Query was empty error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

10/03/2011 11:01:01
Quote Anchor link
Ik wil een img location uit de db halen doormiddel van $_GET['mid'] die in de url staat. Maar als ik query uit voer krijg ik geen afbeelding en is de query was empty.

wat betekent dit?

de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
    include('includes/config.php');

    $materiaal = query("SELECT * FROM `Materiaal` WHERE id=".$_GET['mid']."");
    $row = mysql_fetch_array($materiaal);
//--- send right header
header('content-type: image/jpeg');
//--- zet path naar watermerk (.png transparant!)
$path_watermerk = "overlay.png";
 
//--- watermark
$watermerk = imagecreatefrompng($path_watermerk);
$watermerk_width = imagesx($watermerk);
$watermerk_height = imagesy($watermerk);
 
//--- image
$image = imagecreatefromjpeg('"images_panel/images_materiaal/'.$row['img_klein'].'"');
$size = getimagesize('metaal.jpg');
$xas = $size[0] - $watermerk_width - 2;
$yas = 2;
 
//--- merge watermark + image
imagecopymerge($image, $watermerk, $xas, $yas, 0,0, $watermerk_width, $watermerk_height, 100);
 
//--- print image
imagejpeg($image);
 
//--- destroy image + watermark
imagedestroy($image);
imagedestroy($watermerk);

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 14:36:51
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 11:06:19
Quote Anchor link
$materiaal = query(.....)
of
$materiaal = mysql_query(.....)


Script is lek => sql-injection.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/03/2011 11:06:25
Quote Anchor link
Begin sowieso met het controleren of $_GET['mid'] wel bestaat en of die variabele wel bevat wat jij denkt dat hij bevat. Vervolgens, kun je hem veilig in je query gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['mid']) && ctype_digit($_GET['mid'])) {       // $_GET['mid'] bestaat en bestaat enkel uit cijfers
  // Gebruik $_GET['mid'] in je query

}
?>
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

10/03/2011 11:09:41
Quote Anchor link
@santhe ik weet dat die sql injection kan gebeuren. maar ik ben nog bezig met die error. ik ben op de hoogte van die sql injection dat komt er wil in. tog bedankt voor de reminder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/03/2011 11:12:06
Quote Anchor link
De mogelijkheid tot sql-injectie en het controleren van je variabelen is onlosmakelijk verbonden. Controleer dus altijd de input die uit GET, POST of COOKIE variabelen komt en gebruik daarna, zonodig, mysql_real_escape_string()...
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

10/03/2011 11:15:57
Quote Anchor link
$_GET['mid'] heeft de juiste id in de url en die moet hij in de query gebruiken om de juiste afbeelding op te vragen. maar dat doet hij nog steeds niet. krijg helemaal geen error meer. en bedankt voor die tip en die controle voor wat er in de &_GET staat doormiddel van : if(isset($_GET['mid']) && ctype_digit($_GET['mid'])) dat wist ik nog niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/03/2011 11:18:56
Quote Anchor link
De volgende stap is dan natuurlijk wel het controleren of je query gelukt is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT ..."; // Zelf aanvullen
$result = mysql_query($sql);

if($result === false) {
  trigger_error(mysql_error().' <br/>In query: '.$sql);
}

else {
  // Resultaten uitlezen
}
?>

Lees anders ook eens deze handleiding en kijk hoe de queries daar, inclusief foutafhandeling, uitgevoerd worden...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 12:40:07
Quote Anchor link
Zeg, trigger_error(), is dat afkomstig van Java omgeving?

Vanuit c++/c# is het niet zo gebruikelijk (nu ja, voor zover ik daarover kan oordelen) om zelf errors te triggeren.

Niet dat er iets mis mee is hoor, maar het kan ook anders.
 
Niels K

Niels K

10/03/2011 12:59:37
Quote Anchor link
@Kris

Trigger errors leveren standaard een notice op. (tenzij anders ingesteld).
Om even te kijken of er iets mis is gegaan is trigger_error prima.

Live wil je dit natuurlijk niet :) Dan toon je opgetreden fouten nooit aan de gebruiker, ja evt een 'mooie melding'.
Gewijzigd op 10/03/2011 13:01:30 door Niels K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/03/2011 12:59:47
Quote Anchor link
Het is imo de meest eenvoudige methode om snel errors weer te geven, beter dan bijv. die(). Uiteraard kan dit vele malen netter door het gebruik van Exceptions of een eigen error_handler (die je dan overigens wel met trigger_error() zou activeren).

Maar zoals gezegd, voor de eerste basis en het weergeven van je sql foutmeldingen, vind ik dit de meest gebruiksvriendelijke manier. Suggesties over hoe het anders kan, zijn natuurlijk altijd welkom :-)
 
Michael Rozenbeek

Michael Rozenbeek

10/03/2011 13:05:51
Quote Anchor link
Mensen het werkt hoor. thx
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

10/03/2011 13:44:58
Quote Anchor link
Wat is het verschil tussen ctype_digit en is_numeric?

EDIT
Laat maar, ik moet beter lezen op phpnet
Gewijzigd op 10/03/2011 13:46:19 door Tobias Tobias
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.