Query probleem met BETWEEN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs X

Thijs X

09/03/2007 13:49:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal

Zit met het volgende probleem:
Heb een kalender gemaakt en wil bij elke dag die de kalender dan weergeeft controleren of er een expositie is.
ik heb deze query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$datum
= $jaar."-".$maand."-".$dag;
$query = mysql_query("SELECT id, locatie FROM exposities WHERE '".$datum."' BETWEEN begin_datum AND eind_datum");
?>


En het werkt wel op mn localhost maar niet op de server waar ik hem moet hebben draaien,
De inhoud en de databases zijn precies hetzelfde ook zijn begin_datum en eind_datum een DATE veld. Hij geeft ook geen fout weer of iets dergelijks.
Iemand enig idee hoe dit kan?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:49:22
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/03/2007 13:56:00
Quote Anchor link
Ook niet als je ff error_reporting aanzet ?

misschien heeft je host een oude PHP of oude mysql versie?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/03/2007 14:12:00
Quote Anchor link
Je controleert ook nergens of je query wel gelukt is. Ik mis dus iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(!$query)
{

     trigger_error(mysql_error());
}

else
{
    // ga verder met het script
}
?>
 
Thijs X

Thijs X

09/03/2007 14:15:00
Quote Anchor link
@ Blanche dat doe ik wel degelijk maar heb niet mn hele script gepost alleen even de relevante query.

Op die server draait idd een andere versie van MySQL namelijk Versie 3.23.58
Ben nog aan het zoeken of BETWEEN ook in die versie word ondersteund
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/03/2007 14:19:00
Quote Anchor link
Ok, maar als BETWEEN niet ondersteund zou worden, zou je query moeten mislukken en zou er een foutmelding gegeven moeten worden...

Wat krijg je nu dan te zien, of zie je helemaal niets?
 
Thijs X

Thijs X

09/03/2007 14:29:00
Quote Anchor link
Daarom vond ik het al zo raar, ik krijg niks te zien geen error of niks.
Terwijl ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script

gebruik

Hij geeft gewoon niet weer wat hij zou moeten weergeven.

Edit:
Probleem Opgelost!

Datum stond in 2007-3-9 en dat pakte de server niet.
Oplossing:
2007-03-09 van gemaakt wanneer dag en maand uit 1 getal bestaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Frank -

Frank -

09/03/2007 15:07:00
Quote Anchor link
Quote:
Op die server draait idd een andere versie van MySQL namelijk Versie 3.23.58
Hmmm, enig idee hoe oud en slecht deze database is?

Vraag de provider om een nieuwere versie (5.1 is de meest recente, maar 5.2 komt er al aan) te installeren. Dan ben je van een hele hoop ellende verlost.
 
Thijs X

Thijs X

09/03/2007 15:46:00
Quote Anchor link
Ja heb de provider ook al mailtje gestuurd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.