query werkt niet met php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Task b

task b

14/07/2010 11:44:04
Quote Anchor link
Al de 2e vraag vandaag maar ik vind dit probleem persoonlijk nogal vaag :p

Ik probeer een query in te voeren in de database en ziet er alsvolgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$inputString
= 18500103','01','0','0','0','0','13;
$query = "insert into " . $_SESSION['database']->getTabel() . " values('$inputString')";
echo $query;
//dit wordt:
//insert into deTabel values('18500103','01','0','0','0','0','13');


@mysql_query($query) or die(mysql_error());
?>


u is mij probleem dat hij alle velden goedinvult BEHALVE de eerste (dit is trouwens een DATE veld[dit is ook primary key] samen met het volgende veld).
hij vult daar dus 00000000. Maar het vreemde is als ik de query in phpmyadmin handmatig invoer (dus de output van $query) in de database dan doet hij het wel helemaal goed.

Ik vindt dit dus heel vreemd als de query handmatig wordt ingevoerd werkt het wel, maar als ik het door php laat doen zet ie ineens de date verkeerd .. Mis ik iets simpels ofzoiets? Ik heb wel vaker queries en dergelijke ingevoerd via php en zo maar dit heb ik nog nie gemaakt en heb ook geen idee wat er fout gaat :S
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:13:21
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

14/07/2010 11:45:58
Quote Anchor link
Wertkt dat script?
Ik zou een syntax error verwachten.
 
Niels K

Niels K

14/07/2010 11:47:24
Quote Anchor link
Dit gaat niet werken.

de variable inputString klopt niet. En volgens mij heb je nog niet door hoe precies een query werkt.

Het beste kan je even deze tutorial volgen

http://phptuts.nl/view/41/
 
Chris -

Chris -

14/07/2010 11:54:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$inputString =  "18500103','01','0','0','0','0','13";
 
Task b

task b

14/07/2010 12:23:38
Quote Anchor link
maar het vreemde is als ik me $query gewoon echo naar het scherm dan krijg ik de juist string zoals hieronder.
insert into deTabel values('18500103','01','0','0','0','0','13');

maar als ik dit vanuit php doorvoer dan wil hij de eerste waarde niet invullen(dat wordt dan 00000000. Maar als ik dit EXACT in phpmyadmin plak dan doet ie het wel helemaal goed.

(de quotes bij de inputstring was ik ff vergeten omdat ik de code heb overgetypt ipv gecopypaste, connectie ope en closen heb ik ook weggelaten omdatie op zich wel verbinding maakt).

Maar in andere programma's heb ik dingen in de database op EXACT dezelfde manier ingevoerd en het werkt daar perfect maar nu krijg ik ineens het gezeur met de primary key ;P
Gewijzigd op 14/07/2010 12:33:15 door task b
 
Task b

task b

14/07/2010 13:26:59
Quote Anchor link
bwah ZOMG ZOMG ik ben dom, ik zal me hier nooit meer vertonen.... wat fout ging is dat ik eerder 2 values bij elkaar voegde (heb hiervoor in de andere topic dat nog besproken en dat was toen opgelost). wat ik nu zie is dat ik bij het samenvoegen van array waardes om de 1 of andere reden dit neer heb gezet.
$tempstring = "<br>".array[0].array[1];
door die "<br>" kwam er een enter te staan VOOR mijn eerste waarde en daardoor kon ie niet goed lezen. toen ik de array met print_r toonde dacht ik dat ie in eerste instantie goed was want hij toonde dit
Array ( [0] =>
18500103 [1] => 01 [2] => 0 [3] => 0 [4] => 0 [5] => 0 [6] => 13 )

ik dacht dat de print_r op 2 regels deed omdat er niet genoeg ruimte was op het scherm maar na [0] => daar staat dus gewoon die <br>...........

nu werkt ie goed en zal me de komende maanden niet meer vertonen :P
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

14/07/2010 13:38:51
Quote Anchor link
Joh, iedereen maakt fouten. Iedereen is wel eens beginner geweest. Maak je niet druk!

Cornel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.