zscwesterhoven.nl/uitlegplaatje.jpg
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/05/2014 18:29:47
Quote Anchor link
Dat het aantal doelpunten niet klopt, kan ik wel thuisbrengen, maar dat maar iemand maar bij één team wordt weergegeven niet.
In ieder geval moet je bij de join van de goals LIKE 'ZSC%' veranderen in g.wie = t.team
 
D B

D B

17/05/2014 00:10:09
Quote Anchor link
Hallo Ger,

Allereerst weer bedankt voor je hulp. Nu ik dit veranderd heb kloppen het aantal goals wel. Helaas zie ik de namen nog steeds maar bij 1 team, wat kan ik je nog aan extra info@ geven zodat we ook daar uit kunnen komen?

Als laatste nog: Er bestaat bij die Goals tabel ook een leden_id 0, dit is een eigen doelpunt, omdat er geen Lid 0 bestaat komen deze volgens mij dus ook niet in de lijst. Is het mogelijk om daar toch Eigen goals - Aantal te krijgen?

Groetjes!

Toevoeging op 17/05/2014 09:06:49:

Kan het misschien zo zijn dat hij de speler niet bij de andere teams laat zien omdat de speler niet in de teamindeling van dat elftal staat?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/05/2014 09:57:00
Quote Anchor link
Als een speler niet bij de teamindeling van een team staat wordt die niet meegenomen in deze query.

Als het goed is in deze wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
SELECT
    t.team,
    l.voornaam,
    l.achternaam,
    COUNT(g.leden_id) AS aantal_goals
FROM
    teams t
JOIN
    (SELECT
        team_id,
        leden_id,
    FROM
        team_indeling
    WHERE
        seizoen = '2013/2014'
        AND
        taak = 'Speler'
    UNION
        SELECT DISTINCT
            tt.team_id
            go.leden_id
        FROM
            goals go
        JOIN
            teams tt
            ON go.wie = tt.team
        WHERE
            tt.leeftijd = 'Junioren' AND go.seizoen = '2013/2014'    
    ) ti
    ON t.id = ti.team_id
JOIN
    leden l
    ON ti.leden_id = l.id AND
LEFT JOIN
    goals g
    ON l.id = g.leden_id AND g.seizoen = '2013/2014' AND g.wie = t.team
LEFT JOIN
    wedstrijden w
    ON g.wedstrijd_id = w.id AND w.soort = 'Competitie'
WHERE
    t.leeftijd = 'Junioren'
GROUP BY
    t.team,
    l.voornaam,
    l.achternaam
ORDER BY
    t.team, aantal_goals DESC
 
D B

D B

17/05/2014 10:28:11
Quote Anchor link
Ik ga maandag even kijken of dit werkt.

Nu een weekendje weg.

Bedankt iniedergeval!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/05/2014 17:14:35
Quote Anchor link
>> Ik ga maandag even kijken of dit werkt

D B in PM:
Ik heb deze namelijk van het weekend nodig voor onze jaarlijkse afsluiting. (Wil geen druk bij je neerleggen hoor)


Foei!! :-P
Gewijzigd op 17/05/2014 17:14:54 door Ger van Steenderen
 
D B

D B

17/05/2014 19:40:02
Quote Anchor link
De oplossing in je vorige post was genoeg voor dit weekend omdat ze op de club alleen de topscoorders van junioren (1x) en pupillen (1x) nodig hadden om de wisselbeker te laten maken. Volgend weekend word er van elk team de top 3 opgenoemd en dat ligt allemaal korter bij elkaar dus dan heb ik de nog gespecificeerdere oplossing nodig.

Zodoende. Maandag ga ik dus zelf ook meteen weer aan de slag.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/05/2014 19:52:38
Quote Anchor link
Geniet van je weekend ;-)
 
D B

D B

18/05/2014 22:12:21
Quote Anchor link
Hallo,

Daar ben ik weer.

Ik heb nu de query van je gebruikt Ger, maar tt.team_id bestaat niet dus daar kan hij niets mee. Ik snap helaas zelf niet wat de query precies doet met die UNION enzo, dus weet niet zo goed wat ik nu kan wijzigen. Kan ik op een makkelijke manier mijn database opbouw laten zien zodat je er misschien meer wijs uit kunt?

Groeten,

Danny

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
    SELECT
        t.team,
        l.voornaam,
        l.achternaam,
        COUNT(g.leden_id) AS aantal_goals
    FROM
        Teams t
    JOIN
        (SELECT
            team_id,
            leden_id
        FROM
            Teamindeling
        WHERE
            seizoen = '2013/2014'
            AND
            taak = 'Speler'
        UNION
            SELECT DISTINCT
                tt.team_id,
                go.leden_id
            FROM
                Goals go
            JOIN
                Teams tt
                ON go.wie = tt.team
            WHERE
                tt.leeftijd = 'Junioren' AND go.seizoen = '2013/2014'    
        ) ti
        ON t.id = ti.team_id
    JOIN
        Leden l
        ON ti.leden_id = l.id
    LEFT JOIN
        Goals g
        ON l.id = g.leden_id AND g.seizoen = '2013/2014' AND g.wie = t.team
    LEFT JOIN
        Wedstrijden w
        ON g.wedstrijd_id = w.id AND w.soort = 'Competitie'
    WHERE
        t.leeftijd = 'Junioren'
    GROUP BY
        t.team,
        l.voornaam,
        l.achternaam
    ORDER BY
        t.team,
        aantal_goals DESC
 
D B

D B

20/05/2014 10:05:59
Quote Anchor link
Daar ben ik weer,

Na flink puzzelen heb ik het volgende:

http://www.zscwesterhoven.nl/test.php?o=2

http://www.zscwesterhoven.nl/uitlegplaatje.jpg

Zoals op het plaatje te zien krijg ik nu de teams waar ze gescoord hebben en de teams waar ze in spelen te zien. Nu zouden ze alleen nog gecount moeten worden (per t.team) en gegroepeerd worden.

Wie kan me hiermee helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
SELECT
    l.voornaam,
    l.achternaam,
    g.wie,
    g.leden_id,
    t.team
FROM
    Goals AS g
LEFT JOIN
    Leden AS l
ON
    g.leden_id = l.id
LEFT JOIN
    Wedstrijden AS w
ON
    g.wedstrijd_id = w.id
LEFT JOIN
    Teamindeling AS ti
ON
    g.leden_id = ti.leden_id AND ti.taak = 'Speler' AND ti.seizoen = '2013/2014'
LEFT JOIN
    Teams AS t
ON
    ti.team_id = t.id
WHERE
    g.seizoen = '2013/2014'
AND
    w.soort = 'Competitie'
AND
    g.wie LIKE 'ZSC%'
AND
    t.leeftijd = 'Junioren'
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/05/2014 19:36:44
Quote Anchor link
Heb je de query die ik gaf al uit geprobeerd?
 
D B

D B

20/05/2014 19:44:56
Quote Anchor link
Jazeker, zie 2à3 posts terug, over die union en de tt id die niet bestaat.
Gewijzigd op 20/05/2014 19:45:48 door D B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/05/2014 20:00:20
Quote Anchor link
Altijd wel even contoleren op veldnamen, ik heb de gewoonte om een id kolom de enkelvoudige naam van de tabel mee te geven (i.e. in teams -> team_id).

UNION is de resultaten van twee query's samenvatten, dus wat ik doe in subquery is eerst de spelers selecteren bij het team waarin ze zijn ingedeeld, en daarna pak ik het de teams erbij waarvoor ze ook zijn uitgekomen vanuit de goals tabel.

Als je aan dingen twijfelt moet je gewoon zo'n subquery los uit proberen in jouw favoriete SQL tool
Gewijzigd op 20/05/2014 20:01:49 door Ger van Steenderen
 
D B

D B

20/05/2014 20:02:16
Quote Anchor link
Zo was ik dus inderdaad tot mijn laatste post gekomen.

Ik ga nu die query van jou nog eens proberen.

Toevoeging op 20/05/2014 20:29:39:

Ik gebruik nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
SELECT
    t.team,
    l.voornaam,
    l.achternaam,
    COUNT(g.leden_id) AS aantal_goals
FROM
    Teams t
JOIN
    (SELECT
        team_id,
        leden_id
    FROM
        Teamindeling
    WHERE
        seizoen = '2013/2014'
        AND
        taak = 'Speler'
    UNION
        SELECT DISTINCT
            tt.id,
            go.leden_id
        FROM
            Goals go
        JOIN
            Teams tt
            ON go.wie = tt.team
        WHERE
            tt.leeftijd = 'Junioren' AND go.seizoen = '2013/2014'    
    ) ti
    ON t.id = ti.team_id
JOIN
    Leden l
    ON ti.leden_id = l.id
LEFT JOIN
    Goals g
    ON l.id = g.leden_id AND g.seizoen = '2013/2014' AND g.wie = t.team
LEFT JOIN
    Wedstrijden w
    ON g.wedstrijd_id = w.id AND w.soort = 'Competitie'
WHERE
    t.leeftijd = 'Junioren'
GROUP BY
    t.team,
    l.voornaam,
    l.achternaam
ORDER BY
    t.team, aantal_goals DESC


Maar dit geeft niet het gewenste resultaat.

Zie http://www.zscwesterhoven.nl/test.php?o=1
Linkse kolom = Goede aantal goals, zonder spelers uit andere teams
Rechtse kolom = Spelers uit andere teams erbij, aantallen niet goed

Ergens telt hij nu te veel goals. En ook zie ik graag achter de naam het Team uit de teamindeling, en niet het team waar de goals in zijn gemaakt. Dit heeft denk ik te maken met select t.team bovenaan in de query.

(Het lijkt erop dat alles x3 en/of x2 is gedaan)
Gewijzigd op 20/05/2014 20:41:43 door D B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/05/2014 21:20:11
Quote Anchor link
>> Als je aan dingen twijfelt moet je gewoon zo'n subquery los uit proberen in jouw favoriete SQL tool

Als dingen niet werken zoals je verwacht, moet je de query gaan debuggen, en dat betekent stukje voor stukje opbouwen.

Ik kan niet in jouw database gegevens kijken, dus kan (en wil) het ook niet uittesten.

Klinkt misschien een beetje bot, maar zo heb ik het ook geleerd.
 
D B

D B

20/05/2014 22:08:40
Quote Anchor link
Uiteindelijk is het dan volgens mij toch gelukt en is het volgende de oplossing geweest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
elseif ($_GET['o'] == "2") {
    $query1 = "
        SELECT
            team
        FROM
            Teams
        WHERE
            seizoen = '". $seizoen. "'
        AND
            leeftijd = 'Junioren'
        ";
    $res1=mysql_query($query1) or die(mysql_error());
    echo '<table class="buiten" style="border:1px solid black;">';
    echo '<tr><th colspan="4">Topscoorders Junioren - Per Team</th></tr>';
    while ($row1 = mysql_fetch_array($res1)) {
        echo '<tr><th colspan="4">'. $row1['team']. '</td></tr>';
        $query = "
            SELECT
                l.voornaam,
                l.achternaam,
                g.wie,
                COUNT(g.leden_id) AS aantal_goals,
                t.team
            FROM
                Goals AS g
            LEFT JOIN
                Leden AS l
            ON
                g.leden_id = l.id
            LEFT JOIN
                Wedstrijden AS w
            ON
                g.wedstrijd_id = w.id
            LEFT JOIN
                Teamindeling AS ti
            ON
                g.leden_id = ti.leden_id AND ti.taak = 'Speler' AND ti.seizoen = '". $seizoen. "'
            LEFT JOIN
                Teams AS t
            ON
                ti.team_id = t.id
            WHERE
                g.seizoen = '". $seizoen. "'
            AND
                w.soort = 'Competitie'
            AND
                g.wie = '". $row1['team']. "'
            AND
                t.leeftijd = 'Junioren'
                GROUP BY
                    g.leden_id,g.wie
                   ORDER BY
                    g.wie,
                aantal_goals DESC,
                l.achternaam
        ";
        $res=mysql_query($query) or die(mysql_error());
        while ($row=mysql_fetch_array($res)){
            echo '<tr>';
            echo '<td align="left" width="80">'. $row['voornaam']. '</td>';
            echo '<td align="left" width="120">'. $row['achternaam']. '</td>';
            echo '<td align="left" width="100">'. $row['team']. '</td>';
            echo '<td align="right" width="50">'. $row['aantal_goals']. '</td>';
            echo '</tr>';
        }
        $query2 = "SELECT COUNT(g.leden_id) AS aantal_goals FROM Goals AS g LEFT JOIN Wedstrijden AS w ON g.wedstrijd_id = w.id WHERE g.wie = '". $row1['team']. "' AND g.leden_id = '0' AND w.soort = 'Competitie' AND w.seizoen = '". $seizoen. "'";
        $res2=mysql_query($query2) or die(mysql_error());
        $row2=mysql_fetch_array($res2);
        echo '<tr>';
        echo '<td align="left" colspan="3">Eigen goals door Tegenstander</td>';
        echo '<td align="right" width="100">'. $row2['aantal_goals']. '</td>';
        echo '</tr>';
        echo '<tr><th colspan="4">'. $row['wie']. '</td></tr>';
    }
        echo '</td>';
        echo '</tr>';
        echo '</table>';
}


Ger, iniedergeval bedankt voor het helpen!

Misschien heb je nog wat tips/opmerkingen over dit scriptje?
Gewijzigd op 21/05/2014 00:10:09 door D B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/05/2014 07:39:11
Quote Anchor link
>>Als ik alleen die SELECT met UNION query gebruik komt daar 3x team_id (32,6,55) naar voren met 3x leden_id 167

Dat is precies de bedoeling, de subquery is bedoeld om een virtuele teamindeling te genereren.
Je moet alleen tt.team meenemen in de SELECT meenemen, en daar de goals tabel op joinen.

Als je het team erbij wilt waar een speler oorspronkelijk is ingedeeld, moet je de teamindeling nogmaals joinen (na leden)
 
D B

D B

21/05/2014 10:06:30
Quote Anchor link
Ik heb het nu iniedergeval werkend, maar ik ga nog zeker eens naar jou query met laatstgenoemde tips kijken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

22/05/2014 12:39:01
Quote Anchor link
Met jouw query krijg je alleen spelers te zien die gescoord hebben.

Met mijn query krijg je altijd alle spelers te zien die bij een team zijn ingedeeld.
Wil je dan toch alleen maar de spelers zien die gescoord hebben voeg je een having clause aan de group by toe.

Daarnaast is de goals tabel de meest uitgebreide tabel, dus dat scheelt een hele hoop performance.
Gewijzigd op 22/05/2014 15:34:58 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.