Query hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »
Moe BE

Moe BE

30/07/2010 09:54:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met een query probleem!

mijn tabellen
*tblwerknemers
-werknemerId
-naam

*tblKalenderType
-typeId
-type

*tblKalenderpunt
-kalenderpuntId
-dagId
-werknemerId
-typeId
-information

Ik zit met het volgende:
Als mijn kalendertype feestdag is, dan is deze op iedereen van toepassing en staat mijn werknemerId in tblKalenderpunt op 0, deze werknemer bestaat dus niet en dat zorgt voor moeilijkheden bij het ophalen van "naam", "type" en "information". Momenteel beschik ik over volgende query.

"SELECT tblKalenderType.type, tblWerknemers.naam, tblKalenderpunt.information, tblKalenderpunt.kalenderpuntId FROM tblWerknemers, tblKalenderpunt, tblKalenderType WHERE tblKalenderpunt.dagId = 193 AND tblKalenderpunt.werknemerId = tblWerknemers.werknemerId AND tblKalenderpunt.typeId = tblKalenderType.typeId"

Bij uitvoeren van deze query zitten mijn feestdagen dus niet in het resultaat omdat hier geen werknemer voor bestaat.

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? (liefst op basis van de query).
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:39:28
 
Johan Dam

Johan Dam

30/07/2010 10:08:52
Quote Anchor link
AND tblKalenderpunt.werknemerId = tblWerknemers.werknemerId

veranderen in

AND (tblKalenderpunt.werknemerId = tblWerknemers.werknemerId OR tblKalenderpunt.werknemerId IS NULL)

ipv de IS NULL kan je ook = '' doen, dit hangt er maar net vanaf hoe je het opslaat in de database
 
Spike Spade

Spike Spade

30/07/2010 10:10:08
Quote Anchor link
Sorry ik heb nu even geen tijd om het te testen.

Maar ik zou proberen om het op te lossen met een outer join.

tabel en veld benamingen zou ik trouwens niet kamelcase doen!
 
John D

John D

30/07/2010 10:20:55
Quote Anchor link
oplossen moet inderdaad met een outer-join. Je krijgt dan ook de records met feestdagen in het resultaat. Ik heb geen voorbeeld voor je omdat ik in MySQL sql nog geen outer joins heb gebouwd (wel in oracle sql maar dat werkt niet in mysql....)
 
Moe BE

Moe BE

30/07/2010 10:26:40
Quote Anchor link
@Johan: Dit biedt geen oplossing omdat je dan gewoon voor elke werknemer een record krijgt, terwijl je er eigenlijk maar 1 moet hebben waar geen werknemer in vermeld staat.
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 10:35:50
Quote Anchor link
Mijn eerste idee was ook om per werknemer zo'n extra recordje toe te laten voegen (kan automatisch met 1 query gedaan worden, dus niet extra werk) maar dat loopt na een tijdje mis als er werknemers bij komen bijvoorbeeld.

Vervolgens raad ik je aan om met JOIN te gaan werken ipv die AND telkens bij de WHERE. Het zal je query veel overzichtelijker houden en het kan een oplossing bieden net als Spike Spade zegt dmv een outer join of iets dergelijks toe te passen. Als je dit doet, dan zal bij de velden waar geen link is naar een werknemer (staat op NULL, ik zou niet opteren voor 0 want dat kan ook een ID zijn) het veld tbwerknemers.naam NULL zijn.

(waarom trouwens tbl ervoor? Het IS toch al een table? Kan je het verwarren met iets anders dan?)
 
Moe BE

Moe BE

30/07/2010 10:55:02
Quote Anchor link
Dan zal ik eens aan de slag gaan met Joins.

Hipska BE op 30/07/2010 10:35:50:
(waarom trouwens tbl ervoor? Het IS toch al een table? Kan je het verwarren met iets anders dan?)


Ik heb het zo aangeleerd gekregen op school en blijven doen.
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 11:03:43
Quote Anchor link
Nooit dingen doen die men je aanleert op school qua programmeerstijl :p
 
Moe BE

Moe BE

30/07/2010 11:26:10
Quote Anchor link
En de resulterende query is:

SELECT * FROM (tblKalenderpunt LEFT JOIN tblWerknemers ON tblKalenderpunt.werknemerId = tblWerknemers.werknemerId) LEFT JOIN tblKalenderType ON tblKalenderpunt.typeId = tblKalenderType.typeId WHERE tblKalenderpunt.dagId = 139
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 11:36:14
Quote Anchor link
Doet die query nu wat je verlangde?

2 opmerkingen:
1) * ? laat gewoon die velden zoals het voordien was
2) waarom haakje rond tabellen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT
  veld1,
  veld2
FROM tblKalenderpunt
LEFT JOIN
  tblWerknemers
ON
  tblKalenderpunt.werknemerId = tblWerknemers.werknemerId
LEFT JOIN tblKalenderType
ON
  tblKalenderpunt.typeId = tblKalenderType.typeId
WHERE
  tblKalenderpunt.dagId = 139
 
Moe BE

Moe BE

30/07/2010 13:49:23
Quote Anchor link
@Hipska: hij doet nu helemaal wat ik verlangde

Zonder de haakjes werd mijn query niet uitgevoerd.
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 14:58:35
Quote Anchor link
Dat is vreemd...

Dus zoals ik hem plaatste doet hij het niet?
Wat geeft ie als foutmelding?
 
Moe BE

Moe BE

30/07/2010 15:13:52
Quote Anchor link
Ik weet niet meer juist wat hij als foutmelding gaf, maar het hij zei iets over een fout in het FROM gedeelte.

Mss ook even bijvermelden dat het hier over een access database gaat.
 
Hipska BE

Hipska BE

30/07/2010 15:18:11
Quote Anchor link
Ah, Access SQL ken ik niet zo goed, maar zou niet veel mogen afwijken van standaard SQL.

Waarom moet die tweede JOIN dan niet tussen haakjes vraag ik mij dan af.
 
Moe BE

Moe BE

30/07/2010 15:21:43
Quote Anchor link
Ik vind het er zo ook vreemd uit zien, maar had een voorbeeldje gevonden op het net en het werkt. Dus ik ben tevreden. (Moet jij trouwens niet aan het werk zijn?)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.