Query van x en y, but how?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent

Vincent

11/01/2008 23:09:00
Quote Anchor link
Yoo!,

Ik heb een probleempje,
Ik wil een query maken die coordinaten ophaald van:
x = 0 tot en met x = 5
en y = 0 tot en met y = 5
Die moeten op een bepaalde manier worden weergeven namelijk zo:

(0;5) (1;5) (2;5) (3;5) (4;5) (5;5)
(0;4) (1;4) (2;4) (3;4) (4;4) (5;4)
(0;3) (1;3) (2;3) (3;3) (4;3) (5;3)
(0;2) (1;2) (2;2) (3;2) (4;2) (5;2)
(0;1) (1;1) (2;1) (3;1) (4;1) (5;1)
(0;0) (1;0) (2;0) (3;0) (4;0) (5;0)

Dus eigenlijk gewoon via de x en y as :-)
Dat in 1 query dat ik gewoon while(mysql_*) kan doen (met natuurlijk beetje css voor de opmaak)

Ik heb het volgende geprobeerd:
SELECT * FROM tabel WHERE xcoord BETWEEN 0 AND 10 ORDER BY xcoord

echter dan krijg ik:

Afbeelding
Alleen dat is nog niet helemaal wat ik wil..
Ik kom er niet uit,

Weet iemand misschien de oplossing?

Groeten, Vincent

Edit:

voor de liefhebbers:
http://pastebin.be/8181
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:50:44
 

11/01/2008 23:14:00
Quote Anchor link
Hoe kan het dat je een tabel krijgt met 6 rijen en 6 kolommen? Volgens mij spuugt msql gewoon een tabel van 1 kolom en 36 rijen (iig met die query, lijkt me dat zo).
 
Vincent

Vincent

11/01/2008 23:17:00
Quote Anchor link
Dit is toch echt wat ik krijg, kijk anders is naar mijn edit daar staat het script.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/01/2008 23:18:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM tabel WHERE xcoord BETWEEN 0 AND 10 ORDER BY xcoord ASC, ycoord DESC

En Jeej, de opmaak van de uitkomst heeft niets met de query te maken, dat doet PHP..
 

11/01/2008 23:20:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 11.01.2008 23:18:
En Jeej, de opmaak van de uitkomst heeft niets met de query te maken, dat doet PHP..

Jah, alleen als je weet wat je terug krijgt van de query, dan weet je ook hoe je je dat moet weergeven, is mijn beredenering...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

11/01/2008 23:21:00
Quote Anchor link
wat wil je hier mee gaan doen? [huh]
 
Vincent

Vincent

11/01/2008 23:35:00
Quote Anchor link
@Jeej, tnx voor de hulp en t reageren!
@Robert, natuurlijk ook tnx voor de hulp! Hij werkt nu! Je had het alleen precies tegenovergesteld zitten dus zat (0,0) links bovenaan :-P maar fouten maken is menselijk en door 1 klein aanpassingkje van ASC naar DESC werkt hij! SELECT * FROM coords WHERE xcoord BETWEEN 0 AND 10 ORDER BY xcoord DESC, ycoord DESC
@Mr. Heinen, dit is voor een kaart :-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/01/2008 10:01:00
Quote Anchor link
Jeej schreef op 11.01.2008 23:20:
Robert_Deiman schreef op 11.01.2008 23:18:
En Jeej, de opmaak van de uitkomst heeft niets met de query te maken, dat doet PHP..

Jah, alleen als je weet wat je terug krijgt van de query, dan weet je ook hoe je je dat moet weergeven, is mijn beredenering...

Jahwel, maar hij geeft gewoon weer hoe die het op zijn scherm wil krijgen. Daaruit kunnen we precies zien wat die moet hebben aan informatie. :) Bovendien is dat duidelijker dan een hele lange regel met diezelfde data.

Vincent schreef op 11.01.2008 23:35:
@Jeej, tnx voor de hulp en t reageren!
@Robert, natuurlijk ook tnx voor de hulp! Hij werkt nu! Je had het alleen precies tegenovergesteld zitten dus zat (0,0) links bovenaan :-P maar fouten maken is menselijk en door 1 klein aanpassingkje van ASC naar DESC werkt hij! SELECT * FROM coords WHERE xcoord BETWEEN 0 AND 10 ORDER BY xcoord DESC, ycoord DESC
@Mr. Heinen, dit is voor een kaart :-)


Ohja, klopt ook ;) Na teruglezen merk ik dat ik uitging van dat de witte data (afbeelding) de juiste was, maar die had je daar iets boven gezet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.