Query probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »
Bas Matthee

Bas Matthee

23/07/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben met een zoekfunctie bezig, waarin ik kan zoeken op leeftijd, geslacht, en naam. De naam moet gechecked worden in 2 velden: profielnaam en voornaam, echter is het zo dat ik het niet voor elkaar krijg om alleen de actieve leden te totn i.p.v. ale leden. De (gegenereerde) query ziet er als vogt uit:


SELECT * FROM profielen
WHERE profielnaam LIKE '%Bas%'
OR voornaam LIKE '%Bas%'
AND DATE(geboortedatum) BETWEEN 2008-07-23
AND 1983-07-23 AND geslacht = 'man'
AND actief = 1

Maar omdat ik in het begin OR gebruik, lijkt het wel:
Of SQL denkt na het vinden van de naam in 1 van de 2 velden, dat ie de AND's niet meer hoeft te doen omdat er OR in voorkomt..

Iemand suggesties?

PS heb ook dit geprobeerd:

SELECT * FROM profielen
WHERE profielnaam OR voornaam LIKE '%Bas%'
AND DATE(geboortedatum) BETWEEN 2008-07-23
AND 1983-07-23 AND geslacht = 'man'
AND actief = 1

Kortom: De query werkt, maar doet NIKS met de [AND actief = 1]
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:49:57
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Bij OR en AND haken gebruiken.
(.... OR ...) AND ....
of
..... OR ( .... AND .... )
 
Bas Matthee

Bas Matthee

23/07/2008 12:25:00
Quote Anchor link
Maar as ik em ff simpeltjes test, zo dus:

SELECT * FROM profielen WHERE (voornaam OR profielnaam) LIKE '%Bas%' AND actief = 1

krijg ik geen rijen terug :S
 
Bas Matthee

Bas Matthee

23/07/2008 12:26:00
Quote Anchor link
Heb het al! SELECT * FROM profielen WHERE (voornaam LIKE '%%' OR profielnaam LIKE '%%') AND actief = 1

Super bedankt!!! (k)

PS: sorry, had m'n vorige bericht moeten editten.... exuses!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Matthee
 
Spike Spade

Spike Spade

23/07/2008 12:26:00
Quote Anchor link
nee dat werkt ook niet.

zo:
SELECT * FROM profielen WHERE (voornaam LIKE '%Bas%' OR profielnaam LIKE '%Bas%') AND actief = 1
 
Frank -

Frank -

23/07/2008 12:29:00
Quote Anchor link
Een datum moet je als string behandelen en dus tussen quotes zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
BETWEEN '2008-07-23'
AND '1983-07-23'

Doe je dat niet, dan wordt het een rekensom:
2008 minus 07 minus 23....
 
Bas Matthee

Bas Matthee

23/07/2008 12:33:00
Quote Anchor link
Dit is nu m'n query, echter is het zo dat er nu helemaal geen resultaten meer uit de DB komen :S De datum van het profiel in DIT geval is 1984-04-27..

SELECT * FROM profielen
WHERE (voornaam LIKE '%Tha%' OR profielnaam LIKE '%Tha%')
AND DATE(geboortedatum) BETWEEN '2008-07-23' AND '1983-07-23'
AND geslacht = 'man'
AND actief = 1

Help?

BTW: dit is de opbouw code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$query
= "SELECT * FROM profielen WHERE (voornaam LIKE '%".$profielnaam."%' OR profielnaam LIKE '%".$profielnaam."%')";
    
    if (isset($_POST['leeftijd']) && $_POST['leeftijd'] != 0) {
    
        $datum_vandaag = date('Y-m-d');
        
        $datum_leeftijd = date('Y') - $_POST['leeftijd'] ;
        $datum_leeftijd = $datum_leeftijd . date('-m-d');
        
        $query .= " AND DATE(geboortedatum) BETWEEN '".$datum_vandaag."' AND '".$datum_leeftijd ."' ";
    
    }

    
    if (isset($_POST['geslacht_1']) && !isset($_POST['geslacht_2'])) {
    
        $query .= " AND geslacht = 'man'";
    
    }
elseif (!isset($_POST['geslacht_1']) && isset($_POST['geslacht_2'])) {
    
        $query .= " AND geslacht = 'vrouw'";
    
    }

    
    $query .= ' AND actief = 1';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Matthee
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Je gebruikt wel een DATE veld in de database?
 
Bas Matthee

Bas Matthee

23/07/2008 12:43:00
Quote Anchor link
http://www.jeleukstefotoshoot.nl/SITE/profiel.php?onderdeel=portfolio_overzicht

Daar staat het resultaat, rechts zoeken, dan kom je bij de results. Ik heb de query even ge-echoot
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Matthee
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2008 12:55:00
Quote Anchor link
Echo de mysql_error() eens, Er zit nog steeds een fout in.
SELECT * FROM profielen WHERE (voornaam LIKE '%'bas%' OR profielnaam LIKE '%'bas%') AND DATE(geboortedatum) BETWEEN '2008-07-23' AND '1983-07-23' AND actief = 1
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/jeleukstefotoshoot.nl/httpdocs/SITE/modules/zoeken/zoekresultaten.php on line 40
 
Bas Matthee

Bas Matthee

23/07/2008 13:08:00
Quote Anchor link
in jou geval heb je een quote gebruikt, heb die check er nog niet in zitten. je hebt gezocht op: 'bas en niet op bas, maar zonder quote, geen error

edit: zie het al. ik heb de datums omgedraaid, nu werkt het, bedankt iig!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Matthee
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Bas Matthee schreef op 23.07.2008 13:08:
in jou geval heb je een quote gebruikt

Nee hoor.

Notice: Undefined variable: datum_van in /var/www/vhosts/jeleukstefotoshoot.nl/httpdocs/SITE/modules/zoeken/zoekresultaten.php on line 29

Notice: Undefined variable: datum_tot in /var/www/vhosts/jeleukstefotoshoot.nl/httpdocs/SITE/modules/zoeken/zoekresultaten.php on line 29
 
Bas Matthee

Bas Matthee

23/07/2008 13:57:00
Quote Anchor link
die laatste errors zijn van NA mijn post, toen ben ik verder egaan. Heb em helemaal omgegooid, alles werkt nu, heb er paginanummering bij gedaan, etc..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.