raad het getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jerry php

Jerry php

10/11/2011 14:34:35
Quote Anchor link
Dit is mijn eerste zelf gemaakte script, een 'raad het getal' spel. Hij werkt perfect, maar ik heb naar andere scripts gekeken, en die gebruiken andere dingen als die ik gebruik. (bijvoorbeeld:is_numeric etc) Maar mijn script doet het ook echt prima. Is er iets mis met dit script van mij?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<form action="getal.php" method="post">

        Gekozen getal: <input type="text" name="getal"/><br/>
        Inzet: <input type="text" name="inzet" style="margin-left:59px;"/><br />
        <input type="submit" name="submit" value="Verzenden" style="margin-left:173px"/>

</form>

<?php

session_start();

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    include 'config.php';
    
    $user = $_SESSION['username'];
    
    $query = "SELECT geld
              FROM gebruikers
              WHERE gebruikersnaam ='$user'"
;
    
    $result = mysql_query($query)
              or die(mysql_error());
    
    $geld = mysql_result($result,0,'geld');
    
    $oGetal = $_POST['getal'];
    $inzet = $_POST['inzet'];
    
    $som = ($inzet*10);
    
    $getal = rand(1,10);
    
    if($inzet > $geld)
    {

        echo "U heeft te weinig geld.";
    }

    
    else
    {
        if($oGetal == $getal)
        {

            $somWinst = ($som+$geld);
            
            include 'config.php';
    
            $user = $_SESSION['username'];
    
            $query = "UPDATE gebruikers
                      SET geld='$somWinst'
                      WHERE gebruikersnaam ='$user'"
;
    
            $result = mysql_query($query)
                      or die(mysql_error());
            
            echo "Het gewonnen getal was: ".$getal."<br /> U heeft dus <b>".$som."</b> gewonnen!";
        }


        else
        {
            $somVerlies = ($geld-$inzet);
            
            include 'config.php';
    
            $user = $_SESSION['username'];
    
            $query = "UPDATE gebruikers
                      SET geld='$somVerlies'
                      WHERE gebruikersnaam ='$user'"
;
    
            $result = mysql_query($query)
                      or die(mysql_error());
            
            echo "Helaas, het is onjuist. Het was getal: ".$getal;
        }
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:15:07
 
- SanThe -

- SanThe -

10/11/2011 15:02:37
Quote Anchor link
Alles wat je in jouw andere topics hebt gehoord heb je hier weer niks mee gedaan.
 
Jerry php

Jerry php

10/11/2011 18:23:56
Quote Anchor link
Dan mag je vertellen wat dan..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2011 18:25:36
Quote Anchor link
Nee, kijk zelf maar eens.
Ik zie op lijn 11 al iets wat behoorlijk fout is.

Meer zeg ik niet meer, dan moet je maar even leren. Misschien dat ik wel wat hard ben, maar je kennis die je leert lijkt niet echt altijd tot je door te dringen.
Gewijzigd op 10/11/2011 18:25:59 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

10/11/2011 18:29:31
Quote Anchor link
Ja je bedoelt dat de session_start(); zonder witregel moet zijn, en het <form> Onder de session_start(); moet?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2011 18:31:30
Quote Anchor link
Joah.
 
Jerry php

Jerry php

10/11/2011 18:35:08
Quote Anchor link
Klopt, maar verder is het script toch goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2011 18:36:21
Quote Anchor link
Ik ga niks meer zeggen over foutafhandeling, variabelen buiten quotes, en variabelen kopiëren Afbeelding
Gewijzigd op 10/11/2011 18:37:42 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.