Query in array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Dd dd

dd dd

30/12/2010 22:45:04
Quote Anchor link
Hey,

Weet iemand hoe ik een data uit een query in een arry kan stoppen. Behalve mysql_fetch_array?

Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:11:33
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 22:48:10
Quote Anchor link
Bedoel je dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

    $query
= "SELECT * FROM tabel";
    $result = mysql_query($query);
    
    if($result)
    {

        
        $array = array();

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

        
            $array[] = $row['naam'];
        
        }

        
        echo '<pre>';
        print_r($array);
        echo '</pre>';
    
    }

    else
    {
    
        echo 'Er is een fout opgetreden.';
    
    }


?>
Gewijzigd op 30/12/2010 22:49:41 door Mike Smit
 
Dd dd

dd dd

30/12/2010 22:57:27
Quote Anchor link
Dat werkt wel maar hij geeft steeds aan dat me var geen array is

Foutmeldingen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Notice: Undefined variable: smilies
Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array
Notice: Undefined variable: smilies  on line 52

Warning: array_values() [function.array-values]: The argument should be an array  on line 52

Warning: Invalid argument supplied for foreach()  on line 56

Warning: array_map() [function.array-map]: Argument #2 should be an array  on line 58

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array  on line 58

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array  on line 58

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array  on line 60
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 22:58:14
Quote Anchor link
Post je hele script eens.
 
Dd dd

dd dd

30/12/2010 23:00:49
Quote Anchor link
[code
$keys = array_keys($smilies);
$values = array_values($smilies);
$new = array();


foreach($values as $name => $image)
$new[] = '<img src="'._ROOT_.'img/smileys/'.$image.'" title="" alt="" />';
$keys = array_merge($keys, array_map('strtoupper', $keys));
$this->_replace = array(
'find' => array_merge(array('&quot;'), $keys),
'replace' =>
array_merge(array('"'), $new, $new)
);
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 23:01:56
Quote Anchor link
Het begint ermee dat $smilies niet bestaat. Waar moet die variabele vandaan komen? Waarom bestaat hij niet?
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 23:01:58
Quote Anchor link
Probeer dit eens inplaats van een foreach.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    for($i = 0; $i <= count($array); $i++)
    {

    
        echo $array[$i];    
    
    }


?>
 

30/12/2010 23:08:08
Quote Anchor link
Mike Smit op 30/12/2010 23:01:58:
Probeer dit eens inplaats van een foreach.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    for($i = 0; $i <= count($array); $i++)
    {

    
        echo $array[$i];    
    
    }


?>


Dat maakt dus geen ene zak uit. Het probleem begint al d'r mee dat die $smileys niet bestaat.
 
Dd dd

dd dd

30/12/2010 23:10:07
Quote Anchor link
Die zit in me config en die andere code die ik net gaf zit in een class, en die include ik dan in me config.
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 23:13:20
Quote Anchor link
@Karl wat ben jij altijd vriendelijk zeg. Overigens vroeg ik alleen of die het wou proberen en dan maakt het me eigenlijk nog niets uit of het wat uit maakt. Ik had ook al lang gezien dat die array $smileys niet bestaat.
Gewijzigd op 30/12/2010 23:14:36 door Mike Smit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 23:14:05
Quote Anchor link
Dat kun jij prima doen, maar die foutmelding is duidelijk: $smilies bestaat niet op het punt waar jij hem nodig hebt.

ps. Dit was @ Shahiem...
Gewijzigd op 30/12/2010 23:15:35 door Joren de Wit
 

30/12/2010 23:22:14
Quote Anchor link
Mike Smit op 30/12/2010 23:13:20:
@Karl wat ben jij altijd vriendelijk zeg. Overigens vroeg ik alleen of die het wou proberen en dan maakt het me eigenlijk nog niets uit of het wat uit maakt. Ik had ook al lang gezien dat die array $smileys niet bestaat.


Waarom zou hij het moeten proberen als het toch niet gaat werken omdat het voor de loop al niet werkt?
 
Dd dd

dd dd

30/12/2010 23:24:23
Quote Anchor link
Heb het nu in me functie gedaan van me class. Dan werkt ie wel perfect. alleen hij weergeeft me smiley niet.

De smileys heb ik in me database staan en nu heb ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$query = mysql_query("SELECT
                                id,
                                naam,
                                tag
                            FROM
                                smileys");
        $smilies = array();

        while($row = mysql_fetch_assoc($query))
        {
        
            $smilies[] = $row['naam'];
        
        }


Maar als ik dan :D doe dan laadt hij de image daar niet van.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 23:26:02
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je de afbeeldingen van de smilies gewoon op je server hebt staan? Dan zul je de bestandsnaam dus in een <img> tag moeten verwerken om de daadwerkelijke afbeelding weer te geven...
 
Dd dd

dd dd

30/12/2010 23:29:03
Quote Anchor link
Ja dat snap ik en dat heb ik ook, maar dat doet hij niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
$query = mysql_query("SELECT
                                id,
                                naam,
                                tag
                            FROM
                                smileys");
        $smilies = array();

        while($row = mysql_fetch_assoc($query))
        {
        
            $smilies[] = $row['naam'];
        
        }
      
        $keys   = array_keys($smilies);
        $values = array_values($smilies);
        $new    = array();
            

    foreach($values as $name => $image)
    $new[] = '<img src="'._ROOT_.'img/smileys/'.$image.'" title="" alt="" />';
    $keys = array_merge($keys, array_map('strtoupper', $keys));
    $this->_replace = array(
                            'find' => array_merge(array('&quot;'), $keys),
                            'replace' => array_merge(array('"'), $new, $new)
                                    );
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 23:31:07
Quote Anchor link
Kijk eens naar de broncode van je pagina, en dan met name naar het stukje wat je met deze code genereert. Klopt dat? Waarschijnlijk niet (anders hadden die smilies er wel gestaan), dus ga na wat er fout gegaan is...
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 23:31:12
Quote Anchor link
Karl Karl op 30/12/2010 23:22:14:
Mike Smit op 30/12/2010 23:13:20:
@Karl wat ben jij altijd vriendelijk zeg. Overigens vroeg ik alleen of die het wou proberen en dan maakt het me eigenlijk nog niets uit of het wat uit maakt. Ik had ook al lang gezien dat die array $smileys niet bestaat.


Waarom zou hij het moeten proberen als het toch niet gaat werken omdat het voor de loop al niet werkt?


Het was een alternatief. Maargoed zoals het nu werkt, werkt het beter.
 
Dd dd

dd dd

30/12/2010 23:32:50
Quote Anchor link
Ik krijg geen broncode te zien van me image. Hmm
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 23:33:37
Quote Anchor link
Staat er niks in de src van de img? Of zie je heel de img niet terug in je broncode?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="" alt="Afbeelding" />
Gewijzigd op 30/12/2010 23:33:57 door Mike Smit
 
Dd dd

dd dd

30/12/2010 23:34:31
Quote Anchor link
Heel de img tag
 
Mike Smit

Mike Smit

30/12/2010 23:35:28
Quote Anchor link
Ik zie ook nergens een echo? Of post even het bestand waar je de classe en de funtie aanroept.
Gewijzigd op 30/12/2010 23:37:03 door Mike Smit
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.