Query uitbreiden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

04/10/2023 22:12:24
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een query met Select.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
SELECT
                IF (SUBSTRING(prstshp_product_lang.name, 1, 2) = '1 ',
                    
                    LOWER( SUBSTRING_INDEX(
                    SUBSTRING(
                        prstshp_product_lang.name,
                        LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' ', 2 ) ) + 2,
                        LENGTH( prstshp_product_lang.name ) - LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' ', 2 ) )
                    ), ' - ', 1 ) ),
                    
                      LOWER( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' - ', 1 ) )
                    
                ) AS soort,

                SUM(
                    IF (prstshp_product.product_type = 'pack',
                        prstshp_order_detail.product_quantity * prstshp_pack.quantity,
                        prstshp_order_detail.product_quantity
                    )
                ) AS AantalInSoort
                
                FROM prstshp_orders
                LEFT JOIN prstshp_order_detail
                    on prstshp_order_detail.id_order = prstshp_orders.id_order
                    
                LEFT JOIN prstshp_pack
                    on prstshp_pack.id_product_pack = prstshp_order_detail.product_id

                LEFT JOIN prstshp_product
                    ON (prstshp_product.id_product = prstshp_order_detail.product_id AND prstshp_product.product_type = '')
                    OR (prstshp_product.id_product = prstshp_pack.id_product_item )
                    
                LEFT JOIN prstshp_product_lang
                    on prstshp_product_lang.id_product = prstshp_product.id_product
                    AND prstshp_product_lang.id_lang = 1
                    AND prstshp_product_lang.id_shop = prstshp_orders.id_shop
                    
                WHERE ".$current_status."
                
               GROUP BY
                    prstshp_orders.id_order, soort;


De uitkomst van deze query zijn 2 velden: soort en AantalInSoort
Ik wil de regels die hierin voorkomen, vergelijken met een database tabel: prstshp_collect_productstype_packing
Deze tabel bevat:
- id (autom.nummer)
- producttype (text)
- quantity (int)
- id_packing (maar deze is even niet van belang)

De regels die er nog niet in voorkomen, moeten er aan worden toegevoedgd.

Ik ben benieuwd of iemand een oplossing weet.
Alvast bedankt,
Frits
Gewijzigd op 04/10/2023 22:32:13 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 05:02:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/10/2023 22:31:23
Quote Anchor link
Het was even kijken, maar zelf zit ik aan een subquery met INSERT te denken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO prstshp_collect_productstype_packing (producttype, quantity)
SELECT soort, SUM(AantalInSoort)
FROM (.............


En dit op het einde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ON DUPLICATE KEY UPDATE quantity = quantity + VALUES(quantity);
Gewijzigd op 04/10/2023 22:31:35 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

05/10/2023 10:12:23
Quote Anchor link
Ik neem aan dat `soort` en `AantalInSoort` overeenkomen met de kolommen `producttype` en `quantity` in de tabel `prstshp_collect_productstype_packing` (waaruit ik afleid dat je PrestaShop gebruikt?)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
WITH nieuw AS (  -- rekent tussentijds resultaat uit
  SELECT soort, AantalInSoort
  FROM (<je query>) AS bron
    LEFT JOIN prstshp_collect_productstype_packing AS doel
    ON bron.soort = doel.producttype
  WHERE doel.id IS NULL  -- rij is niet aanwezig in doeltabel
)
INSERT INTO prstshp_collect_productstype_packing (producttype, quantity)
SELECT soort, AantalInSoort
FROM nieuw

Dit voegt de regels toe die nog niet voorkomen zoals je vroeg.

Het tussentijdse resultaat is van belang omdat je niet tegelijkertijd data kan selecteren uit de tabel die je gaat wijzigen.
Gewijzigd op 05/10/2023 10:13:07 door Ad Fundum
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

05/10/2023 12:16:26
Quote Anchor link
- Ariën - en Ad Fundum bedankt voor het antwoord. Ik heb een hoop van jullie geleerd.

En ja ik gebruik Prestashop. Maar ik heb er wel wat tabellen naast gebouwd en wat php pagina's om onze verzending beter te stroomlijnen. Ik wil nu per order bekijken welke verpakking in nodig heb. Het vullen van de eerder genoemde tabel is daar ook een onderdeel van.

producttype is van het type text met utf8_general_ci
quantity is van het type int(11)

Ik weet niet of dat dat juist is als ik het vergelijk met de query. Maar ik denk van wel.


Toevoeging op 05/10/2023 13:32:59:

Ik probeer hem eerst uit voor ik het in php code ga zetten.
In PHPMyAdmin krijg ik de volgende foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
#1064 - Er is iets fout in de gebruikte syntax bij 'INSERT INTO prstshp_collect_productstype_packing (producttype, quantity)
SEL...' in regel 55


de code zoals ik die nu heb is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
WITH nieuw AS (  -- rekent tussentijds resultaat uit
  SELECT soort, AantalInSoort
  FROM (
             SELECT
                IF (SUBSTRING(prstshp_product_lang.name, 1, 2) = '1 ',
                    
                    LOWER( SUBSTRING_INDEX(
                    SUBSTRING(
                        prstshp_product_lang.name,
                        LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' ', 2 ) ) + 2,
                        LENGTH( prstshp_product_lang.name ) - LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' ', 2 ) )
                    ), ' - ', 1 ) ),
                    
                      LOWER( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' - ', 1 ) )
                    
                ) AS soort,

                SUM(
                    IF (prstshp_product.product_type = 'pack',
                        prstshp_order_detail.product_quantity * prstshp_pack.quantity,
                        prstshp_order_detail.product_quantity
                    )
                ) AS AantalInSoort
                
                FROM prstshp_orders
                LEFT JOIN prstshp_order_detail
                    on prstshp_order_detail.id_order = prstshp_orders.id_order
                    
                LEFT JOIN prstshp_pack
                    on prstshp_pack.id_product_pack = prstshp_order_detail.product_id

                LEFT JOIN prstshp_product
                    ON (prstshp_product.id_product = prstshp_order_detail.product_id AND prstshp_product.product_type = '')
                    OR (prstshp_product.id_product = prstshp_pack.id_product_item )
                    
                LEFT JOIN prstshp_product_lang
                    on prstshp_product_lang.id_product = prstshp_product.id_product
                    AND prstshp_product_lang.id_lang = 1
                    AND prstshp_product_lang.id_shop = prstshp_orders.id_shop
                    
                WHERE current_state=2
                    OR current_state=3
                    OR current_state=11
                    OR current_state=20
                
               GROUP BY
                    prstshp_orders.id_order, soort
  ) AS bron
    
    LEFT JOIN prstshp_collect_productstype_packing AS doel
    ON bron.soort = doel.producttype
    
  WHERE doel.id IS NULL  -- rij is niet aanwezig in doeltabel
)
INSERT INTO prstshp_collect_productstype_packing (producttype, quantity)
SELECT soort, AantalInSoort
FROM nieuw;
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/10/2023 08:46:27
Quote Anchor link
Frits van Leeuwen op 05/10/2023 12:16:26:
producttype is van het type text met utf8_general_ci
quantity is van het type int(11)

Kan je negeren tot het misgaat; MySQL / MariaDB doen net als PHP aan impliciete type casting, dwz. ze passen het datatype aan naar gelang de producten denken dat het goed is, ook al is dat soms niet precies wat je bedoelt (en dan pas moet je bijsturen).
Als je op mijn spoor zit en liever voorkomt dan geneest, moet je een andere database als PostgreSQL gebruiken, of zelf heel scherp in de gaten houden wat MySQL / MariaDB aan het doen is. En dat is geen doen.
 
Ivo P

Ivo P

06/10/2023 11:26:15
Quote Anchor link
mis je niet een ; voor INSERT?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

06/10/2023 12:21:59
Quote Anchor link
In het voorstel van "Ad Fundum" staat die ook niet.
Ik ben nog niet zo thuis in SQL dat ik deze variant ken, maar aangezien het "nieuw" als een tabel in het geheugen wordt gemaakt en vervolgens in de INSERT wordt gebruikt, lijkt mij dat hier geen ; moet. Maar misschien dat "Ad Fundum" dit beter kan verklaren.
Gewijzigd op 06/10/2023 12:22:34 door Frits van Leeuwen
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/10/2023 14:08:20
Quote Anchor link
Even een reactie tussendoor.
De syntax in mijn vorige vorige post heet CTE (Common Table Expressions), en kan je gebruiken om queries te versimpelen en om zogenaamde recursieve queries te maken.
In mijn post gebruik ik het, omdat het resultaat van een CTE eerst wordt uitgerekend door de database, waarna je het resultaat kan gebruiken in een andere query. Zonder dat het tussentijdse resultaat nog verandert.

Zie ook:
- https://www.mysqltutorial.org/mysql-cte/
- https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/with.html#common-table-expressions
- https://stackoverflow.com/questions/15574281/using-the-with-clause-in-an-insert-statement
Gewijzigd op 06/10/2023 14:09:16 door Ad Fundum
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

06/10/2023 14:22:30
Quote Anchor link
Ad Furdum, bedankt voor de verduidelijking. In tussen ben ik ook opzoek gegaan naar het WITH statement op deze manier. En vond er ook wel iets over.

Waar ik nu over struikel is regel 55. Er zou iets fout zijn, maar ik heb geen idee wat. Want als ik die regel weg laat, vervolgt hij met de SELECT regel en dan krijg ik keurig een lijstje. Maar ik wil natuurlijk de INSERT INTO regel wel er in hebben. Anders krijg ik mijn doel niet. of ik moet het met PHP gaan oplossen. Dat zou jammer zijn.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/10/2023 15:52:11
Quote Anchor link
Ik moet m'n eigen linkjes beter lezen - in tegenstelling tot wat alle andere databases doen ondersteunt MySQL de constructie WITH .. INSERT INTO niet.
Dus mijn suggestie werkt niet in MySQL.

Ik zou nog kunnen opperen om het het herschrijven zonder WITH:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
INSERT INTO prstshp_collect_productstype_packing (producttype, quantity)
SELECT soort, AantalInSoort
FROM (
  SELECT soort, AantalInSoort
  FROM (<je query>) AS bron
    LEFT JOIN prstshp_collect_productstype_packing AS doel
    ON bron.soort = doel.producttype
  WHERE doel.id IS NULL
) AS nieuw

Maar ik kan daarvan niet inschatten of dat het gewenste resultaat oplevert omdat je tegelijkertijd leest en schrijft naar dezelfde tabel. Dus het beste dat ik je kan aanraden is om het in PHP te doen omdat MySQL het niet kan.

Toevoeging op 06/10/2023 17:10:10:

Oké, dat is wel pessimistisch gesteld. Je kunt (zoals alles in MySQL) het werk zelf doen en zelf een tijdelijke tabel aanmaken met het tussenresultaat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CREATE TEMPORARY TABLE nieuw AS
SELECT soort, AantalInSoort
  FROM (<je query>) AS bron
    LEFT JOIN prstshp_collect_productstype_packing AS doel
    ON bron.soort = doel.producttype
  WHERE doel.id IS NULL;

En daarna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO prstshp_collect_productstype_packing (producttype, quantity)
SELECT soort, AantalInSoort FROM nieuw;

Om veilig te zitten zou je beide queries in een transactie moeten zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
START TRANSACTION;
<eerste query>
<tweede query>
COMMIT;

Maar het was leuker geweest als MySQL (net als alle andere databases) gewoon WITH ... INSERT INTO had ondersteund.
Gewijzigd op 06/10/2023 15:52:52 door Ad Fundum
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

06/10/2023 23:55:31
Quote Anchor link
Heel erg bedankt dat je de moeite neemt voor het helpen oplossen van het probleem.
Ik kan me voorstellen (na jouw uitleg) dat dit ook niet gaat werken. Dat moet dan inderdaad zijn omdat je schrijft en leest in de zelfde tabel.
Ik had eerder ook aan deze oplossing gedacht, maar dat lukte toen ook niet. Maar dat kan zijn omdat mijn insteek fout was.

Nu lukt het wel. Hartelijk dank.

De code die uiteindelijk werkt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
INSERT INTO prstshp_collect_productstype_packing (producttype, quantity)
SELECT soort, aantalinsoort
FROM (
  SELECT soort, aantalinsoort
  FROM (
   -- start bron
   SELECT
            IF (SUBSTRING(prstshp_product_lang.name, 1, 2) = '1 ',
                LOWER( SUBSTRING_INDEX(
                    SUBSTRING(
                        prstshp_product_lang.name,
                        LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' ', 2 ) ) + 2,
                         LENGTH( prstshp_product_lang.name ) - LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' ', 2 ) )
                    ), ' - ', 1 ) ),
                LOWER( SUBSTRING_INDEX( prstshp_product_lang.name, ' - ', 1 ) )
            ) AS soort,

            SUM(
                IF (prstshp_product.product_type = 'pack',
                    prstshp_order_detail.product_quantity * prstshp_pack.quantity,
                    prstshp_order_detail.product_quantity
                )
              ) AS aantalinsoort

        FROM prstshp_orders
              LEFT JOIN prstshp_order_detail
                  on prstshp_order_detail.id_order = prstshp_orders.id_order

              LEFT JOIN prstshp_pack
                  on prstshp_pack.id_product_pack = prstshp_order_detail.product_id

              LEFT JOIN prstshp_product
                  ON (prstshp_product.id_product = prstshp_order_detail.product_id AND prstshp_product.product_type = '')
                  OR (prstshp_product.id_product = prstshp_pack.id_product_item )

              LEFT JOIN prstshp_product_lang
                  on prstshp_product_lang.id_product = prstshp_product.id_product
                  AND prstshp_product_lang.id_lang = 1
                  AND prstshp_product_lang.id_shop = prstshp_orders.id_shop

        WHERE current_state=2
            OR current_state=3
               OR current_state=11
            OR current_state=20

        GROUP BY
            prstshp_orders.id_order, soort  
      
  ) AS bron
    
    LEFT JOIN prstshp_collect_productstype_packing AS doel
    ON bron.soort = doel.producttype
    
  WHERE doel.id IS NULL
  GROUP BY soort, aantalinsoort  
) AS nieuw
Gewijzigd op 06/10/2023 23:59:21 door Frits van Leeuwen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.