query uit 2 tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton

Ton

27/04/2006 09:01:00
Quote Anchor link
Ik probeer meerdere lijsten te maken uit 2 tabellen waarbij ik gebruik maak van de volgende velden:

bedrijven :
Rekhouder
Houder
Costcenter

ritten
Datum
Costcenter
Bedrag

Mijn bedoeling is dat de lijst er zo uitkomt :

Uitdraai voor Rekhouder

Lijst voor Costcenter Houder
Datum Bedrag
Datum Bedrag
Datum bedrag

Lijst voor Costcenter Houder
Datum Bedrag
Datum Bedrag
Datum Bedrag

etc

Ik heb onderstaand geprobeert maar blijf errors geven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$RekhouderID = $_GET['id'];
$month = $_GET['date'];

$query = "SELECT ritten.ritID, ritten.Datum,  ritten.Bedrag, bedrijven.Houder, bedrijven.Rekhouder, bedrijven.Costcenter, ritten.Costcenter WHERE ritten.Costcenter = bedrijven.Costcenter AND bedrijven.Rekhouder=$RekhouderID AND MONTH(ritten.Datum) = $month ORDER by ritten.Datum";

$result = mysql_query($query) or trigger_error(mysql_error());

met deze code krijg ik als ie zou werken natuurlijk maar 1 lange lijst, een hint hoe ik meerdere lijsten per Costcenter krijg zou heel welkom zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:26:14
 
ArendJan

ArendJan

27/04/2006 09:04:00
Quote Anchor link
Ik vindt het een beetje onduidelijk verhaal, heb je misschien een voorbeeld ofzo?
 
ArendJan

ArendJan

27/04/2006 09:08:00
Quote Anchor link
Misschien moet je met een if en else werken, want je wilt verschillende lijsten begrijp ik?
 
Ton

Ton

27/04/2006 09:10:00
Quote Anchor link
hehe als ik een voorbeeld had werkte het al.

Dacht dat bovenstaande bedoeling wel duidelijk was. Ik heb dus 1 tabel waarin je een rekeninghouder hebt waaronder diverse Costcenters vallen.
dus:

Daarnaast tabel met datum Costcenter en bedrag.

De uiteindelijke bedoeling is dat ik PER Rekhouder een lijst krijg opgesplitst in Costcenters.

Een Rekhouder heeft meerdere Costcenters onder zich
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ton
 
ArendJan

ArendJan

27/04/2006 09:15:00
Quote Anchor link
Ja oke ik bedoelde misschien een screenshot of een voorbeeld op een andere website die wel werkt...
:)
 
Ton

Ton

27/04/2006 22:14:00
Quote Anchor link
Heb het inmiddels zelf opgelost : de meesten zien wel wat ik hier doe.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
ConnectToDb($dbServer, $dbUser, $dbPass, $dbName);
mysql_select_db($dbName) or die("Unable to select database $dbName");
$query1 = mysql_query("SELECT Rekhouder, Houder, Costcenter FROM bedrijven WHERE Rekhouder = '$RekhouderID' ORDER BY Costcenter ASC");
if(mysql_error()) {print(mysql_error());}
while($row = mysql_fetch_array($query1)){
    echo "<hr>";
    echo $row['Costcenter']. " - ". $row['Houder'];
     echo "<table>";
    echo "<tr> <th width=80>Date</th> <th width=200>Start</th> <th width=200>End</th> <th width=200>Client</th> <th colspan=2 border=0 width=90>Amount</th></tr>";
$eindbedrag=$eindbedrag+$totbedrag;
$totbedrag=0;
$query2 = mysql_query("SELECT ritID, Datum, DATE_FORMAT(Datum,'%d-%m-%Y') as ritdatum, DATE_FORMAT(Datum,'%m') AS maand, Start, Eind, Bedrag, Klant, Contant, Costcenter FROM ritten WHERE Costcenter = '$row[Costcenter]' AND MONTH(Datum) = $month ORDER BY Datum");
while($row2 = mysql_fetch_array($query2)){
$totbedrag=$totbedrag+$row2['Bedrag'];

    echo "<tr><td>";
    echo $row2['ritdatum'];
    echo "</td><td>";
    echo $row2['Start'];
    echo "</td><td>";
    echo $row2['Eind'];
    echo "</td><td>";
    echo $row2['Klant'];
    echo "</td><td border=0>&#8364</td><td align=right border=0>";
    echo $row2['Bedrag'];
    echo ",00</td></tr>";
}

echo "<tr><td colspan=4 align=right>";
echo "Summary&nbsp&nbsp&nbsp;";
echo "</td><td>&#8364</td><td align=right>";
echo $totbedrag;
echo ",00</td></tr>";
echo "</table>";
}


Print "<hr><p>Total Due :  Euro $eindbedrag </p>";    
// Close the database connection
mysql_close()
[
/code]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.