Query linken naar id

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geert

Geert

01/10/2006 09:07:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik heb een query die een lijst van namen maakt. Maar ik wil nu op de naam kunnen klikken en dat hij dan de pagina opent met de ID van de betreffende naam ( index.php?id=.. )
ik gebruik de query nu verkeerd maar hoe moet ik het wel doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include("connect.php");
     echo '<b>Garnaal:</b><br><br>';
$query = 'SELECT naamgarnaal FROM Garnalenkweker_DB_Garnalen';  
$result = mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());  
while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{


    echo '- '.$row['naamgarnaal'].'<br>';  

}

?>


Groetjes,
Geert
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Geert
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:49:12
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

01/10/2006 09:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include("connect.php");
     echo '<b>Garnaal:</b><br><br>';
$query = 'SELECT naamgarnaal FROM Garnalenkweker_DB_Garnalen';  
$result = mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());  
while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{


    echo "- '.$row["naamgarnaal"].'<br>";  

}

?>


Ik denk dat het aan '.$row["naamgarnaal"].' ligt.
Daar hef je de ' al op voordat er iets staat :P
Quote:
echo '- '.$row['naamgarnaal'].'<br>';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Geert

Geert

01/10/2006 09:50:00
Quote Anchor link
deze query werkt wel maar ik weet niet hoe ik hem moet uitbreiden. Er komt een lijstje met namen te staan en ik wil dat ik op iedere naam kan klikken en dat hij dan de URL index.php?id=.. opent. hoe doe ik dat precies?

Groetjes
 
Red Crew

Red Crew

01/10/2006 10:05:00
Quote Anchor link
dan maak je bijv een actie aan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
echo '<a href="'.$row['id'].'?action=userdetail" title="Details" class="formleft">'.$row['naamgarnaal'].'</a>';//waar $row['id'] de id is van de gekozen naam

if ( isset ($_GET['action']) && $_GET['action'] == "userdetails" ) {
    //hier komen dan de gegevens van de user die ophaalt aan de hand van $_GET['id']
}
[
/code]

P.S. er kunnen typfouten in staan ik hebt het gauw uit getypt zonder controle
 
K i p

K i p

01/10/2006 11:04:00
Quote Anchor link
echo "- '.$row["naamgarnaal"].'<br>";

Als je je echo begint met een dubbele quote (") kun je hem niet afsluiten met een enkele('). Oftewel, deze echo zal letterlijk deze html outputten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
-'.hierdewaardevanrownaamgarnaal.'<br>

Ik denk dat je dit bedoelt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    echo '- '.$row["naamgarnaal"].'<br />';  


Groet,

Boris
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

01/10/2006 11:11:00
Quote Anchor link
Dan toch zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '- '.$row['naamgarnaal'].'<br />';
?>
 
K i p

K i p

01/10/2006 11:17:00
Quote Anchor link
Wat is het verschil?
 
Geert

Geert

01/10/2006 15:55:00
Quote Anchor link
heb de code al gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include("connect.php");
     echo '<b>Garnaal:</b><br><br>';
$query = 'SELECT id , naamgarnaal FROM Garnalenkweker_DB_Garnalen ORDER BY naamgarnaal';  
$result = mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());  
while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{


        echo "<a href=\"database/garnaal.php?id=".$row['id']."\">".$row['naamgarnaal']."</a>  " .'<br>';


}

?>


dankje voor de reactie,
groetjes Geert
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.