Query fout, kan het niet vinden...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin H

Marvin H

22/07/2009 10:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

$format
= 'Y-m-j G:i:s';
$date = date ( $format );
$datenew = date ( $format, strtotime ( '-3 day' . $date ) );

//ODBC Koppeling voor export
$conn=odbc_connect('DB-ALK02','sa','');
if (!$conn)
  {
exit("Connection Failed: " . $conn);}

$sql="
SELECT
    tblProm_Combination.fID,
    tblProm_Combination.Source_ID,
    tblProm_Combination.Combination_ID,
    tblProm_Combination.Description,
    tblProm_Combination.PromotionTimeStart,
    tblProm_Combination.PromotionTimeStop,
    tblProm_Combination.LastChange,
    tblProm_Combination.ValidTo,
    tblProm_ShopCombination.Combination_fID,
    tblProm_ShopCombination.OrgTree_ID
    tblProm_ShopCombination.Status
FROM
    tblProm_Combination, tblProm_ShopCombination
WHERE
    tblProm_ShopCombination.Combination_fID = tblProm_Combination.fID
AND
    tblProm_ShopCombination.Status NOT LIKE '6'
AND
    tblProm_Combination.ValidTo > '$datenew'
ORDER BY
    tblProm_Combination.ValidTo ASC
"
;
?>


Bovenstaande query werkt alleen als ik de velden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php "AND
    tblProm_ShopCombination.Status NOT LIKE '6'"
?>
en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
"tblProm_ShopCombination.Status" ?>
weglaat, weet iemand waarom hij dit niet pakt?

thanks...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin H
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:14:42
 
Toine vd P

Toine vd P

22/07/2009 10:52:00
Quote Anchor link
probeer es tblProm_ShopCombination.Status NOT LIKE '6'

tblProm_ShopCombination.Status != 6
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 10:55:00
Quote Anchor link
Twan van der Poel schreef op 22.07.2009 10:52:
probeer es tblProm_ShopCombination.Status NOT LIKE '6'

tblProm_ShopCombination.Status != 6


Nog steeds query foutmelding...
 
Toine vd P

Toine vd P

22/07/2009 10:57:00
Quote Anchor link
doe es var_dump(mysql_error());
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/07/2009 11:01:00
Quote Anchor link
!= gaat volgens mij niet goed in SQL, WHERE

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
AND
    tblProm_ShopCombination.Status <> 6


Overigens:
Als je de kolom tblProm_ShopCombination.Status wel in je select laat staan en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
AND
    tblProm_ShopCombination.Status <> 6

weglaat, doet die het dan wel? Indien niet dan kan die deze kolom blijkbaar niet vinden.

Daarbij: Geef als je toch aan het ontwikkelen bent gewoon de sql errors weer, dan geeft die ook aan wat er fout is.

Of ik zie net dat je query foutmelding krijgt, wat is die melding.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Toine vd P

Toine vd P

22/07/2009 11:02:00
Quote Anchor link
uuh, excuus. Ik ben nog niet wakker geloof ik :)


EDIT: != werkt wel maar ik ben nog steeds niet wkkr :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Toine vd P
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 11:04:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 22.07.2009 11:01:

Overigens:
Als je de kolom tblProm_ShopCombination.Status wel in je select laat staan en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
AND
    tblProm_ShopCombination.Status <> 6

weglaat, doet die het dan wel? Indien niet dan kan die deze kolom blijkbaar niet vinden.

Daarbij: Geef als je toch aan het ontwikkelen bent gewoon de sql errors weer, dan geeft die ook aan wat er fout is.

Of ik zie net dat je query foutmelding krijgt, wat is die melding.


als ik AND tblProm_ShopCombination.Status != 6 weglaat doet hij het ook niet.... vreemd want de tabel bestaat toch echt :S
 
Toine vd P

Toine vd P

22/07/2009 11:06:00
Quote Anchor link
Doe nou even

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3


Dan kun je zien wat de databank ervan vind .
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 11:09:00
Quote Anchor link
Table (tblProm_ShopCombination) Layout > Columns:
Status - int - 4 - Default (0)
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Twan van der Poel schreef op 22.07.2009 11:06:
Doe nou even

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3


Dan kun je zien wat de databank ervan vind .


Neem aan dat je dit bedoelt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $query
="DELETE FROM promotion";
mysql_query($query) or var_dump(mysql_error());
?>


Die geeft:

Error in SQL SELECT tblProm_Combination.fID, tblProm_Combination.Source_ID, tblProm_Combination.Combination_ID, tblProm_Combination.Description, tblProm_Combination.PromotionTimeStart, tblProm_Combination.PromotionTimeStop, tblProm_Combination.LastChange, tblProm_Combination.ValidTo, tblProm_ShopCombination.Combination_fID, tblProm_ShopCombination.OrgTree_ID tblProm_ShopCombination.Status FROM tblProm_Combination, tblProm_ShopCombination WHERE tblProm_ShopCombination.Combination_fID = tblProm_Combination.fID AND tblProm_Combination.ValidTo > '2009-07-19 11:11:28' ORDER BY tblProm_Combination.ValidTo ASC
 
Toine vd P

Toine vd P

22/07/2009 11:15:00
Quote Anchor link
wat is dit voor veld en welke waarde staat erin ?

tblProm_Combination.ValidTo
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 11:16:00
Quote Anchor link
er mist een comma na "tblProm_ShopCombination.OrgTree_ID " moet zijn "tblProm_ShopCombination.OrgTree_ID, " echter doet hij het nog niet :P
 
Toine vd P

Toine vd P

22/07/2009 11:19:00
Quote Anchor link
je lijkt niet danwel niet goed te reageren op mijn posts zo kan ik je niet helpen natuurlijk
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 11:20:00
Quote Anchor link
Twan van der Poel schreef op 22.07.2009 11:15:
wat is dit voor veld en welke waarde staat erin ?

tblProm_Combination.ValidTo


Probleem is nu bijna opgelost... als ik hem nu uitvoer gaat het goed. Maar als ik dan de AND tblProm_Combination.Status != '6' gebruik, of zonder '' werkt het niet meer....

tblProm_Combination.ValidTo bevat o.a. 2009-07-19 23:59:59.000
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 11:22:00
Quote Anchor link
Twan van der Poel schreef op 22.07.2009 11:19:
je lijkt niet danwel niet goed te reageren op mijn posts zo kan ik je niet helpen natuurlijk


Jah wil wel reageren, alleen als ik een post heb neergezet staat er al een ander bericht van jou hehe :)... maar waardeer je hulp zekerz hoor :P

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin H
 
Erik Rijk

Erik Rijk

22/07/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Heb je phpmyadmin?

Zo ja, wat krijg je terug als de query daarin plakt?
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 11:25:00
Quote Anchor link
Erik Rijk schreef op 22.07.2009 11:23:
Heb je phpmyadmin?

Zo ja, wat krijg je terug als de query daarin plakt?


Het is een ODBC koppeling naar een SQL Server 2000... dus gaat niet lukken volgens mij...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

22/07/2009 11:26:00
Quote Anchor link
Och,

Ik zit ook niet goed te kijken..
 
Marvin H

Marvin H

22/07/2009 11:28:00
Quote Anchor link
YEAH hij doet het... het blijk uiteindelijk inderdaad die comma te zijn, en de AND Clausule... heb nu het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$sql
="
SELECT
    tblProm_Combination.fID,
    tblProm_Combination.Source_ID,
    tblProm_Combination.Combination_ID,
    tblProm_Combination.Description,
    tblProm_Combination.PromotionTimeStart,
    tblProm_Combination.PromotionTimeStop,
    tblProm_Combination.LastChange,
    tblProm_Combination.ValidTo,
    tblProm_ShopCombination.Combination_fID,
    tblProm_ShopCombination.OrgTree_ID,
    tblProm_ShopCombination.Status
FROM
    tblProm_Combination, tblProm_ShopCombination
WHERE
    tblProm_ShopCombination.Combination_fID = tblProm_Combination.fID
AND
    tblProm_Combination.ValidTo > '$datenew'
AND
    Status != 6
ORDER BY
    tblProm_Combination.ValidTo ASC
"
; ?>


in plaats van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$sql
="
SELECT
    tblProm_Combination.fID,
    tblProm_Combination.Source_ID,
    tblProm_Combination.Combination_ID,
    tblProm_Combination.Description,
    tblProm_Combination.PromotionTimeStart,
    tblProm_Combination.PromotionTimeStop,
    tblProm_Combination.LastChange,
    tblProm_Combination.ValidTo,
    tblProm_ShopCombination.Combination_fID,
    tblProm_ShopCombination.OrgTree_ID,
    tblProm_ShopCombination.Status
FROM
    tblProm_Combination, tblProm_ShopCombination
WHERE
    tblProm_ShopCombination.Combination_fID = tblProm_Combination.fID
AND
    tblProm_Combination.ValidTo > '$datenew'
AND
    tblProm_Combination.Status != 6
ORDER BY
    tblProm_Combination.ValidTo ASC
"
; ?>



vreemd maar het werkt...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.