Raad het getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel Pil

Michiel Pil

12/03/2006 11:04:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,
Ik heb vanmorgen een scriptje gezocht waarmee je het getal moet raden.
Maar als ik nu een cijfer invoer gebeurt er niets.
Code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

srand((double) microtime() * 100000);

$te_raden_getal = rand(1,10);

$antwoord = $_POST['antwoord'];

if (isset($antwoord)){
if ($antwoord <> $te_raden_getal){
$bericht = "Uw getal is helaas niet goed, het juiste antwoord was ".$te_raden_getal;
}
else {
$bericht = "Uw getal is correct!";
$te_raden_getal = rand(1,10);
}
}


echo $bericht . "<br>"
?>


<form method="GET" action="raad.php">
<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center">&nbsp;</p>
<p align="center"><br>
<input type="hidden" name="te_raden_getal" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $te_raden_getal?>
">
<input name="antwoord" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $antwoord?>
" size="9" style="float: left"><input type="submit" value="Go" style="float: left">&nbsp;</p>
</p>
</form>
</body>
</html>
<br>
<BODY BACKGROUND="http://michieltje.mi.funpic.de/raad2.gif">
Gewijzigd op 12/03/2006 11:06:00 door Michiel Pil
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 01:16:54
 
Jelmer -

Jelmer -

12/03/2006 11:09:00
Quote Anchor link
$antwoord = $_POST['antwoord'];
<form method="GET" action="raad.php">

Een van die 2 veranderen zal het wel oplossen.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/03/2006 11:09:00
Quote Anchor link
<form method="GET" action="raad.php">

Maak daar eens POST van.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

12/03/2006 11:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

srand((double) microtime() * 100000);

$te_raden_getal = rand(1,10);

if (isset($_POST['antwoord'])){
    if ($antwoord != $te_raden_getal){
        $bericht = "Uw getal is helaas niet goed, het juiste antwoord was ".$te_raden_getal;
        $te_raden_getal = rand(1,10);
     }

     else {
         echo 'Uw getal is correct!';
         $te_raden_getal = rand(1,10);
     }
}

else {
   // formulier weergeven
}
?>


Ik weet niet wie dit gescripot heeft, maar het ziek er niet uit..
Gewijzigd op 12/03/2006 11:12:00 door Jason de Ridder
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

12/03/2006 11:12:00
Quote Anchor link
ik weet niet of het klopt, maar in JAVA iig wel.. een random getal is met een decimalen achter de komma, bijvoorbeeld 5,32543 en niet 5. Dus dan is het antwoord nooit goed.

misschien moet je het zo proberen:
(int) rand(1,10);
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

12/03/2006 11:14:00
Quote Anchor link
Volgens mij doet PHP alleen met deze funties hele getallen en anders:
ceil(rand(1,10))
getal afgerond naar boven
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/03/2006 11:14:00
Quote Anchor link
Random getallen tussen 1 en 10?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $getal
= mt_rand (1, 10);
?>
 
Willem vp

Willem vp

12/03/2006 12:58:00
Quote Anchor link
Jason:
Volgens mij doet PHP alleen met deze funties hele getallen
Kwestie van even klikken op het woordje 'rand' in de source, dan krijg je de manual page van php.net waarin staat beschreven dat rand() alleen integers teruggeeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.