Query werkt niet goed als hij aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

01/12/2010 14:05:01
Quote Anchor link
EDIT: van boven naar beneden noem je toch kolommen?

In de database staan rijen linken met oa. 3 kolommen met:

1. mac
2. linux
3. zichtbaar

Deze query heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$query
= "
    SELECT
        *
    FROM
        linken_nieuw
    WHERE
        mac = 1
    OR
        linux = 1
    AND
        zichtbaar = 1
    ORDER BY
        naam
    ASC LIMIT "
.$offset;
?>

De bedoeling is dat ik alle linken wil laten zien waar "mac" of "linux" op 1 staan.
Maar "zichtbaar" moet ook op 1 staan.

Toch laat hij de linken ook zien waar "zichtbaar" op "0" staat.

Hoe zou dit kunnen?
Gewijzigd op 01/12/2010 14:06:30 door
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:26:46
 
Gerhard l

gerhard l

01/12/2010 14:14:47
Quote Anchor link
nvm
Gewijzigd op 01/12/2010 14:28:21 door gerhard l
 
Kris Peeters

Kris Peeters

01/12/2010 14:23:49
Quote Anchor link
Je moet haakjes zetten.
Een AND heeft voorang op een OR, zoals een X voorang heeft op een + in de wiskunde.

Dat wordt dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
WHERE
        (mac = 1 OR linux = 1)
    AND
        zichtbaar = 1


Wat jij nu hebt, komt overeen met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
WHERE
        mac = 1
    OR
      (linux = 1 AND zichtbaar = 1)
Gewijzigd op 01/12/2010 14:26:02 door Kris Peeters
 

01/12/2010 14:25:52
Quote Anchor link
@Kris

Dat was 'm !
Bedankt.
 
Jos Verra

Jos Verra

01/12/2010 14:31:15
Quote Anchor link
Volgens mij krijg je nu ook de ontzichtbare mac linkjes..
 

01/12/2010 14:35:24
Quote Anchor link
@Jos

Ik heb net even getest door:

1. "linux" op "0" te zetten.
2. zichtbaar op "0" te zetten.
3. "mac" op "1"

Ik krijg de link niet te zien en dat is ook de bedoeling.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.