Query haalt geen gegevens uit de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike Koopman

Mike Koopman

27/09/2012 20:06:28
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik ben bezig om een script te maken om bepaalde berichten te kunnen lezen. Hierbij wil ik graag het ID van de gebruiker uitlezen uit de tabel user. En de overige stukken wil ik halen uit de tabel berichten. Hierbij is het ID en de afzender aan elkaar gekoppeld door middel van een cijfer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?PHP

$gebruikersnaam
= $_SESSION['gebruikersnaam'];

$gebruik = "SELECT * FROM user WHERE Gebruikersnaam='$gebruikersnaam'";
$gebruiks = mysql_fetch_array($gebruik);

$query = "SELECT * FROM bericht WHERE ontvanger='$gebruiks['ID']'";
?>
<table><?PHP
while($berichten  = mysql_fetch_array($query)){
?>

<tr>
    <td><?PHP echo $berichten['afzender']; ?></td>
    <td><?PHP echo $berichten['onderwerp']; ?></td>
</tr>
<?PHP } ?>
</table>


Zou iemand mijn kunnen helpen?

Met Vriendelijke groet,

Mike Koopman
Gewijzigd op 27/09/2012 20:07:29 door Mike Koopman
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:39:40
 
Albert de Wit

Albert de Wit

27/09/2012 20:33:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?PHP

$gebruikersnaam
= $_SESSION['gebruikersnaam'];

$gebruik = "SELECT * FROM user WHERE Gebruikersnaam='".$gebruikersnaam."'";
$gebruiks = mysql_fetch_array($gebruik);

$query = "SELECT * FROM bericht WHERE ontvanger='".$gebruiks['ID']."'";
?>
<table><?PHP
while($berichten  = mysql_fetch_array($query)){
?>

<tr>
    <td><?PHP echo $berichten['afzender']; ?></td>
    <td><?PHP echo $berichten['onderwerp']; ?></td>
</tr>
<?PHP } ?>
</table>

Je moet in een query wel je variabelen apart zetten
Gewijzigd op 27/09/2012 20:34:33 door Albert de Wit
 
Mike Koopman

Mike Koopman

27/09/2012 20:44:07
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt voor uw reactie alleen dit werkt niet omdat ik dit hier al een keer heb geprobeerd. Hij krijgt helemaal geen informatie door is wat ik denk.
 
Jaron T

Jaron T

27/09/2012 21:25:38
Quote Anchor link
je bent mysql_query vergeten op regel 5 en regel 8. mysql_fetch_array vraagt niet om een string maar om een query result.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.