Raar fenomeen met oproepen gegevens uit sql.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

06/02/2019 18:06:14
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik gebruik de volgende sql regel om de laatste record uit de database te lezen.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
$pdo = Database::connect();
       $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
       $sql = "SELECT * FROM metingen ORDER BY Id DESC LIMIT 1";
       $q = $pdo->prepare($sql);
       $q->execute(array($Id,  $Datum,  $Tijd,  $Product,  $Prod_Nr,  $Batch_Nr,  $Orders,  $Lijn,  $FP,  $PeroxideType, enz, enz))
       Database::disconnect();

   while ($row = $q->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {

            $product  = $row[Product];
           $tijd   =$row[Tijd];
           $datum   = $row[Datum];
           $agglosilo  = $row[AggloSilo];
           $flakeasilo  =$row[FlakeSiloA];
           $flakebsilo = $row[FlakeSiloB];
           $peroxide = $row[PeroxideType];
           $peroxideProcent = $row[PeroxideProcent];
           $rec  = $row[RecycleProcent];
           //$test1 = $row[test1];
           $batchnr   = $row[Batch_Nr];
           $operator  = $row[Operator1];
           $fpsilo  =$row[FP];
           $flakea = $row[FlakeA];
           $flakeb = $row[FlakeB];
           $mvr  = $row[MVRml10ml];
           $agglo = $row[AggloProcent];
           $recycle   =$row[RecycleSilo];
enz
enz


De gegevens die hij dan binnen haalt worden ingevuld in stickers.
Het vreemde is nu, dat hij de stickers na verloop van tijd ineens anders invult.
Voorbeeld.: ik vul 3 keer gegevens in en print na iedere invulling een etiket uit.
de eerste invulling gaat goed, de tweede ook en bij de derde print hij mij de opeens de gegevens uit van de 2de meeting.
Dan doe ik 14 keer invullen , opslaan en etiketten afdrukken , dat gaat dan goed en daarna vul ik weer iets in en krijg ik opeens een etiket van de aller eerste record.

Kan mij iemand vertellen hoe dit kan gebeuren, ik roep toch echt alleen steeds het laatste record op.
Ik zit even met grote vraagtekens nu.
Gewijzigd op 06/02/2019 18:28:21 door Pascal Schuffelers
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:02:02
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/02/2019 19:43:14
Quote Anchor link
Even een schot in het wild hoor, maar zou het niet logischer zijn dat je die Database::disconnect(); na de while loop doet?

Sowieso: met een limit 1 heb je toch geen while() nodig?

En waarom die array met "parameters" in de execute? zo te zien heeft je query helemaal geen parameters nodig.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/02/2019 19:43:24
Quote Anchor link
Uhm.

Wat doet Database::disconnect(); op regel 6?

@Rob was me voor :].
Gewijzigd op 06/02/2019 19:43:54 door Thomas van den Heuvel
 
Bart Smulders

Bart Smulders

06/02/2019 19:46:00
Quote Anchor link
Dat was ik ook aan het denken. Connectie gesloten voor de while gedaan is.
Evengoed kan je Fetch object ook hanteren voor 1 item....
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

06/02/2019 21:07:13
Quote Anchor link
Dus als ik jullie goed begrijp moet deze regel al zowiezo eruit.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$q->execute(array($Id,  $Datum,  $Tijd,  $Product,  $Prod_Nr,  $Batch_Nr,  $Orders,  $Lijn,  $FP,  $PeroxideType, enz, enz))


En die disconnect als laatste zetten.
Echter bij de briefjes , die na het afdrukken van de etiketten komt, heb ik die code ook zo staan en daar gaat het wel goed of heb ik toevallig dan geluk gehad?
Gewijzigd op 06/02/2019 21:09:11 door Pascal Schuffelers
 
Bart Smulders

Bart Smulders

06/02/2019 21:29:13
Quote Anchor link
Pascal,

Neem even een kijkje op deze verwijzing
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

06/02/2019 21:33:38
Quote Anchor link
@Bart , dus dat is als je dus het fetch object wilt hanteren in voor 1 item?
Maar dat wat ik voor jou antwoord heb geplaatst is dat goed?
Net getest als ik die execute eruit laat krijg ik geen waarden ingevuld in mijn etiketten.
Gewijzigd op 06/02/2019 21:37:53 door Pascal Schuffelers
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/02/2019 21:58:00
Quote Anchor link
Die execute() kan wel blijven staan, maar als ik het zo zie zijn de parameters (de array met parameters) niet nodig. Tenzij je eea weggelaten hebt en we iets missen wat wel van belang is.

Om je probleem op te lossen zou ik in ieder geval beginnen met de disconnect helemaal op het eind zetten.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

06/02/2019 22:01:46
Quote Anchor link
Pascal Schuffelers op 06/02/2019 21:33:38:
@Bart , dus dat is als je dus het fetch object wilt hanteren in voor 1 item?
Maar dat wat ik voor jou antwoord heb geplaatst is dat goed?
Net getest als ik die execute eruit laat krijg ik geen waarden ingevuld in mijn etiketten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$sql
= "SELECT * FROM metingen ORDER BY Id DESC LIMIT 1";
$pdo = Database::connect();
$pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);

$q = $pdo->prepare($sql);
$q->execute();
$row = $q->fetch(PDO::FETCH_OBJ);


$product         =$row->Product;
$tijd            =$row->Tijd;
$datum           =$row->Datum;
$agglosilo       =$row->AggloSilo;
$flakeasilo      =$row->FlakeSiloA;
$flakebsilo      =$row->FlakeSiloB;
$peroxide        =$row->PeroxideType;
$peroxideProcent =$row->PeroxideProcent;
$rec             =$row->RecycleProcent;
//$test1         =$row->test1;
$batchnr         =$row->Batch_Nr;
$operator        =$row->Operator1;
$fpsilo          =$row->FP;
$flakea          =$row->FlakeA;
$flakeb          =$row->FlakeB;
$mvr             =$row->MVRml10ml;
$agglo           =$row->AggloProcent;
$recycle         =$row->RecycleSilo;



Database::disconnect();

 

?>
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

06/02/2019 22:01:55
Quote Anchor link
Tis nog een pruts pagina waar ik structuur in wil krijgen , maar om het overzicht te laten van alle codes...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
<?php
header("Expires: Tue, 01 Jan 2000 00:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, max-age=0");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

require 'database.php';


$Id = null;
$Product = null;
$Tijd    = null;
$Datum   = null;
$Batch_Nr   = null;
$Orders = null;
$FlakeBatchNr1    = null;
$FlakeBatchNr2   = null;
$FlakeType1 = null;
$FlakeType2 = null;
$Lijn  = null;
$FP  = null;
$PeroxideType = null;
$PeroxideProcent= null;
$FlakeA   = null;
$FlakeSiloA = null;
$FlakeB = null;
$FlakeSiloB= null;
$AggloProcent  = null;
$AggloSilo = null;
$RecycleProcent = null;
$RecycleSilo = null;
$MVRml10ml = null;
$MVRSTD   = null;
$MFRg10ml  = null;
$AshProcent   = null;
$VochtProcent = null;
$KleurL  = null;
$KleurA = null;
$KleurB  = null;
$Operator1  = null;
$FlakeType1  = null;
$FlakeType2  = null;
$Productielijn1= null;
$Productielijn2= null;
$FlakeBatchNr1 = null;
$FlakeBatchNr2 = null;
$FlakeVochtProcent1 = null;
$FlakeVochtProcent2 = null;
$FlakeKleurL1 = null;
$FlakeKleurL2 = null;
$FlakeKleurA1  = null;
$FlakeKleurA2  = null;
$FlakeKleurB1  = null;
$FlakeKleurB2   = null;
$Remark1  = null;
$Remark2  = null;
$Remark3  = null;
$MeltDens = null;
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>Print een Label 1-2-3</title>
        <script src = "DYMO/DYMO.Label.Framework.latest.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"> </script>
        <script src = "DYMO/PrintDymoBasicv3Granulaat.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"> </script>
        <script src = "DYMO/PrintDymoBasicv3Flake1.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"> </script>
        <script src = "DYMO/PrintDymoBasicv3Flake2.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"> </script>
    </head>

    <body>
        <?php
        $pdo
= Database::connect();
        $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        $sql = "SELECT * FROM metingen ORDER BY Id DESC LIMIT 1";
        $q = $pdo->prepare($sql);
        $q->execute(array($Id1,  $Datum,  $Tijd,  $Product,  $Prod_Nr,  $Batch_Nr,  $Orders,  $Lijn,  $FP,  $PeroxideType,  $PeroxideProcent,  $FlakeA,  $FlakeSiloA,$FlakeB,  $FlakeSiloB,  $AggloProcent,  $AggloSilo,  $RecycleProcent,  $RecycleSilo,  $MVRml10ml,  $MVRSTD,  $MFRg10ml,  $AshProcent,  $VochtProcent,  $KleurL,  $KleurA,  $KleurB,  $Operator1,  $FlakeType1,  $FlakeType2,  $Productielijn1,  $Productielijn2,  $FlakeBatchNr1,  $FlakeBatchNr2,  $FlakeVochtProcent1,  $FlakeVochtProcent2,  $FlakeKleurL1,  $FlakeKleurL2,  $FlakeKleurA1,  $FlakeKleurA2,  $FlakeKleurB1,  $FlakeKleurB2,  $Remark1,  $Remark2,$Remark3,  $MeltDens));
        // $row = $q -> fetch();
        //$PeroxideType = $row["peroxide"];


        while ($row = $q->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
            $Id  = $row[Id];
            $product  = $row[Product];
            $tijd   =$row[Tijd];
            $datum   = $row[Datum];
            $agglosilo  = $row[AggloSilo];
            $flakeasilo  =$row[FlakeSiloA];
            $flakebsilo = $row[FlakeSiloB];
            $peroxide = $row[PeroxideType];
            $peroxideProcent = $row[PeroxideProcent];
            $rec  = $row[RecycleProcent];
            //$test1 = $row[test1];
            $batchnr   = $row[Batch_Nr];
            $operator  = $row[Operator1];
            $fpsilo  =$row[FP];
            $flakea = $row[FlakeA];
            $flakeb = $row[FlakeB];
            $mvr  = $row[MVRml10ml];
            $agglo = $row[AggloProcent];
            $recycle   =$row[RecycleSilo];
            $mvrstd   = $row[MVRSTD];
            $mfr  = $row[MFRg10ml];
            $ash  =$row[AshProcent];
            $order = $row[Orders];
            $kleurl = $row[KleurL];
            $kleura  = $row[KleurA];
            $kleurb = $row[KleurB];
            $vocht1   =$row[VochtProcent];
            $opmerkinggr = $row[Remark3];
            $batchnrf1   = $row[FlakeBatchNr1];
            $plijn1  = $row[Productielijn1];
            $flakesoorta  =$row[FlakeType1];
            $vochtfa = $row[FlakeVochtProcent1];
            $kleurlf1 = $row[FlakeKleurL1];
            $kleuraf1  = $row[FlakeKleurA1];
            $kleurbf1 = $row[FlakeKleurB1];
            $opmerkingf1 = $row[Remark1];
            $batchnrf2   =$row[FlakeBatchNr2];
            $plijn2   = $row[Productielijn2];
            $flakesoortb  = $row[FlakeType2];
            $vochtfb  =$row[FlakeVochtProcent2];
            $kleurlf2 = $row[FlakeKleurL2];
            $kleuraf2 = $row[FlakeKleurA2];
            $kleurbf2  = $row[FlakeKleurB2];
            $opmerkingf2 = $row[Remark2];
            }

            Database::disconnect();      //stond eerst voor de while loop.
        ?>


        <h1>DYMO Label Framework JavaScript Library QCP test: Print Label test Granulaat van id = <?php echo $Id; ?></h1>
        <div id="textDiv">
            <label for="textTextArea">Label tekst:</label><br/>
            <textarea name="textTextArea" id="3textTextArea"  rows='5' cols='40'><?php echo $datum; ?><?php echo "&nbsp;"; ?><?php echo $tijd; ?><?php echo "\n"; ?><?php echo $product; ?><?php echo "&nbsp; Order Nr.:"; ?><?php echo $order; ?><?php echo "\n"; ?><?php echo "Batch Nr.: "; echo $batchnr; ?></textarea>
        </div>
        <div id="printDiv">
            <button id="3printButton" onclick="PrintMyDymo('\n<?php echo $datum; ?><?php echo "&nbsp;"; ?><?php echo $tijd; ?>\n<?php echo $product; ?>\n<?php echo "Order Nr.:"; ?><?php echo $order; ?>\n<?php echo "Batch Nr.: "; echo $batchnr; ?>')">Afdrukken</button>
        </div>

        <h1>DYMO Label Framework JavaScript Library QCP test: Print Label test Flake 1</h1>
        <div id="textDiv">
            <label for="textTextArea">Label tekst:</label><br/>
            <textarea name="textTextArea" id="3textTextArea"  rows='5' cols='40'><?php echo $datum; ?><?php echo "&nbsp;"; ?><?php echo $tijd; ?><?php echo "\n"; ?><?php echo $FlakeType1; ?><?php echo "&nbsp; Flake Nr.:"; ?><?php echo $FlakeBatchNr1; ?><?php echo "\n"; ?><?php echo "Batch Nr.: "; echo $batchnr; ?></textarea>
        </div>
        <div id="printDiv">
            <button id="3printButton1" onclick="PrintMyDymo1('\n<?php echo $datum; ?><?php echo "&nbsp;"; ?><?php echo $tijd; ?>\n<?php echo $FlakeType1; ?>\n<?php echo "Flake Nr.:"; ?><?php echo $FlakeBatchNr1; ?>\n<?php echo "Batch Nr.: "; echo $batchnr; ?>')">Afdrukken</button>
        </div>

        <script type="text/javascript">
        document.getElementById("3printButton").click();
        document.getElementById("3printButton1").click();
        </script>

        <?php if(empty($flakesoortb)) {
            //  echo 'true';
            }
            else { ?>

            <h1>DYMO Label Framework JavaScript Library QCP test: Print Label test Flake 2</h1>
            <div id="textDiv">
                <label for="textTextArea">Label tekst:</label><br/>
                <textarea name="textTextArea" id="3textTextArea"  rows='5' cols='40'><?php echo $datum; ?><?php echo "&nbsp;"; ?><?php echo $tijd; ?><?php echo "\n"; ?><?php echo $FlakeType2; ?><?php echo "&nbsp; Flake Nr.:"; ?><?php echo $FlakeBatchNr2; ?><?php echo "\n"; ?><?php echo "Batch Nr.: "; echo $batchnr; ?></textarea>
            </div>
            <div id="printDiv">
                <button id="3printButton2" onclick="PrintMyDymo1('\n<?php echo $datum; ?><?php echo "&nbsp;"; ?><?php echo $tijd; ?>\n<?php echo $FlakeType2; ?>\n<?php echo "Flake Nr.:"; ?><?php echo $FlakeBatchNr2; ?>\n<?php echo "Batch Nr.: "; echo $batchnr; ?>')">Afdrukken</button>
            </div>

            <script type="text/javascript">
            document.getElementById("3printButton2").click();
            </script>
            <?php } ?>
            <!-- <button id="sluit" onclick="JavaScript:window.close()">Close</button>  -->

            <script type="text/javascript">
            history.go(0);
            location.href = "totalbriefjesv4.php";
            </script>
    </body>
</html>


Toevoeging op 06/02/2019 22:11:06:

@Bart,

heb de code zo aangepast hoe jij het vermeld en hij geeft nu alles netjes aan.

Nu is mijn vraag, zou het daaraan kunnen liggen dat hij af en toe niet de laatste id invult in de etiketten?
Want ik kan in deze code niet echt zeggen dat die dat zou moeten, hij zou ten allertijde het laatste id moeten gebruiken of doet hij dat niet omdat ik de code fout had staan?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

06/02/2019 22:16:42
Quote Anchor link
Daar gaat het aan liggen.
Je sorteert nu DESC ( laatste waarde ) met een limiet van 1
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

06/02/2019 22:17:43
Quote Anchor link
Quote:
DESC ( laatste waarde ) met een limiet van 1

niet goed?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

06/02/2019 22:31:43
Quote Anchor link
Pascal Schuffelers op 06/02/2019 22:17:43:
Quote:
DESC ( laatste waarde ) met een limiet van 1

niet goed?


Wel goed. Als je deze query zou uitvoeren op je database rechtstreeks ga je zien dat hij telkens de laatste id geeft.
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

06/02/2019 22:45:43
Quote Anchor link
ja dat klopt, dat had ik vanmiddag al getest.
Daarom begon ik te twijfelen vanwege die af en toe foute etiketten.
Maar wat ik dus nu begrijp zal het aan de foute structuur liggen met die while enz die ik gebruikte toch?
wil namelijk begrijpen hoe dat kwam.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

06/02/2019 23:04:02
Quote Anchor link
Pascal Schuffelers op 06/02/2019 22:45:43:
ja dat klopt, dat had ik vanmiddag al getest.
Daarom begon ik te twijfelen vanwege die af en toe foute etiketten.
Maar wat ik dus nu begrijp zal het aan de foute structuur liggen met die while enz die ik gebruikte toch?
wil namelijk begrijpen hoe dat kwam.


Je gebruikte een WHILE om door je resultaten te gaan. Je had normaal gezien maar 1 resultaat.
Doordat je vroegtijdig de dataset onderbrak zal het daar aan gelegen hebben.

Terzijde :
Het gebruik van fetch object is minder schrijfwerk voor 1 object (dataset) op te halen.
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

07/02/2019 06:26:42
Quote Anchor link
Oke tis duidelijk.
Zal vandaag eens testen of nu alles goed verloopt.
Heb het afdrukken van de briefjes ook op deze manier omgezet.
Laat nog iets horen vanavond of het goed is verlopen.

Toch alvast super bedankt.
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

07/02/2019 19:48:06
Quote Anchor link
Hier ben ik weer.
Helaas naar x aantal etiketten goed af te drukken gaat het weer mis.
Het lijkt erop of ik te snel de etiketten afdruk, kan dat?
Ik heb eens een delay van 2 sec ervoor gezet om te kijken of het uitlezen nu goed gaat.

Ik sla namelijk de gegevens op wat word ingevuld en sla die op, na het opslaan word gelijk het afdrukken van de etiketten opgeroepen en daarna afdrukken van formulieren.
Echter het gaat alleen mis bij de etiketten en niet bij de formulieren terwijl beide dezelfde uitlees codes hebben.
Gewijzigd op 07/02/2019 19:59:04 door Pascal Schuffelers
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/02/2019 01:13:29
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, koppel dit eens los in behapbare deelproblemen.

Je bent nu aan het goochelen met:
- een formulier
- databasegegevens
- javascript
- printopdrachten

En je wilt direct van formulier (het beginpunt) heeeeeeeeeeeeeeeeeeeelemaal naar iets wat uiteindelijk uit de printer rolt (het eindpunt).

Terwijl het begin in wezen helemaal niets met het eind heeft te maken. Het zal de printer worst wezen waar de data vandaan komt.

Wat je zou moeten doen is onderzoeken of in elk van deze stappen de informatie goed wordt doorgegeven aan het volgende station.

Dit is net zoiets als code voor een nieuwsbrief schrijven, en je dan hardop afvragen waarom je geen mail ontvangt. Who knows? Wellicht gaat er iets in de X tussenstations met Y bijbehorende acties mis.

Creëer overzicht voor jezelf. Wij kunnen ook niet overzien wat er allemaal tegelijkertijd/achtereenvolgens gebeurt. Je wilt (te)veel tegelijkertijd voor een eenduidige vraagstelling met een eenduidig antwoord.

Begin bij A.
Is wat uiteindelijk uit A rolt van het goede formaat om als invoer voor B te dienen?
Zoja, kijk verder. Zonee, repareer dit eerst.
Zo ook voor B, is dit geschikt om door te geven aan C et cetera.
En op een gegeven moment ben je bij je eindpunt en alles werkt. See how that works?

Dit houdt ook in dat je gewoon wat data bij elkaar kunt grabbelen en aan je printer kunt voeren zonder tussenkomt van een database. Op die manier kun je dingen in afzondering testen, daarmee dingen uitsluiten en je zoekgebied afbakenen. Gaat er toch iets mis in de database of kun je bij nader inzien niet op deze manier data voeren aan je printer? Na zo'n eenvoudig testje heb je je probleemgebied al effectief gehalveerd.

Zo zoom je een stuk sneller in op het daadwerkelijke probleem in tegenstelling tot de huidige aanpak waarin je je in dit gigantische zoekgebied stuk aan het turen bent naar een mogelijk oorzaak.

Het is zoals vanouds: verdeel en heers.
Gewijzigd op 08/02/2019 16:44:07 door Thomas van den Heuvel
 
Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

10/02/2019 09:45:55
Quote Anchor link
De code werkt super @Bart.
Echter in de avond ging het weer mis.
Na lang testen en vergelijken , bleek het dus nu aan de verbinding te liggen.
De commando afdrukken ging te snel, dus afdrukken van etiketten en het erbij oproepen van de gegevens ging in de late avond te snel, dus deed hij eerder afdrukken als dat hij de juiste data kon uitlezen.
Dit fenomeen heb ik met een delay opgelost en sinds vrijdag avond tot heden gaat het goed.

Thx!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.