Quiz raad systeem..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

25/01/2010 16:13:00
Quote Anchor link
Goede middag,

Ik keer wederom weer terug voor hulp.
Ik ben bezig met een nieuw project, waarvoor ik alle mogelijkheden met tekens moet weten in een string TOT 12 tekens. Dat zijn inderdaad een hele hoop mogelijkheden, nu wil ik AL deze dingen in de database zetten.
Ik ga dit script wel op een server draaien, maar word via de browser aangeroepen.
Wat nu dus eigenlijk de vraag is: hoe kan ik alle mogelijkheden creeëren.
Ik heb al geprobeert een bruteforce script aan te passen en het hashen eruit te halen, dit werkt wel. Maar dan moet je je pc dag en nacht laten aan staan totdat alle mogelijkheden behaald zijn. Dit gaat niet lukken natuurlijk.

Ik wil het script dus kunnen onderbreken.
Ik heb dit bruteforce script aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
/*
 * Thanks to Robert Green for this script he wrote in python
 * http://www.rbgrn.net/blog/2007/09/how-to-write-a-brute-force-password-cracker.html
 * I took what we wrote and ported this to PHP
 *
 * This script was written for PHP 5, but should work with
 * PHP 4 if the hash() function is replaced with md5() or something else
 */

#########################################################
/*                   Configuration                     */

// this is the hash we are trying to crack

define('HASH', '9d2bbed238251f26c6faaae38e7e0c77');

// algorithm of hash
// see http://php.net/hash_algos for available algorithms

define('HASH_ALGO', 'md5');

// max length of password to try
define('PASSWORD_MAX_LENGTH', 12);

 set_time_limit(60000000);  
// available characters to try for password
// uncomment additional charsets for more complex passwords

$charset = 'abcdefghijklmnopqrstuvwxyz';
$charset .= '0123456789';
//$charset .= 'ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ';
//$charset .= '~`!@#$%^&*()-_\/\'";:,.+=<>? ';
#########################################################


function check($password)
{
    
    if (hash(HASH_ALGO, $password) == HASH) {
        echo 'FOUND MATCH, password: '.$password."\r\n";
        exit;
    }
}


function
recurse($width, $position, $base_string)
{

    global $charset;
    
    for ($i = 0; $i < strlen($charset); ++$i) {
        if ($position  < $width - 1) {
            recurse($width, $position + 1, $base_string . $charset[$i]);
        }

        check($base_string . $charset[$i]);
    }
}


echo 'target hash: '.HASH."\r\n";
for ($i = 1; $i < PASSWORD_MAX_LENGTH + 1; ++$i) {
    echo 'checking passwords with width: '.$i."\r\n";
    recurse($i, 0, '');
}


echo "Execution complete, no password found\r\n";


?>


Dat wil wel, maar het inbouwen van het hervatten werkt niet.
Dus mijn vraag is of A: Hoe kan ik zelf een script maken die alles bij langs gaat, en hervatbaar is? Of B: Hoe kan ik het bovenstaande script dusdanig aanpassen dat het in database zetten hervatbaar is?

Ik hoop dat jullie mij begrijpen? Anders hoor ik het graag!
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 08:10:05
 
Pepijn

Pepijn

25/01/2010 16:18:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je zo'n script beter in java of c++ kan schrijven.

Het programma zet vervolgens alle gevonden waarden + query in een txt.

Dat txt bestand voor je uit in PHPmyadmin.

EDIT:

Als je hulp nodig hebt hoor ik het graag

EDIT 2:
Dat zijn: (26*2+10)^12 mogelijkheden

620 duizend miljard mogelijkheden als ik het goed heb.

EDIT3:

Mysql Kan zoveel records dus niet aan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn
 

25/01/2010 16:30:00
Quote Anchor link
Als ik het in C++ moet gaan schrijven heb ik zeker hulp nodig. Maar ik heb het liever in php, ookal gaat dat wat slomer, dan heb ik het wel bij elkaar en kan ik het zooitje later eventueel verkopen.
 
Pepijn

Pepijn

25/01/2010 16:32:00
Quote Anchor link
Lees mijn EDIT 2 & 3,

weet je wel hoeveel 620duizendmiljard is?
dat kan nooit in php & mysql
 

25/01/2010 16:35:00
Quote Anchor link
Ik weet hoeveel het is, het word dus ook een project met over de duur verdeeld over meerdere databases. Hiervoor komt nog een deel erbij, (wanneer ik bij +/- 5-6 tekens zit) komt er voor elk teken minimaal een extra database bij. Ik heb genoeg ruimte en dergelijke.

Zo niet verlaag ik 12 naar 10 dat vermindert het aantal van 620duizendmiljard :P
 
Pepijn

Pepijn

25/01/2010 16:38:00
Quote Anchor link
dan wordt het 6200 miljard.
Nog steeds een veel te groot getal voor php.
 

25/01/2010 16:44:00
Quote Anchor link
Php hoeft het ook niet op te slaan of in 1x te berekenen, ik wil het in aantallen van +/- 10000 gaan inserten in de database, voorlopig is het goed genoeg. Zou je mij eventueel kunnen vertellen hoe het moet?
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

25/01/2010 18:58:00
Quote Anchor link
Er zijn al genoeg Md5 databases.
Het is niet aan te raden met php zoveel records te maken.
C++ is veeel sneller (vraag me niet hoe dit programma eruit zal zien, ik ken geen C++).
 

25/01/2010 19:01:00
Quote Anchor link
Maar ik wil geen md5 database maken.. Lees aub mijn post!
 

27/01/2010 14:01:00
Quote Anchor link
BUUUUUUUUUUUUUUUUUMP
 
Tamara

Tamara

27/01/2010 14:16:00
Quote Anchor link
Waarom wil je die tekens in een database plaatsen?
 
Justin S

Justin S

27/01/2010 14:21:00
Quote Anchor link
Niet de tekens, de passwords. Ik denk zodat je het daarna weer opnieuw kan proberen zodra het password nog NIET geraden is, dmv een mysql_num_rows ofzo?
 

27/01/2010 14:24:00
Quote Anchor link
Nee ik wil wel alle tekens erin zetten maar ik kan weinig over mn project vertellen als ie uberhaupt nog van de grond komt :(
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/01/2010 14:36:00
Quote Anchor link
maar je wilt nu dus gewoon een script wat alle combinaties genereert met alle letters?
 
Johan Dam

Johan Dam

27/01/2010 14:38:00
Quote Anchor link
ik zou eens goed nadenken over wat de functie van zo'n gigantische database word en of je die functie op een andere manier kan realiseren,

behalve de enorme hoeveelheid tijd die je erin steekt en de andere problemen die je nu inmiddels al wel gelezen hebt, vraag ik mij af wat je aan een verzameling alphabetische strings hebt
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/01/2010 17:19:00
Quote Anchor link
Dat is misschien wel iets waardoor we jou sneller zouden kunnen helpen.
Maar omdat php nogal slecht is in geheugen managment,, word er na de lengte 4 niks meer toegevoegd,,
maar hier dus mijn opzetje voor jou:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$length
= 6;
$possible = array("a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m",
    "n", "o", "p", "q", "r", "s", "t", "u", "v", "w", "x", "y", "z");

$tempCombinations = $possible;

$combinations = $possible;

for ($i = 1; $i <= $length - 1; $i++) {
    foreach ($tempCombinations as $string) {
        foreach ($possible as $char) {
            $tempCombinationsA[] = $string . $char;
        }
    }

    $tempCombinations = $tempCombinationsA;
    $combinations = array_merge($combinations, $tempCombinationsA);
    // Vervang deze code voor het exporteren naar de database!!
    echo '<pre>';
    print_r($combinations);
    echo '</pre>';
    
    //Einde van vervanging
    unset($combinations);
    $combinations = array();
    
    unset($tempCombinationsA);
}
 

27/01/2010 17:43:00
Quote Anchor link
Oke bedankt!
Maar hoezo voegt php niks meer toe na de lengte van 4 tekens?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/01/2010 17:50:00
Quote Anchor link
Omdat php dan geheugen tekort heeft.
Je kan in je wamp even proberen om je geheugen te vergroten,, naar laten we zeggen, 2 GB ofzo
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/01/2010 17:53:00
Quote Anchor link
BTW,
Als je het echt Hard Coded wilt,,
Of je hebt iets,, dit word 1 keer gedaan,, daarna nooit meer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2010
 */

error_reporting(E_ALL);

$alfabet = array("a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m",
    "n", "o", "p", "q", "r", "s", "t", "u", "v", "w", "x", "y", "z");
$combinations = array();
foreach ($alfabet as $charA) {
    $combinations[] = $charA;
    
    foreach ($alfabet as $charB) {
        $combinations[] = $charA . $charB;
        
        foreach ($alfabet as $charC) {
            $combinations[] = $charA . $charB . $charC;
            
            foreach ($alfabet as $charD) {
                $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD;
                
                foreach ($alfabet as $charE) {
                    $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE;
                    
                    foreach ($alfabet as $charF) {
                        $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE . $charF;
                        
                        foreach ($alfabet as $charG) {
                            $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE . $charF . $charG;
                            
                            foreach ($alfabet as $charH) {
                                $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE . $charF . $charG . $charH;
                                
                                foreach ($alfabet as $charI) {
                                    $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE . $charF . $charG . $charH . $charI;
                                    
                                    foreach ($alfabet as $charJ) {
                                        $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE . $charF . $charG . $charH . $charI . $charJ;
                                        
                                        foreach ($alfabet as $charK) {
                                            $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE . $charF . $charG . $charH . $charI . $charJ . $charK;
                                            
                                            foreach ($alfabet as $charL) {
                                                $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE . $charF . $charG . $charH . $charI . $charJ . $charK . $charL;
                                                
                                                foreach ($alfabet as $charM) {
                                                    $combinations[] = $charA . $charB . $charC . $charD . $charE . $charF . $charG . $charH . $charI . $charJ . $charK . $charL . $charM;
                                                }

                                                // Vervang deze code voor het exporteren naar de database!!
                                                echo '<pre>';
                                                print_r($combinations);
                                                echo '</pre>';
                                                
                                                //Einde van vervanging
                                                unset($combinations);
                                            }
                                        }
                                    }
                                }
                            }
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }
}

?>


Maar dit is NIET,,
EN ik zeg nogmaals NIET,
de mooie of goede manier.
Maar het werkt.
En de PrintR moet je dus vervangen door het naar de database schrijven.
(staan iedere keer 27 dingen in,, één leeg, en de rest A-Z)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.