query samen voegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The master

the master

31/01/2007 11:51:00
Quote Anchor link
Ik heb 2 queries.
Deze check de datase op alle voorkomende gegevens met de ingevoerde waarde in de tekstvakjes

$query= "SELECT * FROM vereniging WHERE ver_nr LIKE'%$ver_nr%'AND ver_naam LIKE'%$ver_naam%' AND
nm_adm LIKE '%$nm_adm%' AND pl_adm LIKE'%$pl_adm%' ;";

De volgende query controleerd of het ingevoerde nummer in het tekstvak ringnummer
valt tussen het begin en het einde van een reeks.
//$query="select * from vereniging where ver_nr = ( select ver_nr from ver_ring where '$ringnummer' between reeks_van and reeks_tot)";

ik heb bv reeks_van 1115 en reeks_tot 1125

als ik zoek op 1120 moet die de ver_nr geven waar 1120 tussen past.

deze queries werken ALLEEN heel goed, maar ik wil ze allebij uit kunnen voeren

zonder 2 knopjes te maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:00:19
 
Robert Deiman

Robert Deiman

31/01/2007 12:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(!empty($reeks_tot)){
   // hier query voor de reeksten
   }
else{
   // hier query voor de controle van namen
   }
?>


dus als je dan een reeks invult, dan pakt die de 2e query, als je die niet invult de 1e query, dat is al 1 oplossing.

Andere oplossing is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "SELECT * FROM vereniging WHERE ver_nr LIKE'%$ver_nr%'AND ver_naam LIKE'%$ver_naam%' AND
nm_adm LIKE '%$nm_adm%' AND pl_adm LIKE'%$pl_adm%' OR ver_nr IN( select ver_nr from ver_ring where '$ringnummer' between reeks_van and reeks_tot)"
;
?>
 
The master

the master

31/01/2007 12:54:00
Quote Anchor link
de tweede werkt niet, hij laad nog steeds standaard alle waarden zien :(
ga nu even de eerste testen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.